d90
d300 moze zmeczyc Cie ustawieniami![]()
Szukaj
I kupiłem D300 + Nikkor 50mm 1.8D. Mam pytanie -nie mogę znaleźć w instrukcji - na górnym wyświetlaczu nawet przy wyłączonym aparacie pokazuje liczbę zdjęć jaką mogę jeszcze wykonać. Ten model tak ma, czy można to wyłączyć z poziomu menu?
No i gut.
Nie możesz tego wyłączyć. Jeżeli niepokoisz się o zużycie energii - pomijalne. Możesz w ogóle nie wyłączać sprzęta i też nie zuważysz
Enjoy
Pzdr
D800
Ja wczoraj kupiłem D300. Przepaść jest..... OGROMNA w stosunku do D80. Przez chwilę nie wiedziałem jak zrobić zdjęcieGorąco polecam, sama obsługa jest po prostu miodzio, co do zdjęć... Cóż, wiele tu już o tym pisano.
NIKON D300 | N16-85/3.5-5.6VR | N50/1.8 | N70-300/3.5-5.6VR | SB900
fusbo.blogspot.com
masz rację, ale tylko pod jednym warunkiem - że te zdjęcia będą robione w odpowiednich miejscach, nie narażonych na wszędobylski kurz; mam na myśli uszczelnienia aparatu; tak się składa, że pewnie na wiosnę będę zmuszony przejść na d300 - z góry wiedząc, że zdjęcia będą w 99% identyczne - ale będą czyste bez plam z dolomitowego pyłu, z którym w tym roku nie mogłem sobie poradzić i po każdym dniu wieczorem na kempingu musiałem czyścić cały sprzęt.
dziwi mnie, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na tą drobną acz niezwykle istotną różnicę w sprzęcie, jaką jest uszczelnienie aparatu.
wiesiek
Skontaktuj się z nami