Close

Strona 2 z 31 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 303

Wątek: D90 czy D300

Domyślnie

d90
    d300 moze zmeczyc Cie ustawieniami

Domyślnie

I kupiłem D300 + Nikkor 50mm 1.8D. Mam pytanie -nie mogę znaleźć w instrukcji - na górnym wyświetlaczu nawet przy wyłączonym aparacie pokazuje liczbę zdjęć jaką mogę jeszcze wykonać. Ten model tak ma, czy można to wyłączyć z poziomu menu?

Domyślnie

No i gut.
    Nie możesz tego wyłączyć. Jeżeli niepokoisz się o zużycie energii - pomijalne. Możesz w ogóle nie wyłączać sprzęta i też nie zuważysz
    Enjoy
    Pzdr
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jery112 Zobacz posta
    I kupiłem D300 + Nikkor 50mm 1.8D
    Jako obiektyw ma byc w domysle standardem to do D300 chyba lepiej jakas 30-tke

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    d300 moze zmeczyc
    Cytat Zamieszczone przez jery112 Zobacz posta
    I kupiłem D300 ... Mam pytanie -nie mogę znaleźć

Domyślnie

Ja wczoraj kupiłem D300. Przepaść jest..... OGROMNA w stosunku do D80. Przez chwilę nie wiedziałem jak zrobić zdjęcie Gorąco polecam, sama obsługa jest po prostu miodzio, co do zdjęć... Cóż, wiele tu już o tym pisano.
    NIKON D300 | N16-85/3.5-5.6VR | N50/1.8 | N70-300/3.5-5.6VR | SB900
    fusbo.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fusbo Zobacz posta
    Ja wczoraj kupiłem D300. Przepaść jest..... OGROMNA w stosunku do D80. Przez chwilę nie wiedziałem jak zrobić zdjęcie Gorąco polecam, sama obsługa jest po prostu miodzio, co do zdjęć... Cóż, wiele tu już o tym pisano.
    Podejrzewam, ze 95% zdjec bedzie nie do rozroznienia.
    Nikon F-501, Canon 30D

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    A myślałem, że to ja jestem złośliwy...

Domyślnie

To zależy
    Przy dłuższych ekspozycjach w nocnych warunkach różnica pomiędzy d80 a d300 będzie widoczna w 95% przypadków.

Domyślnie

masz rację, ale tylko pod jednym warunkiem - że te zdjęcia będą robione w odpowiednich miejscach, nie narażonych na wszędobylski kurz; mam na myśli uszczelnienia aparatu; tak się składa, że pewnie na wiosnę będę zmuszony przejść na d300 - z góry wiedząc, że zdjęcia będą w 99% identyczne - ale będą czyste bez plam z dolomitowego pyłu, z którym w tym roku nie mogłem sobie poradzić i po każdym dniu wieczorem na kempingu musiałem czyścić cały sprzęt.
    dziwi mnie, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na tą drobną acz niezwykle istotną różnicę w sprzęcie, jaką jest uszczelnienie aparatu.

wiesiek

Strona 2 z 31 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów