Szukaj
EDi .:. nabi.pl
[D200 : SB900 : Nkr 18-70-300 : Sgm 18-50/2.8 : Ptn 50/1.8 : 3M5A 500/8]
Cóż, tworzenie czegoś takiego jak w mojej pracy na Apple to sambójstwo ekonomiczne.
Dlatego nikt tego nie robi.
No to ja krótko podsumuję - MAC jako "jedyny słuszny" to tylko dla tych którzy nie śledzili rozwoju komputerów przez ostatnie 15 lat, oraz dla iphonowej młodzieży.
PC dla całej reszty niewymagającej od OSu intuicyjnej obsługi przez noworodka.
Żarcik oczywiście, poważnie to mogę powiedzieć tylko tyle, że pracowałem na obu systemach i oba tak samo potrafią się wieszać kiedy nie trzeba.
jak na razie jedyny przejaw fanatyzmu jaki widze w tych watkach to uzytkownikow windowsa usilujacych udowodnic ze apple jest be i przeznaczony jest dla uzytkownikow-debili i ot tylko z powodu ze nei da sie na nim postawic serwera korporacyjnej sieci albo pogrzebac w bebechach
przeczytaj jeszcze raz posty moje ediego sevenoo czy paru innych uzytkownikow ktorzy napisalli o tym dlaczego wybrali maca. watpie by trafilo ale ak napislaem .. po wielu latach babrania sie w wingrozie po prostu wole cos co jest ladne i wydajne. wyprzedzajac twoj zarzut - potrafie sobie zlozyc komputer z xpkiem na pokladzie tak by sie nei zawiesil przez pare lat i pracowal wydajnie. ale mi sie nie chce i mam fanaberie pracowac na macu.
jestesmy na forum fotograficznym. komputery sluza tu ludzia w duzej mierze do obrobki zdjec.
co mnie obchodzi ze polskie firmy nie rbia oprogramowania ksiegowego na macki? nawet lepiej bo jak wspomne prace z symfonia to jescze mnie rzuca. znajdz mi bank ktory pracuje na windowsie (nie mowie o terminalach przy stanowisku, a o serwerach) .. prosze cie .. znajdz i pokaz. mam nadzieje ze niejest to bank w ktorym mam konto.
usilujesz wszystkim wmowic ze dacia kombi jest rozwiazaniem kzdego problemu - i przeprowadzke z mieszkania do mieszkania da sie zrobic i w rajdzie wystartowac. tyle tylko ze do przeprowadzki lepsza bedize ciezarowka a do wyscigu jakis dobry wrx . przeloz to porownanie na komputery i sprobj zrozumiec
amen !!! nalac mu![]()
... i znowu sie z Sailorem zgodzic musze![]()
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
Szczegolnie jak pisze o Wingrozie i walce w skladanie, a innych posadza o fanatyzm.![]()
Nikon F-501, Canon 30D
pn .. wingroza to ogolnie stosowne okreslenie wsrod moich kolegow informatkow ktorzy na co dzin administruja duza iloscia uzytkownikow majacych koncowki na windowsach. nie jest fanatyczne .. podobnie jak okreslenie m$![]()
zawsz ei wszedzie pisalem ze zarowno w2k jak i xp sa bardzo dobrymi i stabilnymi systememi na ktorych da sie dlugo i porzadnie pracowac (sam pracowalm na nich wiele lat). i chcialbym by uzytkownicy windowsow szczegolnei ci ktorzy nigdy nie pracowali ma macu potrafili przyznac to samo![]()
Jakie OpenBSD? Nie wypisuj głupot
sailor, da się. Można na tym postawić korporacyjny serwer poczty, www, ftp czy czego tam jeszcze zapragniesz.
Bank, w którym ja pracuję (nota bene jako specjalista od serwerów unixowych ;]) używa też windowsów na serwerach, z tym, że są to głównie małe maszynki odpowiedzialne np. za wydruki bądź małe aplikacyjki. Wszystko co duże, bankowość korporacyjna, bazy danych, aplikacje do obsługi płatności/kart/kredytów itp. działają na dużych systemach pod kontrolą komercyjnych UNIXów. W innych bankach jest podobnie. Wszystko co duże - UNIX, czasem As400 (ING, Millennium), pierdołki czasem na Windowsach, ale jest z tym kupa problemów.
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Bardzo nie lubię jak mi ktoś wciska bzdury. Nigdy nie napisałem, że Apple jest be. Jest ładny, fajny, ma ciekawy OS. Ale przedstawianie tego jako cud w porównaniu z np. pc na windzie to przejaw albo totalnej głupoty, albo fanatyzmu właśnie. I te agresywne ataki... Żenua jak mówią obecnie młodzi ludzie.
To, że pracuję na pc i takowego mam w domu daje podstawy do histerycznych ataków?
A, i jeszcze w domu mam kompa z prockiem AMD i kartą graficzną Matrox. To już pewnie zbrodnia przeciw ludzkości, co? Ważne jest co się umie zrobić na danej maszynie. Fetyszyzm sprzętowo/programowy zostawiam innym...![]()
tym lepiej
ale wlasnie o to mi chodizlo ze powazne systemy nie stoja na windowsach. masznka odpowiedzialna za wydruki jak padnie to wielka krzywda sie nei stanie ..Bank, w którym ja pracuję (nota bene jako specjalista od serwerów unixowych ;]) używa też windowsów na serwerach, z tym, że są to głównie małe maszynki odpowiedzialne np. za wydruki bądź małe aplikacyjki. Wszystko co duże, bankowość korporacyjna, bazy danych, aplikacje do obsługi płatności/kart/kredytów itp. działają na dużych systemach pod kontrolą komercyjnych UNIXów. W innych bankach jest podobnie. Wszystko co duże - UNIX, czasem As400 (ING, Millennium), pierdołki czasem na Windowsach, ale jest z tym kupa problemów.
swoja droga fajnei uslyszec ze jeszze jakies firmy pracuja na as400![]()
Skontaktuj się z nami