Close

Strona 6 z 371 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 3702

Domyślnie

Bardzo ciekawa rozmowa, ale jakos nikt nie wspomnial o jednej, chyba najwazniejszej rzeczy: MacOS X bazuje na BSD, co daje fantastyczna stabilnosc, dobry podzial zadan, po prostu graficzne fajerwerki na bazie unixa. Tak cos mi sie wydaje, ze stacje graficzne juz wczesniej bazowaly na unixach (Irix), tylko drogie byly...
    Sam posiadam Maca Pro na PowerPC G5 i wszystko co potrzebuje dzieje sie wystarczajaco szybko, a co najwazniejsze to przewidywalnie...
    Zreszta w firmie gdzie pracuje graficy (3 osoby) pracuja bardziej na Macach (2 z nich) niz na PC, i wlasnie rzeczy najwazniejsze sa na tych Macach robione. Aha, PC to stacje robocze HP, wiec nie jakiestam skladaczki...
    Jak najlepiej przekonac do Maca?? Dac popracowac, a potem zabrac...

pozdrawiam,
    pozdrawiam
    ---------------------------------------------------------------------
    |S5Pro|S30|N60|SB600|

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

dust, nie przeczytałeś uważnie wszystkiego... Vadim pisał o stabilności...

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dust Zobacz posta
    Jak najlepiej przekonac do Maca?? Dac popracowac, a potem zabrac...
    chyba najlepsze rozwiązanie... nie spotkałem się z przypadkiem klienta, który po "zabawie" makiem stwierdziłby, że nie jest ok i że woli PC

bardzo się cieszę ponieważ Maci stają się coraz bardziej popularne w polsce... kupują go już nie tylko agencje, foto, dtp, itp ale "zwykli" ludzie

Maca można podsumować w 3 słowach : stabilność, funkcjonalność, design

Domyślnie

W tym miejscu chciałbym pozdrowić działy IT w firmach, które chciały mi zabrać MACa i postawić peceta. Jak dotychczas beez sukcesu
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Rabijki,
    udowadniasz mi wyższość maców posiłkując się argumentem, iż jest na ten system dostępny program, którego nie ma na peceta??? - karkołomność tej figury retorycznej odbiera mi głos...
    iwork jest to wyrób masowy na maka, podobnie jak power point na pc. Chociaż iwork jest o niebo bardziej wypasiony od tego drugiego to soft nie powinien ograniczać - jest cała masa różnorakich programów to tworzenia prezentacji multimedialnych i fotoprezentacji, ot choćby takie coś. Ja jednak nadal z uporem maniaka powtarzać będę jak mantrę after effect+premiere...

Domyślnie

a ja cały czas nie wiem o co chodzi z tą stabilnościa systemu. Mi Win XP nie padł nigdy, a 2 laptopy (przedtem HP, teraz F-S) pracują od lat po 15 godzin na dobę. I jako przeglądarkę uzywam IE7, ale ja jakiś nienormalny jestem.
    Po prostu na komputerach nie instaluje dla zabawy niczego, nawet triali, mam z 10 programów i to tyle.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    a ja cały czas nie wiem o co chodzi z tą stabilnościa systemu. Mi Win XP nie padł nigdy, a 2 laptopy (przedtem HP, teraz F-S) pracują od lat po 15 godzin na dobę. I jako przeglądarkę uzywam IE7, ale ja jakiś nienormalny jestem.
    Po prostu na komputerach nie instaluje dla zabawy niczego, nawet triali, mam z 10 programów i to tyle.
    Bo to są mity greckie. Używane przeze mnie stacje graficzne stały się stabilne od momentu pojawienia się systemu Windows NT, który później stał się podstawą XP.

Domyślnie

nie wiem czy nie pokrecilem: wczoraj dowiedzialem sie ze mozna zrobic taki jakis cwancyk, aby programy z pc ( pakiet autodesk: autocad, max3d itp. ) chodzily na OSX, czy to jest mozliwe, a jezeli tak to czy niema jakis zwiech ?
    to jest jedyna rzecz, ktora odstrasza mnie od imaca - alez on pikny jest

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Na iMacu C2D zawsze możesz sobie postawić dwa systemy i będziasz miał full wypas bez zwiech...

Pozdrawiam

Domyślnie

no to ja wiem, dwa systemy spoko, ale czy da sie odpalic pecetowe aplikacje w jakis tam sposob, tylko na OSX ?

Strona 6 z 371 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów