POKÓJ TEMU DOMOWI.
Ktoś MUSI ustąpić i lepiej niech to zrobią mądrzejsi.
Tom01, to z tytułu swojego zajęcia spec od monitorów, stig też ma niemałą wiedzę, zamykanie więc uszu na ich argumenty, to niezbyt mądre, chyba.
Trzeba umieć słuchać.
Szukaj
POKÓJ TEMU DOMOWI.
Ktoś MUSI ustąpić i lepiej niech to zrobią mądrzejsi.
Tom01, to z tytułu swojego zajęcia spec od monitorów, stig też ma niemałą wiedzę, zamykanie więc uszu na ich argumenty, to niezbyt mądre, chyba.
Trzeba umieć słuchać.
Musisz z tym żyć, albo wmawiać sobie że jest inaczej
Ja nie dałem złapać się i nie uległem żadnej marketingowej wkrętce jaką stosuje Apple (a nie będę się spierał że nie stosuje). Postanowiłem kupić sobie komputer z wygodnym dla mnie systemem, który zajmie mi miejsce tylko i wyłącznie na biurku (bez zbędnych pudeł typu obudowa PC), który da mi dobrej jakości obraz, będzie wystarczająco szybki a przy tym cichy. Wszystkie moje założenia zostały spełnione.
DEFINITYWNIE KOŃCZĘ TEMAT STIG
5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr
witam
niezły ten wątek... długa lektura... ale nic to ja jednak stawiam się przed zakupem macBooka Pro (oczywiście z usa)
odpowiada moim oczekiwaniom podłączy się drugi lepszy monitor i będę pracował na dwóch.... plus mycha i klawiatura, ale nie o to chodzi, nie piszcie proszę typu nie kupuj itd.
chciałbym tylko poradę a wiec...
- 2.6GHz Intel Core 2 Duo
- 4GB 667MHz DDR2 SDRAM - 2x2GB
- 200GB Serial ATA @ 7200 rpm
i nie wiem z jakim ekranem myślę ze błysk odpada...
1) MacBook Pro 17-inch Widescreen Display
2) MacBook Pro 17-inch Glossy Widescreen Display
3) MacBook Pro 17-inch Hi-Resolution Widescreen Display
2) MacBook Pro 17-inch Hi-Resolution Glossy Widescreen Display
i nie wiecie czy może jest w wersji CZARNEJ ???
dziękuję i pozdrawiam
ja jako uzytkownik MB zgadzam sie ze kiepsko z kolrami na macu, albo ja mam cos z profilami nie tak ale szczerze watpie , generalnie co do LCD nie mam zastrzezen ale sam system cukierkuje kolory - nie mowie juz o safari w ktorej przegladane fotki maja + 10 nasycenia ...
Kwestia przyzwyczajenia i ewentualnie wyrobienia sobie pewnych nawykow...![]()
btw dziwna sprawa ze np w FF kolory sa ok , natomiast we wszystkic programach , przy uzyciu SRGB wygladaja duzo bardziej kolorowo.
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
MacBook Pro wystepuje tylko w aluminium, MacBook-i sa czarne lub biale.
Ja pracuje na (MacBook Pro 17-inch Widescreen Display) i jestem bardzo zadowolony, oczy sie nie mecza blikami. W sklepie odradzano kupowanie Hi-res podobno zle radzi sobie ze zmiana rozdzielczosci na nizsza(?). Ta karta jest mocna i spokojnie wystarczy nawet do 30" monitora
Zgadzam sie z sevendo, byc moze to kwestia ustawienia profili, przydalaby sie kalibracja pracuje nad tym.
sto8 - Kupuj, kupuj, kupuj) sprzet hula, bardzo dobrze ze zdecydowales sie na 4GB RAM, mozna otworzyc wszystko co masz i dziala. Leopard umozliwia prace na wielu pulpitach rownoczesnie, podczas pracy na wielu aplikacjach to bardzo pomaga. Jesli zostalo Ci troche grosza (centow) zainwestuj jeszcze w Time Capsule, tam jest to o polowe tansze.
Pozdrawiam, Danel
@ Danel
- dzięki za infokupie na pewno myślę że będę miał już w tym miesiącu
o Time Capsule też myśle jak nie tym razem to ktoś mi przywiezie za 2 miesiące. Zobaczymy
pozdrawiam
ps czyli Pro tylko w stalowym kolorze, słyszałem coś o jakiś nakładkach 'ochronnych' w różnych kolorach ale to info nie potwierdzone wiec nie wiem...
Ostatnio edytowane przez sto8 ; 04-08-2008 o 18:09
Nakladki to sa chyba na MB a nie na MBPro , przynajmniej ja nie widzialem... ale nie kupuj tego
Jedyne co moge polecic to Silicon Protector na klawiature , dobra sprawajesli masz tam jakas opcje zeby to kupic za grosze to moze bym sie usmiechnal do Ciebie
bo za granica to ok 1-5 $ w Polsce widzialem tylko raz i kosztowalo ok 70-90 zl
Ostatnio edytowane przez sevenoo ; 04-08-2008 o 18:35
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
Szkoda, że Apple nie udostępnia triala OS X-a którego można byłoby zainstalować na zwykłym PC. Prawda jest taka, że makówki to drogie kompy i mnie np. nie stać, żeby kupić tylko poto, aby po 2 miesiącach dojść do wniosku, że to jednak nie to. A w związku z tym, że chciałbym poznać ten system muszę zainstalować sobie jedną ze shackowanych dystrybucji..
Żurek
cały pomysł marketingowy Apple polega na hermetyczności ich produktów
patrz na ipody, iphony czy wreszcie mac'ki
wszystkie są dobrze zaprojektowane i wykonane z dbałością o jakość, ale jak chcesz z nimi zrobić coś co nie zostało przewidziane ( czytaj opatrzone logo apple za odpowiednia opłata licencyjną) przez producenta to juz jesteś na przegranej pozycji
tzn zdolni informatycy , programisci potrafia i z maca zrobic pc i odwrotnie, ale przeciętny uzytkownik jest w duzej mierze skazany na rozwiązania monopolisty
żebym był dobrze zrozumiany - Apple to fajny pomysł i dobre wykonanie - ale jego cena jest w dużej mierze owocem polityki marketingowej firmy a nie rzeczywistych zalet...
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
po pierwsze primo
mozesz sie isc pobawic do i spota - n ikt cie nie wyrzuci nawet jesli bedziesz tam siedzial caly dzien. tam sie przekonasz czy chcesz maca czy nie.
po drugie primo
instalacja na core2 duo pc bez najmniejszego problemu - nie dzialaja zwykle : dzwiek, kamery i takie tam duperele. ale przetestowac mozna. pisze bo kolega se instalowal na jakims ibmie think pad czy cos takiego i dzialalo. chcial zobaczyc aperture i zobaczyl
co do ceny za apple. place i placze ale jestem pewien ze cena za apple nie jest wynikiem marketingu a rzeczywistej jakosci tych wyrobow. jestem jednym z pierwszych w pl macjuzerow. kupowalem maca classic w czasach gdy na pc panowal dos. zawsze kosztowal chore pieniadze ale zawsze byl wart swojej ceny. z marketingiem ma to tyle wspolnego co nic. marketing w apple kreci sie wokol iphone i ipoda.
olo
Ostatnio edytowane przez rabijki ; 15-09-2008 o 17:11
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami