Close

Strona 56 z 234 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 3702

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Panowie, zapominacie że Mac Pro to nawet 8 rdzeni wszystkie z HT czyli 16 procesorów logicznych. Proszę to połączyć z działającym w OSX mechanizmem wirtualizacji sprzętu dla procesów i się domyślicie jak aplikacje działają na Mac Pro a jak na komputerze z kilkukrotnie mniejszą ilością rdzeni. Nie mam na myśli obciążania ich wszystkich aby koniecznie wykazać jak to Mac Pro położy składaka, tylko chociażby częstą konieczność odpalenia Windows (np do obsługi Pogromu Płatnika). Wydziela się mu odpowiednią część procesorów i Win w takim układzie działa tak samo szybko lub szybciej niż na oryginalnym pececie z analogicznym procesorem ale w jednym kawałku.

PS. Poskładanie stacji analogicznej do dwuprocesorowego Maca Pro wychodzi drożej niż oryginalny komputer.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Po to człowiek ma rozum, żeby kupować co mu sie podoba i co chce mieć !
    Akurat rozum z tym ma niewiele wspolnego. Na tym wlasnie bazuje marketing Apple -- designem przebic racjonalne myslenie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Akurat rozum z tym ma niewiele wspolnego. Na tym wlasnie bazuje marketing Apple -- designem przebic racjonalne myslenie.
    Nie tylko designem
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

A ja mam pytanie co do Warszawiaków pracujących na macu pro. Czy da ktoś się tym pobawić tak by sobie jakieś zdjęcia poobrabiać i popracować trochę? Będę niedługo kupował stację graficzną i albo sobie poskładam della precision za podobną kasę, albo kupię maca pro, tak czy siak budżet 8-10tys będę miał na maszynę (ja wykorzystuje takie parametry bo robię nie tylko grafikę 2D). Chciałbym jednak znaleźć jakikolwiek powód by myśleć nad maciem zakładając że znam się na komputerach i każdy z windowsem na którym pracuje działa bez kaszlnięcia najmniejszego.

EDIT:
    w I spotach nie mają na tym żadnego oprogramowania co by się pobawić

Domyślnie

Ja nie lubię MAC'a trochę za jego politykę i poczynania, ale jak mam mieć dobre narzędzie do pracy to mi to wisi ;P ale muszę gdzieś popracować na macu żeby nie wydać 10 k na kompa i mieć go dość ;P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sputnik_Wwa Zobacz posta
    Ja nie lubię MAC'a trochę za jego politykę i poczynania, ale jak mam mieć dobre narzędzie do pracy to mi to wisi ;P ale muszę gdzieś popracować na macu żeby nie wydać 10 k na kompa i mieć go dość ;P
    tzn jaka polityke i jakie poczynania? bo jakos nie kumam. zal i morze wylanych lez to raczej mozna miec do Microsoftu za ich Viste, NT, 98...ale pretensje do Apple? za co? za ceny sprzetu? ja pierdziele. uzywam mojego MacBook Pro od 30 miesiecy bez zadnych problemow. poprzednio mialem trzy laptopy. wymienialem je co roku, bo przestawaly pracowac. robily sie zbyt wolne. w ciagu trzech lat wydalem ok 6.000PLN na laptopy. wkoncu przejzalem na oczy i kupilem Apple. od 30 miesiecy nic nie musialem wymieniac, czyli kasa raz zainwestowana wrocila sie, bo moge pracowac na kompie bez stersu, ze Photoshop na Viscie wykrzaczy sie...

10tys na MacPro? zeby to jakos pracowalo to ja bym dorzucil jeszcze raz tyle

Domyślnie

Nie mówię o kompach w tym momencie, ale tego jak podchodzą ostatnio do pewnych rozwiązań mobilnych, nie chcę już offtopa robić. Po prostu mnie to denerwuje i tyle. Co do kompów appla to i tak asus je robi ;P bo apple nie ma własnej fabryki

Domyślnie

a triali na macu nie mozesz zainstlowac? (softu ktory cie interesuje) polecam Cortland albo Tachobis

Domyślnie

Nie wiem czy w Ispot dadzą pościągać triale żeby się pobawić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sputnik_Wwa Zobacz posta
    Nie wiem czy w Ispot dadzą pościągać triale żeby się pobawić
    Jakie oprogramowanie Cię interesuje? przykładowo w każdym salonie Cortland można spotkać pokazowego Mac Pro z pełnym pakietem CS, Finat Cut i co tam dusza zapragnie.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Strona 56 z 234 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów