"OJ naprawdę kusi ten nowy korpus. Dobrze ze sie nie pospieszyłem z zakupem D80, teraz spokojnie poczekam na testy, opinie, cenę "
Spokojnie mozesz czekac tylko na cene (w sprzedazy). Reszta bedzie OK.
Szukaj
"OJ naprawdę kusi ten nowy korpus. Dobrze ze sie nie pospieszyłem z zakupem D80, teraz spokojnie poczekam na testy, opinie, cenę "
Spokojnie mozesz czekac tylko na cene (w sprzedazy). Reszta bedzie OK.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Czy znajdzie sie odwazny moderator/admin ktory zamiesci "D90" w tytule watku o puszkach dwucyfrowych?![]()
"W prawdziwym świecie, tak jak i we śnie nic nie jest tym, czym się wydaje." D. Koontz.
Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow w niektorych postach.
i bardzo dobrze wywnioskoales bo uwazam pojawienie sie kolejnego amatorskiego bodyw krotkim terminie za bezsensowne. spokojnie mogoby sie pojawic rok pozniej. i tylko tyle nalezalo wywnioskowac z wypowiedzi![]()
czytaj ze zrozumieneim bardzo prosze .. a jak nie potrafisz to nie probuj interpretowac. jesli sie nie myle to sam byles jednym z marudzacych przy ostatnich premierach ze to taka puszka a nie inna.
tu dyskusja jest o d90 a ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi. chyba mi wolno? nigdzie nie jest napisane ze to watek pochwalny
jak jzu robisz porownania to rob je adekwatnie, bo to jest wyjatkowo nie trafione. rozumiem jakbys napisal ze zamiast bmw 6 chcesz nowe M1 .. ale do tego trzeba umiec dokonac metafory.Analogicznie na forum np. BMW po premierze nowego BMW 6, powinny być wpisy - "do dupy to auto, ja chciałem jakiegos nowego Diesla w kombi".
Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-08-2008 o 13:27 Powód: personalne
Tak, wiem dokładnie co masz na myśli. Nie mniej, gdybym miał większe zasoby gotówki, to zapewne wycelowałbym w D300 z lepszym szkiełkiem. Bądź co bądź, wydać 3k zł na aparat i 5k zł na stację roboczą to nie mało, jak na 16-latka
Nie zajmuję się fotografią artystyczną itp. Potrzebowałem po prostu niezawodnego sprzętu redakcyjnego, na wyjazdy na targi, imprezy, szkolenia, do fotografowania sprzętu itd.
Pozdrawiam
D300, 10-24 mm f/3.5-4.5G, MB-D10, SB-900 i takie tam.
Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-08-2008 o 13:27 Powód: personalnie
czytasz czytasz i naal nie rozumiesz .. moze ci ktos to wytluamczy bo ja nie widze sesnu dalszej polemiki.
gdzies napisalem ze ta puszka nie jest potrzebna? czy gdziekolwiek zanegowalm rozwijanie sektora amatroskiego? czy w jakimkolwiek poscie zdyskredytwalem jakakolwiek lustrzanke przenaczona dla amatorow lub zaawansowanyc amatorow. jesli si enie myel to nie.
a wyjasniajac ci co ma polka profi do amatorskiej to ma bardzo duzo. bo amatorzy kupujac nawet coolpixa, nie mowiac jzu o lustrzance patrza jaki jest najlepszy sprzet firmy. ci lansujacy sie glownie po to by zidentyfikowac sie z "najlepsza firma produkujaca aparaty", i myslacy troche normalniej po o by miec mozliwosci rozwoju i kupna puszki z polki profi.
i wg mnie tak nikon ma zrobic d3x bo ja tak chce!pasuje? ja nie to trudno. musisz nauczyc sie z tym zyc
Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-08-2008 o 13:28 Powód: personalnie
napiszę tylko raz w tym wątku :
D90 będzie bardzo dobrym aparatem ( oby )
jak tylko wyjdzie porównam jakość z niego i D300
co do filmów to taki gadżecik który będzie miał zastosowanie w wielu
momentach ( w których akurat mamy pod ręką tylko aparat ) i chyba nie tak trudno
wyobrazić sobie takie momenty
podejrzewam również że niedługo wielu będzie sprzedawać swoje D70/s/80 żeby kupić 90-tkę
swój chyba zostawię jako backup
wszelkie kłótnie czy Nikon robi dobrze że wypuszcza taki aparat lub że nie wypuszcza na razie lepszej
profi puszki to czyste bicie piany bo oni wiedzą co robią ...
kończąc aby do końca sezonu a później D300/D90![]()
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
"i bardzo dobrze wywnioskoales bo uwazam pojawienie sie kolejnego amatorskiego bodyw krotkim terminie za bezsensowne."
Zauwaz, ze wysypka byla w nieco innym segmencie.
Pokazal sie D40, D40x i mozna bylo na D60 (bardziej dopracowany) zaczekac.
D80 ma 2 latka i slusznie doczekal sie nastepcy, zgodnie z "tradycja".
O setkach tysiecy oczekujacych nie wspomne.
Ile ma D3, czy D700?
To po pierwsze, a po drugie byla niemalze gotowa matryca z D300
i zapewne przygotowanie nowego modelu bylo stosunkowe proste,
co trudno powiedziec o matrycy do (powiedzmy) D3x.
Potrzeba czasu i srodkow (chocby ze sprzedazy D90),
a wyzszy model musi byc bardziej dopracowany.
Tu juz nie zaslonisz sie marketingiem (przed klientami), bo inna grupa odbiorcow.
Nie wydaje ci sie, ze lekko brniesz...?
"tu dyskusja jest o d90 a ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi. chyba mi wolno?"
Wolno. Skomentowac te wypowiedz tez wolno
"gdzies napisalem ze ta puszka nie jest potrzebna?"
A zgadnij...
Ostatnio edytowane przez Seeker ; 28-08-2008 o 13:58
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
tez troche nie tak
bo zgodnie z tradycja .. nadal nie ma profi puszki nie-reporterskiej![]()
choc minelo juz troche czasu od premiery d2x i liftingu d2xs
ale przeciez to tyko glupie widzimisie sailora jak to jzu niektorzy napisali, po co komu profi puszka jak jest tyle amatorskich body? ... mi tam rybka .. moge fotografowac nawet pentagramem jesli wypusci odpowiedni sprzet. poza tym ..jak dobrze pojdzie i tak zmienie system na sredni obrazek skonczy sie moje marudzenie![]()
4 lata to chyba dosc duzo? poza tym body juz jest .. trzeba zmienic tylko soft i matryceco trudno powiedziec o matrycy do (powiedzmy) D3x.
Potrzeba czasu i srodkow (chocby ze sprzedazy D90),
a wyzszy model musi byc bardziej dopracowany.
Tu juz nie zaslonisz sie marketingiem (przed klientami), bo inna grupa odbiorcow.
uhmmm masz calkowita racje .. wciaz brne w systemie nie majacym puszki dla mnie i w ktorym nie zanosi sie by byla ... ech ten pie...y sentyment do markiNie wydaje ci sie, ze lekko brniesz...?
"tu dyskusja jest o d90 a ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi. chyba mi wolno?"
Wolno. Skomentowac te wypowiedz tez wolno![]()
![]()
Skontaktuj się z nami