Close

Strona 35 z 96 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

"OJ naprawdę kusi ten nowy korpus. Dobrze ze sie nie pospieszyłem z zakupem D80, teraz spokojnie poczekam na testy, opinie, cenę "

Spokojnie mozesz czekac tylko na cene (w sprzedazy). Reszta bedzie OK.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Czy znajdzie sie odwazny moderator/admin ktory zamiesci "D90" w tytule watku o puszkach dwucyfrowych?
    "W prawdziwym świecie, tak jak i we śnie nic nie jest tym, czym się wydaje." D. Koontz.
    Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow w niektorych postach.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Z twojej wczesniejszej wypowiedzi mozna wywnioskowac zastrzezenia
    do D90, w kwestii sensownosci jego powstania.

W zadnym wypadku nie chce pozbawiac ciebie narzedzi, ktorych niewatpliwie potrzebujesz.
    Nie wyrazilem tekiej checi ani jednym slowem.
    Prawda...?
    i bardzo dobrze wywnioskoales bo uwazam pojawienie sie kolejnego amatorskiego bodyw krotkim terminie za bezsensowne. spokojnie mogoby sie pojawic rok pozniej. i tylko tyle nalezalo wywnioskowac z wypowiedzi

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja pierd... czytam i oczom nie wierze.
    Myslalem, ze to temat o D90, a nie o nabożnych życzeniach kogos kto robi w studio, jest profesjonalistą i chce 22 mpx w puszce pokroju D3 itd...
    Co ma piernik do wiatraka? D90 miał być profi korpusem? Nikon zmienił oznaczenia? Moze coś przeoczyłem...
    Rozumiem, ze teraz w kazdym temacie o jakiejkolwiek puszce Nikona ( o ile nie bedzie to d3x) bedzie tekst w stylu "do dupy to, ja chce D3x".
    czytaj ze zrozumieneim bardzo prosze .. a jak nie potrafisz to nie probuj interpretowac. jesli sie nie myle to sam byles jednym z marudzacych przy ostatnich premierach ze to taka puszka a nie inna.
    tu dyskusja jest o d90 a ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi. chyba mi wolno? nigdzie nie jest napisane ze to watek pochwalny

Analogicznie na forum np. BMW po premierze nowego BMW 6, powinny być wpisy - "do dupy to auto, ja chciałem jakiegos nowego Diesla w kombi".
    jak jzu robisz porownania to rob je adekwatnie, bo to jest wyjatkowo nie trafione. rozumiem jakbys napisal ze zamiast bmw 6 chcesz nowe M1 .. ale do tego trzeba umiec dokonac metafory.
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-08-2008 o 13:27 Powód: personalne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FajaR Zobacz posta
    Boś prosty amator, jak i ja. Ale pewnie już niedługo zauważysz że używalne ISO1600 by Ci się przydało. I tu kapa, 10x15 z puszki zrobisz, ale zapomnij o wyciąganiu z cieni choćby o 0,5EV, kasza jak nie wiem...
    Tak, wiem dokładnie co masz na myśli. Nie mniej, gdybym miał większe zasoby gotówki, to zapewne wycelowałbym w D300 z lepszym szkiełkiem. Bądź co bądź, wydać 3k zł na aparat i 5k zł na stację roboczą to nie mało, jak na 16-latka

Nie zajmuję się fotografią artystyczną itp. Potrzebowałem po prostu niezawodnego sprzętu redakcyjnego, na wyjazdy na targi, imprezy, szkolenia, do fotografowania sprzętu itd.

Pozdrawiam
    D300, 10-24 mm f/3.5-4.5G, MB-D10, SB-900 i takie tam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi.
    Nadal nie widzę związku. Co ma półka profi do amatorskiej? Nikon ma schować łeb w piach, nie robić innych (niższych) puszek, tylko skupić się na D3x.. bo Ty tak chcesz, tak? Dobre...
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-08-2008 o 13:27 Powód: personalnie

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Nadal nie widzę związku. Co ma półka profi do amatorskiej? Nikon ma schować łeb w piach, nie robić innych (niższych) puszek, tylko skupić się na D3x.. bo Ty tak chcesz, tak? Dobre...
    czytasz czytasz i naal nie rozumiesz .. moze ci ktos to wytluamczy bo ja nie widze sesnu dalszej polemiki.
    gdzies napisalem ze ta puszka nie jest potrzebna? czy gdziekolwiek zanegowalm rozwijanie sektora amatroskiego? czy w jakimkolwiek poscie zdyskredytwalem jakakolwiek lustrzanke przenaczona dla amatorow lub zaawansowanyc amatorow. jesli si enie myel to nie.
    a wyjasniajac ci co ma polka profi do amatorskiej to ma bardzo duzo. bo amatorzy kupujac nawet coolpixa, nie mowiac jzu o lustrzance patrza jaki jest najlepszy sprzet firmy. ci lansujacy sie glownie po to by zidentyfikowac sie z "najlepsza firma produkujaca aparaty", i myslacy troche normalniej po o by miec mozliwosci rozwoju i kupna puszki z polki profi.
    i wg mnie tak nikon ma zrobic d3x bo ja tak chce! pasuje? ja nie to trudno. musisz nauczyc sie z tym zyc
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-08-2008 o 13:28 Powód: personalnie

Domyślnie

napiszę tylko raz w tym wątku :
    D90 będzie bardzo dobrym aparatem ( oby )
    jak tylko wyjdzie porównam jakość z niego i D300
    co do filmów to taki gadżecik który będzie miał zastosowanie w wielu
    momentach ( w których akurat mamy pod ręką tylko aparat ) i chyba nie tak trudno
    wyobrazić sobie takie momenty
    podejrzewam również że niedługo wielu będzie sprzedawać swoje D70/s/80 żeby kupić 90-tkę
    swój chyba zostawię jako backup
    wszelkie kłótnie czy Nikon robi dobrze że wypuszcza taki aparat lub że nie wypuszcza na razie lepszej
    profi puszki to czyste bicie piany bo oni wiedzą co robią ...
    kończąc aby do końca sezonu a później D300/D90
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

"i bardzo dobrze wywnioskoales bo uwazam pojawienie sie kolejnego amatorskiego bodyw krotkim terminie za bezsensowne."

Zauwaz, ze wysypka byla w nieco innym segmencie.
    Pokazal sie D40, D40x i mozna bylo na D60 (bardziej dopracowany) zaczekac.
    D80 ma 2 latka i slusznie doczekal sie nastepcy, zgodnie z "tradycja".
    O setkach tysiecy oczekujacych nie wspomne.
    Ile ma D3, czy D700?
    To po pierwsze, a po drugie byla niemalze gotowa matryca z D300
    i zapewne przygotowanie nowego modelu bylo stosunkowe proste,
    co trudno powiedziec o matrycy do (powiedzmy) D3x.
    Potrzeba czasu i srodkow (chocby ze sprzedazy D90),
    a wyzszy model musi byc bardziej dopracowany.
    Tu juz nie zaslonisz sie marketingiem (przed klientami), bo inna grupa odbiorcow.

Nie wydaje ci sie, ze lekko brniesz...?

"tu dyskusja jest o d90 a ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi. chyba mi wolno?"

Wolno. Skomentowac te wypowiedz tez wolno

"gdzies napisalem ze ta puszka nie jest potrzebna?"

A zgadnij...
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 28-08-2008 o 13:58
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Zauwaz, ze wysypka byla w nieco innym segmencie.
    Pokazal sie D40, D40x i mozna bylo na D60 (bardziej dopracowany) zaczekac.
    D80 ma 2 latka i slusznie doczekal sie nastepcy, zgodnie z "tradycja".
    O setkach tysiecy oczekujacych nie wspomne.
    Ile ma D3, czy D700?
    tez troche nie tak
    bo zgodnie z tradycja .. nadal nie ma profi puszki nie-reporterskiej
    choc minelo juz troche czasu od premiery d2x i liftingu d2xs

ale przeciez to tyko glupie widzimisie sailora jak to jzu niektorzy napisali, po co komu profi puszka jak jest tyle amatorskich body? ... mi tam rybka .. moge fotografowac nawet pentagramem jesli wypusci odpowiedni sprzet. poza tym ..jak dobrze pojdzie i tak zmienie system na sredni obrazek skonczy sie moje marudzenie
    co trudno powiedziec o matrycy do (powiedzmy) D3x.
    Potrzeba czasu i srodkow (chocby ze sprzedazy D90),
    a wyzszy model musi byc bardziej dopracowany.
    Tu juz nie zaslonisz sie marketingiem (przed klientami), bo inna grupa odbiorcow.
    4 lata to chyba dosc duzo? poza tym body juz jest .. trzeba zmienic tylko soft i matryce

Nie wydaje ci sie, ze lekko brniesz...?
    uhmmm masz calkowita racje .. wciaz brne w systemie nie majacym puszki dla mnie i w ktorym nie zanosi sie by byla ... ech ten pie...y sentyment do marki

"tu dyskusja jest o d90 a ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi. chyba mi wolno?"

Wolno. Skomentowac te wypowiedz tez wolno

Strona 35 z 96 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów