Close

Strona 37 z 96 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    To znaczy, że jestem szumofobem?
    Nie, no tak na poważnie to trudno powiedzie, Jedni nie wychodzą na d300 poza iso800, inni poza 1600 a jeszcze inni sprzedają foty z iso6400. Tylko Ty możesz sobie odpowiedzieć pytanie do jakiej czułości poziom szumów jest dla Ciebie akceptowalny.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Moim zdaniem, bardzo dobrze, że pojawił się D90, bo brakowało puszki dla zaawansowanego amatora z dobrym iso1600.
    taaa w nastepnej wersji dowiemy sie ze brakuje puszki o niskoszmiacym iso 256000 i wbudowanym noktowizorze...

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    A co ma piernik do wiatraka?

Oczywiscie, jest workaround. Ale lepiej byloby miec podstawowe wlasciwosci fotograficzne w puszce.
    no filtry ND nie są jakoś specjalnie wyszukaną highendową technologią dla wybranych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    taaa w nastepnej wersji dowiemy sie ze brakuje puszki o niskoszmiacym iso 256000 i wbudowanym noktowizorze...
    I ze ISO 200, a moze nawet 400 wcale nie jest takie potrzebne.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Nie, no tak na poważnie to trudno powiedzie, Jedni nie wychodzą na d300 poza iso800, inni poza 1600 a jeszcze inni sprzedają foty z iso6400. Tylko Ty możesz sobie odpowiedzieć pytanie do jakiej czułości poziom szumów jest dla Ciebie akceptowalny.
    Nie zagłębiałem się w tematyce d300, bo na dzień dzisiejszy i jutrzejszy to nie aparat dla mnie, może kiedyś kupie używkę za 2k
    Z tego co mówisz to wynika, że 3200 będzie mnie w pełni satysfakcjonować. No to trudno, musze zajechać d40 i mieć powód do zmiany body

df
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich w tym wątku.

Tak sobie czyyy....yytam ten długi i ekspresowy wątek i zastanawiam się po co te dywagacje na temat filmików. Fajna sprawa i tyle, a jak ktoś nie potrzebuje to nie musi używać, a jak będzie taka potrzeba - to jest jak znalazł. Ale bez przesady MP3 raczej nie wróżę w lustrzankach.

Ktoś tu też wspominał, że posiadacze D80 nie będą się przesiadali na D90 - a ja sądzę, że będą. Większość osób, które kupiły D80 ok. 2 lata temu, chętnie zmienią sprzęt na coś świeżego zwłaszcza, że przybyło trochę nowinek przez ten czas.

Ja jako posiadacz D80 i foto-ślubo-pstrykacz (na pewni nie będę filmował ) z niecierpliwością czekam na ten model. Pierwszą bardzo miłą niespodzianką jest możliwość wykorzystania akcesoriów z D80: grip !!!, akumulatory, karty SD Z nowych bardzo przydatnych zmian na lepsze to: nowa mniej szumiąca matryca (mam nadzieję)!!! oraz większy i czytelniejszy LCD. Co do Liveview, to ....... może się przyda - do celowania z nad głowy

Brakuje niestety krótszego czasu synchronizacji z lampą, na co liczyłem w następcy D80.

Dlaczego się nie przesiądę na D300 - bo jeśli matryca w D90 będzie prawie taka sama (szumy), to jest to zbyt duża różnica w cenie - do różnicy w cenie korpusu musiał bym doliczyć gripa, aku itd. Myślę, że wiele osób posiadających D80 myśli podobnie.

Jaki będzie tak na prawdę D90, to się okaże jak będzie go można potrzymać i pofocić.

Domyślnie

Byle minimalne nie zaczynało się od 1600
    Dla mnie iso100 lub migawka 1/8000 są przydatne, a zakładanie polara czy szarego może być upierdliwe przy robieniu zdjęć jasnym i otwartym obiektywem.
    pzdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Pozwole sobie zacytowac pewien cytat z "cytatow":

"A pro pos D90, czy w dziale "Akt" będzie podkategoria "Filmy erotyczne" ?"

Moze "nieprzekonywalni" dadza sie przekonac do nowej puszki

"PS. Jest taka cudowna funkcja na forum, nazywa sie PW..."

Jest tez pewien automat, nazywa sie "pn"
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

i bardzo dobrze wywnioskoales bo uwazam pojawienie sie kolejnego amatorskiego bodyw krotkim terminie za bezsensowne. spokojnie mogoby sie pojawic rok pozniej.
    oj nie. Nikon powinien jak najszybciej mieć niskoszumiące tanie body (CMOS). Mnie zdziwił D700 przed D90.

tu dyskusja jest o d90 a ja podalem w watpliwosc sens jego wypuszczania, podczas gdy konkurencja odjechala na polce profi. chyba mi wolno? nigdzie nie jest napisane ze to watek pochwalny
    od ostatnich profi premier canona mineło sporo czasu i to nikon w międzyczasie pokazał puszki profi - D3 i półprofi - D700/D300. 3 modele, a u canona w tym czasie - nic. Wróble ćwierkają o D3x i oby był on szybciej niz następca 5D. Przy okazji - następca 5D ma miec podobno 21 MPx, a 1Ds MK4 diabli wiedzą ile.

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    co się tak naparliście na to iso 100 ?! A dlaczego bazowe nie powinno być iso 25 ?
    właśnie! A Lo by miało 12.
    ja bym się cieszył z ISO 100 i LO=50. A gdyby zeszli stopień niżej to by było bosko.

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Pozwole sobie zacytowac pewien cytat z "cytatow":

"A pro pos D90, czy w dziale "Akt" będzie podkategoria "Filmy erotyczne" ?"
    tak , ale by wejść do tego działu trzeba będzie wysłać SMS
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    od ostatnich profi premier canona mineło sporo czasu i to nikon w międzyczasie pokazał puszki profi - D3 i półprofi - D700/D300. 3 modele, a u canona w tym czasie - nic. Wróble ćwierkają o D3x i oby był on szybciej niz następca 5D. Przy okazji - następca 5D ma miec podobno 21 MPx, a 1Ds MK4 diabli wiedzą ile.
    no wlasnie .. od ds'a minelo sporo czasu a nikon nie pokazal zadnej dla niego alternatywy. owszemm, jak napisales - jest d3 i d700 ale nie sa one konkurencja dla dsmarka

ja rowniez chcialbym zeby d3x byl wczesniej niz nastepca 5d .. o ds mk4 w ogole nie wspomne ...
    jesli nowe 5d bedzie mialo 21 to mk4 bedzie na pulapie 30 .. pytanie tylko czy ot ma sesns .. musieliby powiekszyc matryce .. moze jakis FF+ .. i powoli zorbi nam sie sredni format w malym obrazku

ja bym się cieszył z ISO 100 i LO=50. A gdyby zeszli stopień niżej to by było bosko.
    w smarku iso50 jest bez sesnu .. daje gorsza jakosc niz iso100, co zozumiale,ale na tyle gorsza by go nie uzywac.
    watpie by pojawilo sie body z wyjsciowym iso50 ...
    tak , ale by wejść do tego działu trzeba będzie wysłać SMS
    rotfl

Strona 37 z 96 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów