Szukaj
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Witam wszystkich w tym wątku.
Tak sobie czyyy....yytam ten długi i ekspresowy wątek i zastanawiam się po co te dywagacje na temat filmików. Fajna sprawa i tyle, a jak ktoś nie potrzebuje to nie musi używać, a jak będzie taka potrzeba - to jest jak znalazł. Ale bez przesady MP3 raczej nie wróżę w lustrzankach.
Ktoś tu też wspominał, że posiadacze D80 nie będą się przesiadali na D90 - a ja sądzę, że będą. Większość osób, które kupiły D80 ok. 2 lata temu, chętnie zmienią sprzęt na coś świeżego zwłaszcza, że przybyło trochę nowinek przez ten czas.
Ja jako posiadacz D80 i foto-ślubo-pstrykacz (na pewni nie będę filmował) z niecierpliwością czekam na ten model. Pierwszą bardzo miłą niespodzianką jest możliwość wykorzystania akcesoriów z D80: grip !!!, akumulatory, karty SD
Z nowych bardzo przydatnych zmian na lepsze to: nowa mniej szumiąca matryca (mam nadzieję)!!! oraz większy i czytelniejszy LCD. Co do Liveview, to ....... może się przyda - do celowania z nad głowy
Brakuje niestety krótszego czasu synchronizacji z lampą, na co liczyłem w następcy D80.
Dlaczego się nie przesiądę na D300 - bo jeśli matryca w D90 będzie prawie taka sama (szumy), to jest to zbyt duża różnica w cenie - do różnicy w cenie korpusu musiał bym doliczyć gripa, aku itd. Myślę, że wiele osób posiadających D80 myśli podobnie.
Jaki będzie tak na prawdę D90, to się okaże jak będzie go można potrzymać i pofocić.
Pozwole sobie zacytowac pewien cytat z "cytatow":
"A pro pos D90, czy w dziale "Akt" będzie podkategoria "Filmy erotyczne" ?"
Moze "nieprzekonywalni" dadza sie przekonac do nowej puszki
"PS. Jest taka cudowna funkcja na forum, nazywa sie PW..."
Jest tez pewien automat, nazywa sie "pn"![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
oj nie. Nikon powinien jak najszybciej mieć niskoszumiące tanie body (CMOS). Mnie zdziwił D700 przed D90.
od ostatnich profi premier canona mineło sporo czasu i to nikon w międzyczasie pokazał puszki profi - D3 i półprofi - D700/D300. 3 modele, a u canona w tym czasie - nic. Wróble ćwierkają o D3x i oby był on szybciej niz następca 5D. Przy okazji - następca 5D ma miec podobno 21 MPx, a 1Ds MK4 diabli wiedzą ile.
właśnie! A Lo by miało 12.
ja bym się cieszył z ISO 100 i LO=50. A gdyby zeszli stopień niżej to by było bosko.
tak, ale by wejść do tego działu trzeba będzie wysłać SMS
![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
no wlasnie .. od ds'a minelo sporo czasu a nikon nie pokazal zadnej dla niego alternatywy. owszemm, jak napisales - jest d3 i d700 ale nie sa one konkurencja dla dsmarka
ja rowniez chcialbym zeby d3x byl wczesniej niz nastepca 5d .. o ds mk4 w ogole nie wspomne ...
jesli nowe 5d bedzie mialo 21 to mk4 bedzie na pulapie 30 .. pytanie tylko czy ot ma sesns .. musieliby powiekszyc matryce .. moze jakis FF+.. i powoli zorbi nam sie sredni format w malym obrazku
w smarku iso50 jest bez sesnu .. daje gorsza jakosc niz iso100, co zozumiale,ale na tyle gorsza by go nie uzywac.ja bym się cieszył z ISO 100 i LO=50. A gdyby zeszli stopień niżej to by było bosko.
watpie by pojawilo sie body z wyjsciowym iso50 ...
tak, ale by wejść do tego działu trzeba będzie wysłać SMS
![]()
rotfl
Skontaktuj się z nami