Close

Strona 36 z 96 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

"ale przeciez to tyko glupie widzimisie sailora"

Kilkanascie postow wczesniej napisalem, ze nie mam nic przeciw takiej puszce.
    Nie uwazam tego za glupie widzimisie, tylko nie lubie dyskryminacji.
    Przykro mi bardzo, ale jakos nie umiem byc aspoleczny...

Pozdro
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "ale przeciez to tyko glupie widzimisie sailora"
    Kilkanascie postow wczesniej napisalem, ze nie mam nic przeciw takiej puszce.
    ty moze nie jak widac z wypowiedzi jestes w mniejszosci

tylko nie lubie dyskryminacji.
    Przykro mi bardzo, ale jakos nie umiem byc aspoleczny...

Pozdro
    widzisz .. ja tez bardzo nie lubie dyskryminacji .. dlatego bardoz bym chcial by byla oferta profi puszek profi szkiel i pelna oferta amatorskich puszek i szkiel ... jak na razie pierwsza czesc jest tak slabo spelniona. bo chcac swobodnie robic zdjecia do powiekszen wiekszych niz b1 masz do wyboru - analog, canon lub sredni format cyfrowy. brakuje mi tu nazwy mojego ulubionego systemu.
    ale wrocmy do cudownego d90 krecacego filmiki bo znow bedzie ze ciagniemy offtopa

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    No i to by mnie bardzo bolalo. Jest wymarzonym, bo jest swietny, taki D200 do kwadratu (juz puszka D200 mnie zachwyca), do tego niezly CMOS, za to bardzo bolalo by mnie, mimo calego zachwytu, ze brak jest ISO 100, ktore lubie i uzywam. W Chorwacji pare razy braklo mi skali przy 1/8000s i ISO 100, jak chcialem bardziej otworzyc obiektyw dla mniejszej GO.
    a słyszałeś o filtrach ND?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    a słyszałeś o filtrach ND?
    A co ma piernik do wiatraka?

Oczywiscie, jest workaround. Ale lepiej byloby miec podstawowe wlasciwosci fotograficzne w puszce.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

co się tak naparliście na to iso 100 ?! A dlaczego bazowe nie powinno być iso 25 ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Zdecydowanie powinno. 25, to by bylo fajnie.

Gorzej jak sie w nastepnym modelu dowiemy, ze ISO 200 nie potrzebne jest w fotografii...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Moim zdaniem, bardzo dobrze, że pojawił się D90, bo brakowało puszki dla zaawansowanego amatora z dobrym iso1600. (zakładając, że takowe będzie w D90 . Jak ktoś potrzebował lepszej jakości na wyższym iso to albo D300 (jak dla mnie nie mały wydatek) albo canon 30D/40D.
    pzdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Też dorzucę swoje trzy grosze.
    Bardzo cieszy mnie pojawienie się następcy d80. Funkcja filmów wydaje mi się zbędna, ale może się kiedyś przydać. Ktoś pisał, że chwyt wydaje mu się lepszy, większy i bardziej wyprofilowany w d90, jeśli to prawda jest to duży argument(przynajmniej dla mnie). To co najbardziej interesuje mnie w d90 to matryca. W moim d40 bez skrępowania używam iso800. Jeśli w d90 jest taka sama albo bardzo podobna matryca co w d300 to jaki pułap iso mogę osiągnąć, żeby być zadowolonym?

Domyślnie

Soniak wyprzedził nikona W Cyber-shot DSC-T500 można robić zdjęcia nie przerywając kręcenia filmu!

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7742

I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Co gloś to inna opinia.Ale już dawno Rzymianie to podsumowali e gustibus non disputandum est".Dla jednych D90 to nowa matryca plus niepotrzebne gadżety, dla innych to obiekt pożadania z dodatkowymi ekstra bajerami.(filmy,).Pierwsi D90 nie kupią, drudzy zaś ruszą do zakupow szturmem.Wystarczy czasem przypadkowo w sklepie posluchac o co sie pytaja klienci i co odpowiadają sprzedawcy.Ten ma wiecej pikseli, a tamten kręci filmy, a jeszcze inny ma lepszy ekranik LCD.I producent musi to uwzgledniac, tym bardziej na rynku amatorskim.Aparaty "śmiem podejrzewac" nie konstuują inżynierowie, tylko marketingowcy , to dodajac a tamto ujmujac.Taki jest biznes, zarowno u Canona jak u Sony czy Nikona.Mi osobiscie gadżety nie pasują i ja nie bedę klientem dla D90, ale wiecej bedzie takich, ktorym D90 bedzie odpowiadal....i niech tak bedzie.Dla nich to bedzie aparat , na ktory czekali, dla kogoś innego takim aparatem jest D3 a dla kogoś jeszcze innego bedzie D5x.Im wieksza różnorodnosc, tym wieksza grupa zadowolnych klientow i tym wieksze wplywy dla producenta.

Strona 36 z 96 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów