Close

Strona 33 z 96 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Denkowy Zobacz posta
    Jak dla mnie, sens wypuszczania na rynek D90 jest znikomy(...)Chyba producent chce zgarnąć konkurencję, w postaci Canonowców, fotografujących EOSami w trybie AUTO
    A to to już nie wystarczy? Przecież NIKON to firma nastawiona na sprzedaż a nie akcje charytatywne. Zysk generuje masówka a nie puszki sprzedające się w ilościach kilku/nastu tysięcy na całym świecie rocznie. Niższe półki sprzedające się w milionach sponsorują rozwijanie technologii dla wyższych modeli. Chcesz, czy nie, body dwucyfrowe to taki "lepsiejszy" kompakt dla bardziej świadomego amatora. I ma zgarnąć kasę i od nadzianego dresa czy szpanera i od "zwykłego" fotoamatora. Więc wodotryski będą, może i MP3 i inne pierdoły. Na szczęście nikt nie zmusi do ich użycia, nie?

Drażni mnie to, że lustrzanki cyfrowe coraz częściej stają się obiektem na równi np. z telefonem komórkowym.
    A czym różnią się te dwa towary?

3 miesiące temu kupiłem D80 i... spełnia moje oczekiwania.
    Boś prosty amator, jak i ja. Ale pewnie już niedługo zauważysz że używalne ISO1600 by Ci się przydało. I tu kapa, 10x15 z puszki zrobisz, ale zapomnij o wyciąganiu z cieni choćby o 0,5EV, kasza jak nie wiem...

Oczywiście NO OFFENCE

P.S. A może sprzedaż D90 z gadżetami ma dać księgowym Nikona "kopa" żeby wypuścić body dla Sailor'a? W końcu szał sprzedaży "gównianych" D40/D40x dał w efekcie (a przynajmniej MZ tak to wyglądało) wejście w baaardzo krótkim czasie puszek D300/D700/D3. Więc może teraz D3X? Oby...
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

Bedzie sie sprzedawac, sa juz artykuly dla ziutkow:

http://www.fkn.pl/1,460,1814368,1,wiadomosc.html

Moim zdaniem to bardzo dobrze, moze skonczy sie szpanowanie "profesjonalnym" aparatem, a trzeba bedzie zaczac pokazywac zdjecia... Gorzej, jak 99% dotychczasowych uzytkownikow for nagle zniknie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Uff ... przeczytałem wątek do końca !!! Dzięki Bogu Nikon to nie polska firma bo gdyby miał takich doradców jak spora na nieszczęście grupa forumowiczów to dawno z torbami by już poszedł. A może to tylko te dziesiąt lat biedy wciąż nie może odbąbelkować i w pełne kompleksów posty się przemienia.
    D90 - świetny aparat i gdyby go dawali w MM za 1000 zł to większość malkontentów bez zająknięcia by go wzięła i zachwalała pod niebiosa. A tak prawie nikt go nie miał jeszcze w rękach ale już opluty został jako dziadostwo.
    W "U Pana Boga za piecem" ksiądz mówi takie słowa "...od tego Matko Boska że ty Królową Polski jesteś to ludziom się już w głowach poprzewracało ..." i ... coś w tym jest.
    A miałem napisać tylko pierwsze zdanie ...
    Ja w każdym bądź razie jestem za. D90 - TAK
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

no jak komus sie udalo kupic D80 2 miechy temu to faktycznie moze nie widziec sensu wypuszczenia d90

a co do Photokiny to mnie ciekawi czy jak zwykle nikon ja oleje czy tym razem sie zepna. bo jakos z moich obserwacji wynika ze standartowo to super puchy najczesciej leca pazdziernik- listopad. a jak poleci jakis oczekiwany d3x, a na pewno poleci, bo nie sadze zeby nowa kadra zarzadzajaca odpuscila taki model, to i pojawia sie nowe szkla - staleczki najpewniej. ja wiem ze Wy na tym zarabiacie, ale chyba jeszcze trzeba chwile poczekac.. ale tak naprawde chwilunie w stosunku do tego ile wszyscy czekali na pelna klate w nikonie, nowe obiektywy i w ogole jakis wiekszy ruch w interesie. faktem jest ze na razie nikos zadbal o amatorow i o reporterow.

i jeszcze raz podziele sie moja obserwacja - sadze ze jest poprawiony uchwt - jest szerszy, wyzszy i lepiej wyprofilowany niz to co bylo w d80 (mam nie najmniejsza lape, a to co jest w d80 to tylko d40/60 ma gorszy)
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FajaR Zobacz posta
    P.S. A może sprzedaż D90 z gadżetami ma dać księgowym Nikona "kopa" żeby wypuścić body dla Sailor'a?
    hehe, powoli legendarne body dla Sailora.. już pare razy o tym gdzieś wyczytałem, może informacje o potrzebach Sailora dotarły do Nikona ale fakt - też tak podejrzewam , przecież po premierze D700 i teraz D90 musi przyjść czas na coś z NAJwyższej pólki
    D750 - D7100 - F3 - FE - D40x - nikkor 35/1.8 DX - tokina atx 11-16/2.8 DX - Nikkor 18-105 DX - Nikkor 50 1.8G - Tamron 70-200 2.8 G2 - Zeiss Planar 50 1.4

Domyślnie

Dostalem wlasnie maila od GM-Photo, proponuja mi D90 za 969 euro lub z nowym kitem za 1189 euro lub z 18-200 za 1619 euro.

Proponuja tez Canon 50D za 1299 euro lub w kicie z nowym 18-200 za 1799 euro.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Ja pierd... czytam i oczom nie wierze.
    Myslalem, ze to temat o D90, a nie o nabożnych życzeniach kogos kto robi w studio, jest profesjonalistą i chce 22 mpx w puszce pokroju D3 itd...
    Co ma piernik do wiatraka? D90 miał być profi korpusem? Nikon zmienił oznaczenia? Moze coś przeoczyłem...
    Rozumiem, ze teraz w kazdym temacie o jakiejkolwiek puszce Nikona ( o ile nie bedzie to d3x) bedzie tekst w stylu "do dupy to, ja chce D3x".
    Seeker ma racje. I dam se łeb uciąc, że jakby taki tekst napisał ktoś inny niż Sailor to by go zbesztali... a tak to jeszcze oklaski dostał, LOL.

ps.
    Analogicznie na forum np. BMW po premierze nowego BMW 6, powinny być wpisy - "do dupy to auto, ja chciałem jakiegos nowego Diesla w kombi".

pebees
    Gość

Domyślnie

Jaki by nie był, nieodpłatnie przyjmę tego D90. Dobra, dam te stówkę, no... Albo zamienię na to defifty, ale to już musi być taki D90, że ojacie..

Domyślnie

OJ naprawdę kusi ten nowy korpus. Dobrze ze sie nie pospieszyłem z zakupem D80, teraz spokojnie poczekam na testy, opinie, cenę i ....... na dzień kiedy to D80 przestanie robić zadowalające zdjęcia
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Nie wiem czy było, film zrobiony aparatem

http://vimeo.com/1562621?pg=embed&sec=1562621

Żeby nie było - nie D90, technika poklatkowa, warto zobaczyć
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 33 z 96 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów