Close

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 117

Domyślnie

nie przesadzajmy z tą serią w Fuji. 3kl/s i 9 zdjęć buforze to niejest jakaś wielka tragedia
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    nie przesadzajmy z tą serią w Fuji. 3kl/s i 9 zdjęć buforze to niejest jakaś wielka tragedia
    tylko w jpg przy dynamice standard - 100%, a nie po to masz Fuji
    używanie go z dynamiką 100% to już jest zupełny bezsens
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

1,5... ale to nie przeszkadza tak bardzo jak czas oprozniania bufora (RAW)

Domyślnie

No tak - Jak RAw ma po 25 Mb - przy wolnej karcie mozna isć kawę zaparzyć A tak na serio to aparacik fajny, solidny , uszczelniony . Ja polecam , przynajmniej teraz gdy cena "znormalniała".
    Pozdrawiam Marcin

[D70s , S5pro ,D7000 kilka szkieł, METZ..

Domyślnie

To i ja wtrącę trzy słowa Iso 3200 z fujika, jpg prosto z aparatu- format 15x21, bez problemu... Chcesz mieć święty spokój z przepałami i kolorami - bierz fuji. Iso dasz 1250 albo wyżej i przestaniesz myśleć o kombinacjach z lampami
    Po dwóch latach z s3 dokupiłem s5-bo nie widziałem wcześniej aparatu cyfrowego, który jednocześnie zarejestruje tyle w cieniach i w światłach.
    No, może poza D3-miałem okazję się pobawić i da się nim na jednej fotce (surowy jpg), pokazać pierzaste chmury na słonecznym niebie i trawę w głębokim cieniu pod płotem
    Ale w s5 masz to za 1/4 kasy
    I jeszcze jedno - poczytaj o poszukiwaniach "zaginionej barwy" w d300, wgrywaniu profili itd, itp. Moim zdaniem, jeśli już na coś czekać i zbierać-to rozważ nadchodzącego d700...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

jeden z kolegow opublikowal post ktory niejako jest uzasadnieniem dla moich wczesniejszych wywodow nt. koloru skory z nikona http://nikon.org.pl/showthread.php?t=66336

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    P.S A co ma D300 lepszego od Fuji S5?
    Ładniejszy pasek na szyje , a tak poważnie to cieszę się, że ja takich problemów niemam. Czasem przychodzi taki moment w życiu, że trzeba podjąć decyzje samemu...

Domyślnie

Wezme s5 pro, z tego wzgledu ze za 2-3 lata jak bede sie go pozbywał może FF bedzie w przystepnej dla mnie cenie, dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam!!!!!
    никон

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    tylko w jpg przy dynamice standard - 100%, a nie po to masz Fuji
    używanie go z dynamiką 100% to już jest zupełny bezsens
    jak ktoś robi w JPEGach to ma problem. Dla mnie robienie JPEGów przy Fuji to zupełna głupota
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    Wezme s5 pro, z tego wzgledu ze za 2-3 lata jak bede sie go pozbywał może FF bedzie w przystepnej dla mnie cenie, dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam!!!!!
    Podjąłem taką samą decyzję - najpierw chciałem D300, ale przy obecnej cenie S5Pro jest moim faworytem.
    Przesiadam się tak ja Ty z D50 i bardziej niż na milionach pikseli zależy mi na ergonomii i łatwości sterowania, której D50 trochę brakuje. Rzadko będę robił odbitki większe niż 13x18, więc nie odczuję dodatkowych 6MP, reporterki nie robię, a dynamika zdjęć jakie "wyskakują" z S5Pro jest naprawdę rewelacyjna.

Może tylko odkurzacza trochę żal, ale z 2kPLN to kupię jeszcze jakieś fajne szkło.

D50 oczywiście zostaje na backup.
    S5Pro, N50/1.8, S10-20/4-5.6, T28-75/2.8, S70-200/2.8, SB-600, Lowepro 650AW, Tamrac Adventure 7

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów