Wezme s5 pro, z tego wzgledu ze za 2-3 lata jak bede sie go pozbywał może FF bedzie w przystepnej dla mnie cenie, dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam!!!!!
Szukaj
Wezme s5 pro, z tego wzgledu ze za 2-3 lata jak bede sie go pozbywał może FF bedzie w przystepnej dla mnie cenie, dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam!!!!!
никон
Podjąłem taką samą decyzję - najpierw chciałem D300, ale przy obecnej cenie S5Pro jest moim faworytem.
Przesiadam się tak ja Ty z D50 i bardziej niż na milionach pikseli zależy mi na ergonomii i łatwości sterowania, której D50 trochę brakuje. Rzadko będę robił odbitki większe niż 13x18, więc nie odczuję dodatkowych 6MP, reporterki nie robię, a dynamika zdjęć jakie "wyskakują" z S5Pro jest naprawdę rewelacyjna.
Może tylko odkurzacza trochę żal, ale z 2kPLN to kupię jeszcze jakieś fajne szkło.
D50 oczywiście zostaje na backup.
S5Pro, N50/1.8, S10-20/4-5.6, T28-75/2.8, S70-200/2.8, SB-600, Lowepro 650AW, Tamrac Adventure 7
GrzegorzPPP napisał
Grzegorzu - i po co tak mocnoDla mnie robienie JPEGów przy Fuji to zupełna głupota![]()
Ja natomiast uważam, że "nie od końca rozsądnie"robić tylko rawy sprzętem, którym porządne jpg (nadające się praktycznie do każdego zastosowania w formatach do a4 włącznie) bez problemu można uzyskać
![]()
Ale sposoby dchodzenia do satysfakcji są tak różnorodne![]()
Marek
Zakon Fuji
Owszem Fuji robi ładne JPEGi, ale cały zakres tonalny traci sens![]()
Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||
Grzegorzu - co masz na myśli pisząc "cały zakres tonalny traci sens" ?
R- jpg to lekuchno skompresowany JPEGa co to sa jpg?![]()
A serio, to zerknij w PS...
Marek
Zakon Fuji
Skontaktuj się z nami