Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 117

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Wezme s5 pro, z tego wzgledu ze za 2-3 lata jak bede sie go pozbywał może FF bedzie w przystepnej dla mnie cenie, dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam!!!!!
    никон

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    Wezme s5 pro, z tego wzgledu ze za 2-3 lata jak bede sie go pozbywał może FF bedzie w przystepnej dla mnie cenie, dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam!!!!!
    Podjąłem taką samą decyzję - najpierw chciałem D300, ale przy obecnej cenie S5Pro jest moim faworytem.
    Przesiadam się tak ja Ty z D50 i bardziej niż na milionach pikseli zależy mi na ergonomii i łatwości sterowania, której D50 trochę brakuje. Rzadko będę robił odbitki większe niż 13x18, więc nie odczuję dodatkowych 6MP, reporterki nie robię, a dynamika zdjęć jakie "wyskakują" z S5Pro jest naprawdę rewelacyjna.

Może tylko odkurzacza trochę żal, ale z 2kPLN to kupię jeszcze jakieś fajne szkło.

D50 oczywiście zostaje na backup.
    S5Pro, N50/1.8, S10-20/4-5.6, T28-75/2.8, S70-200/2.8, SB-600, Lowepro 650AW, Tamrac Adventure 7

Domyślnie

GrzegorzPPP napisał
    Dla mnie robienie JPEGów przy Fuji to zupełna głupota
    Grzegorzu - i po co tak mocno
    Ja natomiast uważam, że "nie od końca rozsądnie" robić tylko rawy sprzętem, którym porządne jpg (nadające się praktycznie do każdego zastosowania w formatach do a4 włącznie) bez problemu można uzyskać
    Ale sposoby dchodzenia do satysfakcji są tak różnorodne
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Owszem Fuji robi ładne JPEGi, ale cały zakres tonalny traci sens
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    Owszem Fuji robi ładne JPEGi, ale cały zakres tonalny traci sens
    Jasne, ale i tak jest miło, jeśli jpeg-i prosto z puszki nadają się do zrobienia odbitki bez obróbki, jesli jest taka potrzeba.
    S5Pro, N50/1.8, S10-20/4-5.6, T28-75/2.8, S70-200/2.8, SB-600, Lowepro 650AW, Tamrac Adventure 7

Domyślnie

a co to sa jpg?

Domyślnie

Grzegorzu - co masz na myśli pisząc "cały zakres tonalny traci sens" ?

R
    a co to sa jpg?
    - jpg to lekuchno skompresowany JPEG
    A serio, to zerknij w PS...
    Marek

Zakon Fuji

Uprawnienia umieszczania postów