Close

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 117

Domyślnie Problem! D50 na s5Pro czy D300

Witam. Posiadam obecnie D50. Uzywam go głownie do fotografii ludzi i od czasu do czasu imprezy i koncerty. Do tego dochądza śluby i tu zaczyna sie mój problem ponieważ potrzebuje aparat z wyjsciem do podłaczenia nadajnika do wyzwalania lamp studyjnych( złacze w lampie nie wchodzi w gre). Mam 2 opcje.

1. Kupic w tym momencie s5 pro . Pieniadze na s5 pro mam i jestem w stanie go kupic od ręki. O aparacie sie oczytałem i w zupełności powinien wystarczyc do tego co robie.

2. Czekać az stanieje d300 do powiedzmy ok 3k-3.2 k i dopiero wtedy kupic a teraz robić sluby na pożyczonym sprzecie. Raczej ta opcja mi nie za bardzo odpowiada bo bede robił pod kogoś co sie wiaze z mniesza zapłata za uzywanie cudzego sprzetu.

Aparat chce zmienic głownie ze wzgledu tego wyjscia na wyzwalacze, ogółnie na d50 nie narzekam. Kasy w tym momencie nie mam na d300 bo mam inne wydatki i zadne opcje pozyczkowe bąć dozbieraniowe nie wchodza w gre.

Siedze tak i mysle juz ponad tydzien i nie wiem co robic. Moze ktoś z forumowiczów naprowadzi mnie na dobra droge??
    Pozdrawiam!!

Aha jezeli umiesciłem w złym dziale prosze o przeniesienie...
    никон

Domyślnie

D300 na plus szybkość i większe używalne ISO.

S5 cała reszta
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Kaleid
    Gość

Domyślnie

S5 - rejestracja szczegółów w światłach

D300 - cała reszta.

Domyślnie

No wlasnie za d300 tylko i wyłacznie przemawia iso i nie wiem czy z tego powodu czekac czy kupic s5 który iso tez ma nienajgorsze??
    никон

Domyślnie

ekhm... nie wierz w to co piszę w necie o cudownym ISO S5.

Prawda jest taka:

ISO 3200
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Qrde naogladałem sie mase sampli i iso było naprawde " w miare" akceptowalne?? to jest crop z 6 mp czy z tych interpolowanych 12??Czyli czekac na d300??Jeszcze bardziej sie teraz zakołowałem
    никон

Domyślnie

to jest z 6mp

W internecie to niewiem skąd oni mają takie cudowne sample. Ja jestem normalnym użytkownikiem i właśnie takie ISO 3200 wychodzi.

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

jej, przeciez nie jest zle...
    i tak na papierze widac je jeszcze mnie, no chyba ze kupujesz aparat po to, zeby ogladac cropy z iso

zrob sobie zdjecie na papier i zobacz jak wyglada.

Domyślnie

Ja myślę, że ludziom się w dupach poprzewracało.

3200 iso z S5 szumi, ale szumi ładnie i używalnie. I już. Ludziska, to jest 3200 iso... Widzieliście, jakie ziarno ma przy tej czułości błona filmowa? Ile razy tego 3200 iso użyjecie? Zresztą, nawet jeśli użyjecie go naprawdę, efekt końcowy zależy w głównej mierze od umiejętności operatora obrabiającego zdjęcie, czyli Was... Kiepawego zdjęcia nie uratuje Wam nawet bezszumowe ISO12800.

Róbcie zdjęcia, a nie pitolcie o wyższości postu nad karnawałem. Tak jak pisze kolega przede mną; zróbcie zdjęcie, wydrukujcie i wtedy marudźcie albo nie...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

pebees
    Gość

Domyślnie

hedgehog mógłbyś pokazać jakiś realny sampelek, jpg, fullres, bez obróbki z S5pro na 1600 i 3200 iso?

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów