Close

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 157

Domyślnie

Co do działania Poczty Polskiej: przedwczoraj (prawie po miesiącu) otrzymałem życzenia świąteczne od agencji z warszawy, jakie wysłali do mnie w połowie grudnia.
    Co prawda poczta nie była tu jedynym powodem opóźnienia, bo ta firma napisała do mnie "ciekawy" adres - dobry kod pocztowy, ale miasto - Warszawa , wreszcie ktoś na poczcie sie zorientował i napisał Bydgoszcz. Ja do nich kartki nie wysłałem, a teraz to już chyba by było głupio odpisywać
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

jacek-z
    odpisz i tak wszyscy zwala na poczte))
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    dzisiaj miałem farta i połączyło mnie z jakąś miłą panią, która bez "mrugnięcia okiem" spisała numer body, adres i zapewniła, że instrukcja zostanie niezwłocznie wysłana (na moje pytanie, czemu z jej koleżankami miałem taki problem-odpowiedziała uśmiechem [nie mam videotelefonu, ale to się wyczuwa ])
    o dziwy świata!!! dzisiaj dostałem instrukcję, wysłaną tydzień temu (więc nie jest to zasługa miłej pani w ostatnim kontakcie tel., lecz wczesniejszych "ataków") jakbym dostał przez pomyłkę dwie, odstąpię komuś z chętnych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    jakbym dostał przez pomyłkę dwie, odstąpię komuś z chętnych
    To ja się piszę jeśli można
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    To ja się piszę jeśli można
    OK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Było, nie było, nie mam już siły przebijać się przez długie wątki o d300, ale dziś zainstalowałem Capture One v4 i fajnie wywołuje RAWy z D300. Całkiem żwawo chodzi na moim PC. 10 sekund konweruje rawa do max jakosci JPG. Tylko nie wiem gdzie naklikać aby hurtowo robić konwersje do JPG a w tym czasie psa wyprowadzić
    najpierw zaznaczasz miniatury i ctrl+shift+D - piszę ze ściągi, nie próbowałem organoleptycznie Zdaje się również, że od razu idzie konwertowanie i trzeba ręcznie (jak się chce) zatrzymać proces (bo może procka zajmować-nie wiem "cza sprawdzić "
    na razie NX -a obczajam i musze powiedzieć->niegłupi ten program i korekty proste, robi się o wiele przyjemniej jak w PSie

Domyślnie

Ciekawą pomocą do NX'a jest książka J. Odella, której fragmenty można pobrać ze strony http://www.luminescentphoto.com/capturenx.html
    a cały dodatek nr 1 z http://www.luminescentphoto.com/supplement.html
    Rysiek

Domyślnie

Witajcie !
    Nie chcę być uważany za chwalipiętę, ale JA TEŻ JUŻ MAM INSTRUKCJĘ !!!
    Przyszła do mnie po 8 dniach, od potwierdzenia telefonicznego przez pracownika Nikon-a, że należy mi się (sprawdzano numer seryjny puszki).
    Wszyscy narzekają na Pocztę Polską - fakt, przesyłka szła do mnie długo, ale za to "dopakowali" ją w wszelny woreczek, ponieważ koperta, w której była instrukcja była niemal doszczętnie zniszczona.
    Instrukcja w stanie idealnym.

Teraz zainstaluję Capture NX i będę cieszyć się z jego użytkowania - mam nadzieję ...

Nikonik ze szkiełkiem - wystarczy się "tylko" nauczyć ...

Domyślnie Ja Też Już Mam Instrukcję !!!

witam.moja instrukcja szla 450 km od czwartku(kupno D300 i telefon do NIKONA PL.) do nastepnego wtorku czyli okolo 5dni.zastanawia mnie tylko jeden fakt.moja paczka(koperta) tez byla zniszczona,z dziurami,tak jakby ktos probowal sprawdzic zawarosc.moze napis NIKON na kopercie tak dziala na "pocztowcow"?

Domyślnie

hmm, ciekawe... mam nadzieje, że moja przyjdzie nienaruszona, co prawda body kupiłem już jakiś czas temu, ale do Nikona dodzwoniłem się dopiero dzisiaj. Zmieniali numery telefonów i na ten poprzedni jakoś nie dało się przebrnąć przez automat. Dopiero jak dostałem od nich maila (po rejestracji) to dzisiaj za pierwszym razem zostałem spisany... No cóż, poczekamy zobaczymy..
    D300, MB-D10, SB-800, Nikkor AF-S DX 17-55 2.8; AF-S DX VR 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED, CF Extreme 8 + 2

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów