Close

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 157

Domyślnie

U mnie NX pracuje koszmarnie wolno na NEF-ach skompresowanych. Natomiast na nieskompresowanych pracuje szybko i sprawnie, niezależnie czy są 12 czy 14 bitowe. Czy kotoś mógby to potwierdzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    U mnie NX pracuje koszmarnie wolno na NEF-ach skompresowanych. Natomiast na nieskompresowanych pracuje szybko i sprawnie, niezależnie czy są 12 czy 14 bitowe. Czy kotoś mógby to potwierdzić.
    Skompresowanych stratnie czy bezstratnie,ja kompresuje bezstratnie i nie narzekam.

Domyślnie

Na obu rodzajach. To samo zjawisko miałem z Nef-ami z Coolpixa 8400 - miałem do niedawna taką puszkę. Dlatego byłem zdania, że tam są tylko skompresowane Nef-y. Problem nie jest duży z uwagi na to, że nie kupiłem D300 po to żeby trzaskać skomresowane Nef-y. Ale jadnak coś w tym jest i dla mnie jest kwestia czy coś robić z komputerem czy to tak ma być.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    A ja polecam do obróbki nowy Capture One 4. Obrabia zarówno NEF-y z D3 jak i D300. Rewelacyjne barwy można uzyskać.Wszystko chodzi płynnie i szybko. Wraz z kartą pamięci można było nabyć kod aktywacyjny do wersji LE. Polecam naprawdę warto.

Domyślnie

Capture One 4. mowisz trza sprobowac
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

Tak, cały czas testuję C1-4. Na wstępie mogę stwierdzić - bardzo interesujący. Jednak mam wersję 30-dniową. Wygląda na bardzo ograniczoną ale i tak jeszcze raz podkreślę - wyniki super.

Domyślnie

Rozszerzyłem pamięć do 3GB. Jest zdecydowana poprawa w działaniu, ale jest coś jeszcze nie tak. Przy niektórych operacjach CaptureNX potrafi zarzynać procesor co w efekcie powoduje zacinanie programu, które czasami potrafi trwać nawet kilkanaście sekund . W tym czasie NX strasznie "się męczy" i nie pozwala na jakiekolwiek działania w nim. Obróbkę robię na skompresowanych stratnie 12-bitowych NEF-ach. Jutro spróbuję na innych wersjach NEF.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Capture One 4 w porownaniu do NX po........ jak maly samochodzik - polecam..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Rozszerzyłem pamięć do 3GB. Jest zdecydowana poprawa w działaniu, ale jest coś jeszcze nie tak. Przy niektórych operacjach CaptureNX potrafi zarzynać procesor co w efekcie powoduje zacinanie programu, które czasami potrafi trwać nawet kilkanaście sekund . W tym czasie NX strasznie "się męczy" i nie pozwala na jakiekolwiek działania w nim. Obróbkę robię na skompresowanych stratnie 12-bitowych NEF-ach. Jutro spróbuję na innych wersjach NEF.
    U mnie to samo ...... masakra. Nie wiem czy dokładanie RAMU cos tu pomoże, z tego co zauważyłem NX bardzo zamula procesor a nie ram (ctrl+alt+del ..... wydajnośc). Ręce opadają.
    D800, D610, 14-24, 24-70, 50, 60, 85, 70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tamiolki Zobacz posta
    U mnie to samo ...... masakra. Nie wiem czy dokładanie RAMU cos tu pomoże, z tego co zauważyłem NX bardzo zamula procesor a nie ram (ctrl+alt+del ..... wydajnośc). Ręce opadają.
    Na pewno więcej RAM-u pomaga. Praktycznie nie trzeba wykorzystywać pliku wymiany na dysku. Co do obciążania procesora, to może sprawka systemu Windows 2000? Muszę jeszcze spróbować wyłączyć HyperTrading w procesorze. Może przy intensywnym wykorzystaniu procesora przez pojedynczy proces ten mechanizm się nie sprawdza. Jeśli to wszystko nie pomoże, może trzeba będzie pomyśleć o przesiadce na XP (chociaż chciałem poczekać, aż Vista okrzepnie i nie będzie z nią problemów).
    Czy ktoś na XP/Vista zaobserwował takie zachowanie systemu - maksymalne obciążanie procesora przez kilkanaście sekund?
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów