Close

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 157
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Domyślnie

Co do koperty - moja też była rozerwana, ale książka cała. Może cenzura?
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

Domyślnie

Na stronie agito znajdują się obecnie dwie oferty na body D300 - promocja i nowość.

Co ciekawe - wg opisu nowość nie zwiera CaptureNX - czyżby kończyły się powoli zestawy z NX?
    Co ciekawsze, wg opisu promocja oprócz CaptureNX zawiera jeszcze Camera Control Pro 2 - dodatkowo jest nieco tańsza od body bez oprogramowania.

Promocja:
    http://www.agito.pl/lustrzanki_cyfro...97.323484.html
    oraz nowość:
    http://www.agito.pl/lustrzanki_cyfro...97.327402.html
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    C3zar takie sposoby znam, ale to jest kolejne otwieranie, gmeranie i zapis, wyśmienitym rozwiązaniem jest w PS zapisz do weba, nie dość, że możesz zrobić skalowanie, to jeszcze usuwa EXIF, myślałem że w NX będzie jakaś opcja zapisu bez danych EXIF tą operacje wykonujesz i tak po obróbce fotki, super by było gdyby..... no właśnie, może i jest tylko ja nie mogę znaleźć.
    ściągnąłem sobie ten program (showexif) i zdaje się, że usuwa EXIF bez otwierania fotki (bo jak inaczej wytłumaczyć błyskawiczny proces na kilkudziesięciu fotkach ?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    ściągnąłem sobie ten program (showexif) i zdaje się, że usuwa EXIF bez otwierania fotki (bo jak inaczej wytłumaczyć błyskawiczny proces na kilkudziesięciu fotkach ?)
    a po co ma otwierać fotkę? exif to są metadane tekstowe zapisane w nagłówku zdjęcia - program zmienia je bez otwierania samego zdjęcia
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

człek całe życie się uczy
    to jest też świetna wiadomość dla tomajka'a, który martwił się tym, ze NX produkuje tylko fotki z exifem i szukał czegoś by wywalić metadane

Domyślnie

hej,
    jestem tu nowy... i dzięki WAM będę miał instrukcję PL do NX....
    duuuuużo można się tu dowiedzieć
    pozdrawiam

Domyślnie

Albo jestem ciemniakiem albo wieśniakiem choć tym drugim z całą pewnością, w dalszym ciągu nie wiem jak wyłączyć zapis danych EXIF przy zapisie gotowej pracy w CNX
    Jak poradzić sobie z usunięciem metadanych to wiem, ale tak jak wspomniałem, coś w stylu ZAPISZ DO WEBA w PS mnie interesuje, czy co odznaczyć, lub zaznaczyć, by zapisana fotka nie posiadała EXIF
    Błagam tylko nie podsyłajcie mi kolejnych propozycji na usuwanie większej lub mniejszej ilości EXIFów z fotek PLISS !!
    Powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że CNX zapisuje WSZYSKIE pliki tylko i włącznie z EXIF i nie ma innej możliwości.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    Albo jestem ciemniakiem albo wieśniakiem choć tym drugim z całą pewnością, w dalszym ciągu nie wiem jak wyłączyć zapis danych EXIF przy zapisie gotowej pracy w CNX
    Jak poradzić sobie z usunięciem metadanych to wiem, ale tak jak wspomniałem, coś w stylu ZAPISZ DO WEBA w PS mnie interesuje, czy co odznaczyć, lub zaznaczyć, by zapisana fotka nie posiadała EXIF
    Błagam tylko nie podsyłajcie mi kolejnych propozycji na usuwanie większej lub mniejszej ilości EXIFów z fotek PLISS !!
    Powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że CNX zapisuje WSZYSKIE pliki tylko i włącznie z EXIF i nie ma innej możliwości.
    ja tez nie znalazłem, ale przecież te usuwanie danych to nie jest problem, ten śmieszny programik Showexif robi to szybko i bezboleśnie nie otwierając fotki (jak kiedyś sądziłeś), więc jakośc jest bez zmian

a swoją drogą, czy w C1 4 też się nie da? .. nie znalazłem na razie
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 01-02-2008 o 00:52

Domyślnie

a powiedzcie mi Panowie czemu z takim uporem usuwacie Exif?? w czym to przeszkadza?
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

KILOBAJTY niepotrzebnych danych, a nie jednokrotnie brakuje ich by kompresja nie zniszczyła fotki.
    Dla mnie to również kilka minut czasu, nie raz mniej a nie raz więcej, mam bardzo wolny transfer, i dopóki sieci komórkowe nie wprowadzą na wieś HSDPA lub coś podobnego każdy kilobajt mniej będzie się dla mnie liczył.
    Co na przykład z tego, że mam limit 4GB jak nie mogę ich wykorzystać, fizyczny brak porządnego łącza.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów