Według tego można stwierdzić że na tym samym poziomie lub wyższym, ale to różne ogniskowe![]()
Szukaj
Według tego można stwierdzić że na tym samym poziomie lub wyższym, ale to różne ogniskowe![]()
opis w fazie przygotowań ...
Napisałem, że są na tym samym poziomie lub wyższym. Co można wywnioskować ze strony photozone natomiast jedynie dodałem że są to różne ogniskowe![]()
Piwkoo, niech ci będzieCzy miałeś okazję osobiście to sprawdzić, czy wnioski tylko na podstawie info z internetu?
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Stig ma obydwa, musisz się jego spytać. Ale o ile dobrze pamiętam - nie narzekał![]()
pinio póki co to tylko to co widziałem w necie i zdjęcia Stiga. Jednak już niedługo będę mógł zdać osobistą relację jeśli nadal będziesz zainteresowany![]()
Ostatnio edytowane przez natura2008 ; 10-01-2008 o 16:28
D80
Ostatnio edytowane przez pinio ; 10-01-2008 o 16:30
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Powodem wyprzedaży mojego sprzętu jest właśnie chęć nabycia czegoś innego, w sensie lepszej optyki.
Jak by tak się bliżej przyjrzeć mojej wyprzedaży to wyszłoby na to, że zostanie mi body z gipem i pusta torba :/ ale niestety czasami tak trzeba
Jeśli chodzi o N17-55 to niestety natrafiłem na taki egzemplarz, że mydlił. Co prawda niewiele ale jednak. Za taką kase oczekuje się raczej od obiektywu aby ostrzył dobrze. AF działał bardzo dobrze, ale jednak coś mi w nim nie pasowało. Udałem się więc do FJ z moją puszką, podpiąłem ich 17-55 i co sie okazało, współpracowała z nim super. Ostrzył o wiele szybciej i lepiej trafiał w punkt. Porobiłem zdjęcia z wbudowaną lampą i w domu porównywałem ze zdjęciami robione przy sabinie. Niestety sprawdziły się moje najgorsze przypuszczenia i obiektyw wrócił do sklepu.
Miałem dylemat, czy ponownie wziąć N17-55 czy dozbierać i kupić N24-70. Po kilku godzinach spędzonych na necie doszedłem do wniosku że jednak N24-70.
Już wysłałem zapytanie do Hesji o ten obiektywikCzekam teraz co mi odpisze.
Zapożyczyłem się już na niego tak więc mam nadzieję że to już kwestia kliku dni jak do mnie trafi.
Oczywiście postaram sie zdać relację i umieścić fotki
na 70mm 70-200 jest moim zdaniem troszkę ostrzejszy....
Skontaktuj się z nami