Szukaj
Oczywistym jest konieczność testowania takiego szkła na pełnej klatce. Wtedy prawie wszystkie wady są zdecydowanie bardziej widoczne. Na szczęście nie uległem ogólnej psychozie (pracuję na DX), tak więc łatwiej mi pogodzić się z tym, że nie jest to jednak szkło idealne. Może kiedyś przyjdzie czas na zmartwienie, ale na razie wydaje się on dość odległy.
Jest tak jak Czornyj napisał nawet z JPG można się tego pozbyć jak bym miała NEF to efekt był by jeszcze lepszy
Ostatnio edytowane przez Antonina ; 11-01-2008 o 14:36
no dobra ale widać, że Nikon nie poradził sobie z telecentrycznością w 24-70 (pomimo najnowszych technologi i projektowania pod kątem wyłacznie cyfry). Ciekawy jestem, jak u Canona to wygląda, gdzie 24-70/2,8 miał już w analogu i w cyfrze na razie na tym poprzestaje ?
Antonina-a jak na długim końcu się spisuje przy f2,8?
Szkiełko mam od dwóch dni więc sami rozumiecie, że jedyne zdjęcia miałem czas zrobić z balkonu
Niemniej może kumuś być pomocne porównanie na 70mm obiektywu 24-70/2,8 i 70-200/2,8.
Pozostawiam bez komentarza, niestety robione z ręki, wyostrzane na knot świecy. Aparat : D300.
Pod słońce :
Jutro pomęczę Go trochę więcej w warunkach studyjnych
Skontaktuj się z nami