Close

Strona 20 z 66 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 653

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Normalka. Witaj w świecie 35mm.
    ufff...jakie szczęście że 24-70 podepnę pod d80
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Normalka. Witaj w świecie 35mm.
    Dokładnie, jeszcze w tych czasach kilka posunięć suwakami i po kłopocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonina Zobacz posta
    Oczywistym jest konieczność testowania takiego szkła na pełnej klatce. Wtedy prawie wszystkie wady są zdecydowanie bardziej widoczne. Na szczęście nie uległem ogólnej psychozie (pracuję na DX), tak więc łatwiej mi pogodzić się z tym, że nie jest to jednak szkło idealne. Może kiedyś przyjdzie czas na zmartwienie, ale na razie wydaje się on dość odległy.

Domyślnie

wydaje mi się, że trzeba będzie i tak troche przykadrować, by całkowicie efekt nie był widoczny (bądź nie był uciążliwym) i wtedy z 24 mm robi się ile? 27-28mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    wydaje mi się, że trzeba będzie i tak troche przykadrować, by całkowicie efekt nie był widoczny (bądź nie był uciążliwym) i wtedy z 24 mm robi się ile? 27-28mm
    Da się to usunąć całkowicie, absolutnie i śladu nie będzie. W ekstremalnym wypadku winieta ma raptem 1EV, więc nie ma najmniejszego problemu, ACR poradzi sobie z tym bezbłędnie.

A jak komuś ACR śmierdzi, to zawsze może trochę domknąć i jest po dramacie.

Domyślnie

Jest tak jak Czornyj napisał nawet z JPG można się tego pozbyć jak bym miała NEF to efekt był by jeszcze lepszy

Ostatnio edytowane przez Antonina ; 11-01-2008 o 14:36

Domyślnie

Jest tak jak Czornyj napisał nawet z JPG można się tego pozbyć jak bym miała NEF to efekt był by jeszcze lepszy
    no dobra ale widać, że Nikon nie poradził sobie z telecentrycznością w 24-70 (pomimo najnowszych technologi i projektowania pod kątem wyłacznie cyfry). Ciekawy jestem, jak u Canona to wygląda, gdzie 24-70/2,8 miał już w analogu i w cyfrze na razie na tym poprzestaje ?
    Antonina-a jak na długim końcu się spisuje przy f2,8?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    no dobra ale widać, że Nikon nie poradził sobie z telecentrycznością w 24-70 (pomimo najnowszych technologi i projektowania pod kątem wyłacznie cyfry). Ciekawy jestem, jak u Canona to wygląda, gdzie 24-70/2,8 miał już w analogu i w cyfrze na razie na tym poprzestaje ?
    Antonina-a jak na długim końcu się spisuje przy f2,8?
    Jaka telecentryczność, Jezusie słodki? To stare, zwyczalne, tradycyjne,normalne winietwanie, nawet - można powiedzieć - malusie, jak na 24mm f/2.8. W analogu nie takie winiety widziałem, a tam to był czasem nieco większy problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jaka telecentryczność, Jezusie słodki? To stare, zwyczalne, tradycyjne,normalne winietwanie, nawet -
    no tak moje skróty myślowe , chodzi o to, że obiektyw nie jest telecentryczny, czyli rzuca obraz na brzegach pod katem i stad winietka

Domyślnie

Szkiełko mam od dwóch dni więc sami rozumiecie, że jedyne zdjęcia miałem czas zrobić z balkonu
    Niemniej może kumuś być pomocne porównanie na 70mm obiektywu 24-70/2,8 i 70-200/2,8.
    Pozostawiam bez komentarza, niestety robione z ręki, wyostrzane na knot świecy. Aparat : D300.

Pod słońce :

Jutro pomęczę Go trochę więcej w warunkach studyjnych

Strona 20 z 66 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów