Close

Strona 19 z 66 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 653

Domyślnie

Jak się uda to od juta lub piatku w tobie zamieszka 24-70 obok 70-200
    jak tylko bedzie czas to zrobie male zestawienie tylko powiedzcie co chcecie bo na super sloneczna pogode nie ma co liczyc ....
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To może teraz trochę o wadach. Szkło - mimo odchudzenia - jest potwornie długie, ciężkie i nieporęczne, z osłoną wręcz monstrualne, a w zestawie z D2h i SB800 urywa ręce z płucami. Jako spacer-zooma raczej nie polecam:
    a możesz coś wspomniec o winietowaniu- bo rozumiem, że takowe występuje, tylko sie o nim nie mówi?

Domyślnie

Winietowanie na matrycy DX nie występuje - lub jest tak małe, że za cholerę nie mogę go zauważyć. Występuje za to lekka aberracja chromatyczna, o niewielkim zasięgu i łatwa do usunięcia w konwerterach NEF
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 10-01-2008 o 18:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Winietowanie na matrycy DX nie występuje - lub jest tak małe, że za cholerę nie mogę go zauważyć. Występuje za to lekka aberracja chromatyczna, o niewielkim zasięgu i łatwa do usunięcia w konwerterach NEF
    a, bo Ty masz DX-a ,
    użytkownicy D3-trójek mogą coś napisać ? w tych już usunietych zdj. ze (jak to sie tam nazywa, ta piłka odbijana o ścianę?) było widać sporą winietę

Domyślnie

24mm f2,8
    Ostatnio edytowane przez Antonina ; 10-01-2008 o 19:31

Domyślnie

Wybrałem się na Nikon Road Show w Krakowie specjalnie, żeby sprawdzić w praktyce Nikkora 24-70/2.8
    Nie zawiodłem się i spotęgowałem tylko chęć posiadania tego szkła. Czasu na testowanie nie było zbyt wiele więc o jego właściwościach optycznych nie będę się rozpisywać, jedno mogę powiedzieć jest bardzo dobrze i ostro (zdjęcia robiłem tylko na przysłonie 2.8 ).
    Obiektyw 24-70, jest zdecydowanie większy i cięższy od mojego N 18-70 (ta waga napawał mnie największymi obawami). Okazało się, że zestaw D80 + 24-70 świetnie leży mi w ręce. Czuć różnicę w wadze, ale przekłada się to na większą stabilność całego zestawu. Trzeba zmienić przyzwyczajenie trzymania aparatu prawą ręką, na rzecz uchwytu leworęcznego za obiektyw. Operowanie pierścieniami na obiektywie nie sprawiło mi problemów i było bardzo intuicyjne.
    Myślę, że zakup tego szkła, w moim przypadku, to tylko kwestia czasu (trzeba będzie polubić chleb ze smalcem i skwarkami )

D80 N18-70, N105 Vr, SB-800

Domyślnie

I czar prysł (patrz zdjęcie Antoniny).
    Ostatnio edytowane przez RBT ; 10-01-2008 o 19:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RBT Zobacz posta
    I czar prysł (patrz zdjęcie Antoniny).
    ? a może to zdjęcie z AF 24/2.8 D ?
    D80

Kaleid
    Gość

Domyślnie