Jak się uda to od juta lub piatku w tobie zamieszka 24-70 obok 70-200
jak tylko bedzie czas to zrobie male zestawienie tylko powiedzcie co chcecie bo na super sloneczna pogode nie ma co liczyc ....
Szukaj
Jak się uda to od juta lub piatku w tobie zamieszka 24-70 obok 70-200
jak tylko bedzie czas to zrobie male zestawienie tylko powiedzcie co chcecie bo na super sloneczna pogode nie ma co liczyc ....
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
Winietowanie na matrycy DX nie występuje - lub jest tak małe, że za cholerę nie mogę go zauważyć. Występuje za to lekka aberracja chromatyczna, o niewielkim zasięgu i łatwa do usunięcia w konwerterach NEF
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 10-01-2008 o 18:26
Wybrałem się na Nikon Road Show w Krakowie specjalnie, żeby sprawdzić w praktyce Nikkora 24-70/2.8
Nie zawiodłem się i spotęgowałem tylko chęć posiadania tego szkła. Czasu na testowanie nie było zbyt wiele więc o jego właściwościach optycznych nie będę się rozpisywać, jedno mogę powiedzieć jest bardzo dobrze i ostro (zdjęcia robiłem tylko na przysłonie 2.8 ).
Obiektyw 24-70, jest zdecydowanie większy i cięższy od mojego N 18-70 (ta waga napawał mnie największymi obawami). Okazało się, że zestaw D80 + 24-70 świetnie leży mi w ręce. Czuć różnicę w wadze, ale przekłada się to na większą stabilność całego zestawu. Trzeba zmienić przyzwyczajenie trzymania aparatu prawą ręką, na rzecz uchwytu leworęcznego za obiektyw. Operowanie pierścieniami na obiektywie nie sprawiło mi problemów i było bardzo intuicyjne.
Myślę, że zakup tego szkła, w moim przypadku, to tylko kwestia czasu (trzeba będzie polubić chleb ze smalcem i skwarkami)
D80 N18-70, N105 Vr, SB-800
I czar prysł (patrz zdjęcie Antoniny).
Ostatnio edytowane przez RBT ; 10-01-2008 o 19:37
24-70 + D3
Skontaktuj się z nami