Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 93

Wątek: D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta

gdybym porównywał "na oko" - nie paplałbym bzdetów publicznie porównywałem d3 i 5d w tych samych scenach, w tej samym czasie, przez dobrą godzinę natłukłem niemało zdjęć do porównań. oczywiście był to test - co przyznałem - czysto amatroski, ale pozwalający wyrobić sobie pewną opinię. pisząc o swoich wnioskach w niczym nie umniejszałem klasy d3 - uważam, że to fantastyczny, zdecydowanie najciekawszy dla mnie aparat na rynku. ale też jest faktem, że widzę w porównaniu pewne plusy obrazowania 5d, które ty napastliwie kwestionujesz, choc chyba bezpośrednio nie porównywałeś tych aparatów
    No właśnie o tym mówię. Robienie zdjęć i późniejsze ich oglądanie na kompie to testy na „oko” i nic poza tym. Miałem 5D w rękach i on nie daje niczego więcej co daje D3, który przy okazji jest nie tylko szybszy (AF), ale i sprawniejszy na wysokich ISO. W ogóle nie powinno się raczej porównywać tych aparatów, bo są przeznaczone do innych rzeczy, choć D3 potrafi to samo co 5D. Odwrotnie będzie raczej trudno. Na mecz piłki nożnej z 5D?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomason Zobacz posta
    No właśnie o tym mówię. Robienie zdjęć i późniejsze ich oglądanie na kompie to testy na „oko” i nic poza tym. Miałem 5D w rękach i on nie daje niczego więcej co daje D3, który przy okazji jest nie tylko szybszy (AF), ale i sprawniejszy na wysokich ISO. W ogóle nie powinno się raczej porównywać tych aparatów, bo są przeznaczone do innych rzeczy, choć D3 potrafi to samo co 5D. Odwrotnie będzie raczej trudno. Na mecz piłki nożnej z 5D?

fotografuję śluby i aparat - jakikolwiek by nie był - oceniam w kontekście fotografii slubnej. tu moge porównywać 5d i d3 bo obydwa się do tego bardzo dobrze nadają. mecze mnie nie interesują.

próbujesz mi wcisnąć w usta coś, czego nie powiedziałem, że d3 jest be, a 5d jest super. a tylko druga część tego twierdzenia jest prawdą

d3 to wspaniały aparat, spełnia 95% moich oczekiwań i prawdopodobnie go kupię. niemniej zauważyłem sytuacje, w których 5d radzi sobie - NA (MOJE OKO) - lepiej i o tym pisalem. mam dość tej jałowej przepychanki. eot i pozrowienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    fotografuję śluby i aparat - jakikolwiek by nie był - oceniam w kontekście fotografii slubnej. tu moge porównywać 5d i d3 bo obydwa się do tego bardzo dobrze nadają. mecze mnie nie interesują.

próbujesz mi wcisnąć w usta coś, czego nie powiedziałem, że d3 jest be, a 5d jest super. a tylko druga część tego twierdzenia jest prawdą

d3 to wspaniały aparat, spełnia 95% moich oczekiwań i prawdopodobnie go kupię. niemniej zauważyłem sytuacje, w których 5d radzi sobie - NA (MOJE OKO) - lepiej i o tym pisalem. mam dość tej jałowej przepychanki. eot i pozrowienia
    A w których? Nie pytam złośliwie. Chciałbym po prostu wiedzieć.

Domyślnie

Powiedzcie mi, koleżanki i koledzy, jak z matówką w D3 w porównaniu do 5D, bo sam zapomniałem popatrzeć to sprawdzić - mówię w aspekcie rozmycia tła i obrazowaniu tego na matówce
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Powiedzcie mi, koleżanki i koledzy, jak z matówką w D3 w porównaniu do 5D, bo sam zapomniałem popatrzeć to sprawdzić - mówię w aspekcie rozmycia tła i obrazowaniu tego na matówce

bez porównania lepiej w d3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomason Zobacz posta
    A w których? Nie pytam złośliwie. Chciałbym po prostu wiedzieć.

proszę: http://www.forum.nikon.org.pl/showpo...&postcount=432

Domyślnie

Prawdę pisze.

Domyślnie

Sorki, myslałem, że to do tej matówki....

Domyślnie

A jednak było do matówki.... te cytaty mnie zabiją...

Domyślnie

dolaczam do grona posiadaczy D3
    pierwsze wrazenia za kilka dni
    Road to Manila

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów