Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 93

Wątek: D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomason Zobacz posta
    Ustawianie studia, pożyczanie obiektywów itd. to strata czasu. Podobnych testów jakie chcecie robić w necie jest przynajmniej kilka (z pełnymi opisami). Więc nie ma się co spinać, bo ani ja ani TY ani nikt inny nie zrobi niczego lepszego ani gorszego. Natomiast polecam Ci do odwiedzenia stronę www.diwa-labs.com, gdzie fachowcy, którzy, jak mniemam, znają się na swojej robocie i mają odpowiedni sprzęt do testów, wykonują swoją pracę i zamieszczają wyniki. Co prawda nie ma jeszcze ani testu D3 ani 5D (mają być niedługo), ale można sobie porównać osiągi D300 i 40D. Ciekawa i pouczająca lektura, szczególnie ta opisująca metodologię. Pozdrawiam Cię serdecznie.

czytasz bardzo nieuważnie, może stąd autorytatywne, nonszalanckie i agresywne uwagi tetsował będzie Jacek Z., nie ja. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Adam Trzcionka ; 17-12-2007 o 15:11

Domyślnie

To nie są uwagi nonszalanckie. Po prostu uważam, że na tzw. oko to się możemy spierac do u...... śmierci. Przecież nie o to chodzi. Dlatego wysłałem Ci link do, moim skromnym zdaniem, obecnie najbardziej wiarygodnych testów. To wszystko. A to, że Jacek będzie je robił to wiem, mimo wszystko czytam uważnie. Szczególnie tych rozmownych. To ja pozdrawiam serdecznie i mimo wszystko miło się gawędzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomason Zobacz posta
    To nie są uwagi nonszalanckie. Po prostu uważam, że na tzw. oko to się możemy spierac do u...... śmierci. Przecież nie o to chodzi. Dlatego wysłałem Ci link do, moim skromnym zdaniem, obecnie najbardziej wiarygodnych testów. To wszystko. A to, że Jacek będzie je robił to wiem, mimo wszystko czytam uważnie. Szczególnie tych rozmownych. To ja pozdrawiam serdecznie i mimo wszystko miło się gawędzi.

gdybym porównywał "na oko" - nie paplałbym bzdetów publicznie porównywałem d3 i 5d w tych samych scenach, w tej samym czasie, przez dobrą godzinę natłukłem niemało zdjęć do porównań. oczywiście był to test - co przyznałem - czysto amatroski, ale pozwalający wyrobić sobie pewną opinię. pisząc o swoich wnioskach w niczym nie umniejszałem klasy d3 - uważam, że to fantastyczny, zdecydowanie najciekawszy dla mnie aparat na rynku. ale też jest faktem, że widzę w porównaniu pewne plusy obrazowania 5d, które ty napastliwie kwestionujesz, choc chyba bezpośrednio nie porównywałeś tych aparatów

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta

gdybym porównywał "na oko" - nie paplałbym bzdetów publicznie porównywałem d3 i 5d w tych samych scenach, w tej samym czasie,
    Jak już jesteś taki dokładny, to powiedz mi, w jaki sposób robiłeś zdjęcia jednym i drugim aparatem, a potem porównywałeś to wszystko, DOKŁADNIE w TYM SAMYM CZASIE?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Jak już jesteś taki dokładny, to powiedz mi, w jaki sposób robiłeś zdjęcia jednym i drugim aparatem, a potem porównywałeś to wszystko, DOKŁADNIE w TYM SAMYM CZASIE?
    Przestań już humanistów stresować.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

JK nie stresuję, po prostu pytam mając nadzieję dowiedzieć się, jak to można zrobić w takich 'naszych' warunkach

Domyślnie

miałem z sobą sliczną, cudownie ze mną zsynchronizowaną, skośnooką hostessę

Domyślnie

JK nie stresuję, po prostu pytam mając nadzieję dowiedzieć się, jak to można zrobić w takich 'naszych' warunkach
    Nie wiesz? Wystarczy przyjąć odpowiednią rozdzielczość urządzenia do pomiaru czasu, czyli zegara i będzie po sprawie.
    Jacek

Domyślnie

Czy w waszych D3 przy podnowszeniu iso od 2000 spada bufor ????

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Nie wiesz? Wystarczy przyjąć odpowiednią rozdzielczość urządzenia do pomiaru czasu, czyli zegara i będzie po sprawie.
    Bu... myślałem, że będzie coś na miarę XXI wieku

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów