Przymierzam się do pozyskania d3. Moje pytanie? Jak będą czy wogóle będą współdziałaly z tą puszką Nikkor
12-24/4 i 17-55 /2.8
Szukaj
Przymierzam się do pozyskania d3. Moje pytanie? Jak będą czy wogóle będą współdziałaly z tą puszką Nikkor
12-24/4 i 17-55 /2.8
Księżak
D3s Nikkor 50/1.4, 24-70/2.8, 200 2.0 VR sabinka 900
D3 przeskoczy do DX
Oba obiektywy są DX, więc będziesz pracował na cropie - nieco ponad 5 megapikseli.
tak naprawdę body mozna przełączyć w menu na FF i będą zdjęcia w kółku, o średnicy coraz większej, czym bardziej obiektyw ustawiony na dłuższej swojej ogniskowej. Nie wiem dokładnie, od ilu mm będzie krył jeden czy drugi obiektyw pełną klatkę.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Dla Nikkora 17-55 wygląda to tak:
Można temu zaradzić podpinając telekonwerter Kenko 1.4x. Jedyny minus takiego rozwiązania to spadek jasności o jedną działkę.
Jacek
To jedno i "jeszcze" jest dobrym określeniem. Nie będę go oddawał za bezcen, a niektórym się zdaje, że profesjonalne obiektywy powinny tracić na wartości tak jak amatorskie cyfrowe puszki. Cóż spokojnie poczeka na nabywcę. Mnie się nie spieszy.
Jacek
Rozsądne podejście, zważywszy na ilość postów o ..D300![]()
Ten nie jest, bo był używany amatorsko.
Jak ktoś go chce za 3800.00 PLN plus przesyłka, to bardzo proszę. Niżej nie będzie.
Jacek
wczoraj wzialem w lape D3 i sie zakochalem. Mialo byc 5D ale stwierdzilem ze Canon przespal sprawe. A Nikon niezle tempo narzucil. Super produkt. Do tego 14-24 i zyc nie umierac
Skontaktuj się z nami