Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 93

Wątek: D3

Domyślnie D3

Przymierzam się do pozyskania d3. Moje pytanie? Jak będą czy wogóle będą współdziałaly z tą puszką Nikkor
    12-24/4 i 17-55 /2.8
    Księżak

D3s Nikkor 50/1.4, 24-70/2.8, 200 2.0 VR sabinka 900

Domyślnie

D3 przeskoczy do DX

Domyślnie

Oba obiektywy są DX, więc będziesz pracował na cropie - nieco ponad 5 megapikseli.
    tak naprawdę body mozna przełączyć w menu na FF i będą zdjęcia w kółku, o średnicy coraz większej, czym bardziej obiektyw ustawiony na dłuższej swojej ogniskowej. Nie wiem dokładnie, od ilu mm będzie krył jeden czy drugi obiektyw pełną klatkę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dla Nikkora 17-55 wygląda to tak:

Można temu zaradzić podpinając telekonwerter Kenko 1.4x. Jedyny minus takiego rozwiązania to spadek jasności o jedną działkę.
    Jacek

Domyślnie

Trzymasz jeszcze Jacku szkła DX...

Domyślnie

To jedno i "jeszcze" jest dobrym określeniem. Nie będę go oddawał za bezcen, a niektórym się zdaje, że profesjonalne obiektywy powinny tracić na wartości tak jak amatorskie cyfrowe puszki. Cóż spokojnie poczeka na nabywcę. Mnie się nie spieszy.
    Jacek

Domyślnie

Rozsądne podejście, zważywszy na ilość postów o ..D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    To jedno i "jeszcze" jest dobrym określeniem. Nie będę go oddawał za bezcen, a niektórym się zdaje, że profesjonalne obiektywy powinny tracić na wartości tak jak amatorskie cyfrowe puszki. Cóż spokojnie poczeka na nabywcę. Mnie się nie spieszy.
    Z drugiej strony profesjonalne obiektywy są z reguły bardziej wyeksploatowane niz amatorskie - może powinny tracić więcej niż amatorskie mimo iż są lepiej wykonane?
    NIKON D50 + N18-135 + N35/1.8

http://picasaweb.google.com/MarcinSX

Domyślnie

Ten nie jest, bo był używany amatorsko.
    Jak ktoś go chce za 3800.00 PLN plus przesyłka, to bardzo proszę. Niżej nie będzie.
    Jacek

Domyślnie

wczoraj wzialem w lape D3 i sie zakochalem. Mialo byc 5D ale stwierdzilem ze Canon przespal sprawe. A Nikon niezle tempo narzucil. Super produkt. Do tego 14-24 i zyc nie umierac

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów