Close

Strona 24 z 371 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 3702

Domyślnie

a miały te Mac-i działać bez problemu niby )

a tu zwiecha za zwiechą

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

Ziuteczny u mnie iMac ciągnie dwa systemy na raz; windowsa i macosx w tym samym czasie (Parallels Desktop) i pewnie działa to stabilniej niż u większości użytkowników windy. A 10.5.1 nie zawiesił mi się ani razu. Obsługa tego systemu może być chwilami nudna bo nic się nie psuję i działa na każde zawołanie. Zero emocji...

Domyślnie

Proponuje zajrzec na forum http://www.myapple.pl/index.php i poczytac o braku problemow z komputerami apple .
    Z tych najlepszych, to oczywiscie ciagle problemy z systemem, oprogramowaniem, zawieszaniem, do tego kiepkie wykonanie, pekajace obudowy, fatalny naped dvd zwany przez apple "super drive" itp podobne kwiatki.
    I co z tego? Dalej mnie ciagnie do apple i pewnie jak uzbieram to zostawie w cholere windowsa i wszystko co z nim zwiazane.
    Ale mimo wszystko, bioraz pod uwage legende oraz niemale jak na nasze polskie warunki kwoty - moznaby oczekiwac rzeczywiscie bezproblemowej pracy.

Od razu zaznaczam - nie pracowalem na macach, wiec moja ocena jest czysto subiektywna, oparta na paromiesiecznym studiowaniu zasob internetowych traktujacych o macach.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Campo Zobacz posta
    Proponuje zajrzec na forum http://www.myapple.pl/index.php i poczytac o braku problemow z komputerami apple .
    Z tych najlepszych, to oczywiscie ciagle problemy z systemem, oprogramowaniem, zawieszaniem, do tego kiepkie wykonanie, pekajace obudowy, fatalny naped dvd zwany przez apple "super drive" itp podobne kwiatki.
    I co z tego? Dalej mnie ciagnie do apple i pewnie jak uzbieram to zostawie w cholere windowsa i wszystko co z nim zwiazane.
    Ale mimo wszystko, bioraz pod uwage legende oraz niemale jak na nasze polskie warunki kwoty - moznaby oczekiwac rzeczywiscie bezproblemowej pracy.

Od razu zaznaczam - nie pracowalem na macach, wiec moja ocena jest czysto subiektywna, oparta na paromiesiecznym studiowaniu zasob internetowych traktujacych o macach.
    komputery apple mimo że droższe i niszowe nadal są "masówkami" i czasem dobry pomysł nie idzie w parze z wykonaniem. Jakieś dwa miesiące temu, zaraz po rozpoczęciu studiowania potrzebowałem komputera. W domu był iMac, ale nie chciałem go brać bo docelowo i tak będe potrzebował laptopa, więc po co kombinować skoro można od razu kupić (oczywiście poza tym na decyzję złożył się także element zwany zachcianką). No więc kupiliśmy macbooka pro 15,4, niezła maszynka...I co się okazało - krzywo złożona obudowa. Może gdyby kosztował 1000zł to bym olał, ale to było jakieś 8 razy tyle. W sprzęcie za taką kasę takie coś? Śmiech na sali. Obsługa w sklepie przyjeła zwrot, a ja przywiozłem z domu iMaca z '06 i lepiej na tym wyszedłem. Ze wszystkich produktów apple ten jest chyba najbardziej udany. Dla mnie po prostu bajka. Spełnia chyba wszystkie moje wymagania i idealnie pasuję do sytuacji - stancja, mało miejsca, a on zajmuję go mniej od laptopa i przy tym jest dużo bardziej funkcjonalny (przy stacjonarnym użytkowaniu), wyglądem cieszy oko, poziomem hałasu zawstydza laptopy, a przy tym system działa szybciej niż nowe komputery z konkurencyjnym OS za taką samą kasę (a ma już 1,5 roku). Co więcej przez 100% czasu używam wbudowanych głośników. Sam się tego nie spodziewałem, ale typowo komputerowe zajęłyby za dużo miejsca, a i tak nie byłyby wykorzystywane ich wszystkie możliwości bo przecież nie będę narzucał innym swojej muzyki. W tych iMakowych jakość dźwięku jest wystarczająca do odsłuchu w tle przy wykonywaniu innych czynności.

Tak więc zależy na co się trafi, akurat w moim przypadku komputer był pozbawiony wad fabrycznych i wszystko działa gładko i elegancko.

o samym systemie pisano już trochę, ale dodam, że nawet moja mama jako komputerowy laik zauważyła wygodę pracy z tym sprzętem i niechętnie siada do windowsa.

i na koniec zwrócę na coś co chyba tylko z pozoru nie powinno być brane pod uwagę przy wyborze sprzętu; miny moich znajomych gdy im mówię że ten lcd to cały komputer albo gdy wkładam płytę do napędu: bezcenne

Domyślnie

stepien - nie sciemniaj tylko powiedz co uzywasz, nadal jestem w kropce z czyms sensownym do obslugi nefow.
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    stepien - nie sciemniaj tylko powiedz co uzywasz, nadal jestem w kropce z czyms sensownym do obslugi nefow.
    siupes nic by się nie stało gdybyś napisał to w innej formie, co to przesłuchanie?

sporadycznie używam PS CS3, ale nie do nefow tylko tiffow bo używam analoga.
    Ostatnio edytowane przez stempien ; 13-12-2007 o 11:29

Domyślnie

Sam sie niedawno zastanawialem nad Apple a dokladnie Macbookiem Pro i to raczej nie z powodu OS, ale raczej ze wzgledow rozmiaru i wagi, bo MBP jednak jest nieco mniejszy od standardowego laptopa PC 15,4. Sam komputer jest fajny natomiast relacje znajomych odnosnie sposobu traktowania klienta po zakupie (szczegolnie kwestia serwisu, ale takze zwroty, wymiany) to jakis zart. Ok, MBP jest drogi i za swoja cene mozna miec nawet lepiej wyposazonego PC'ta, ale mowi sie trudno jak chce sie miec mniejszy i poreczniejszy komputer o nietuzinkowym designie, jednak za tyle kasy nie odpuszcze olewczego traktowania klienta, sorry... Kupilem w koncu Thinkpad'a T61 15,4 - jakosc wykonania bardzo dobra, magnezowa obudowa, jasna matryca, mala waga i nieduze wymiary, do tego niesmiertelny XP'ek Pro, 3-letnia gwarancja i ogolnoswiatowe wsparcie serwisowe (jak przystalo na komputer biznesowy). Moze w przyszlosci kupie jeszcze Maca, ale raczej dopiero kiedy Apple oficjalnie weijdzie do Polski zamiast podpierac sie kulawym partnerem biznesowym...

Na marginesie - nie za bardzo rozumiem skad to wieszanie psow na Windzie i wychwalanie OSX'a? Jedno i drugie jest dobre poki sam uzytkownim czegos nie popsuje a na to niestety nie ma sily

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    ?
    poza tym, jako ze jestem na etapie zmiany, moze ktos zasugeruje cos innego (mysle ze chcialbym uciec od c1pro) do obslugi 30-40k zdjec na zewnetrznych dyskach plus podstawowa edycja??????
    a lightroom?

Domyślnie

stepien, przepraszam serdecznie, nie wiedzialem ze kolega taki wrazliwy. napiszales ze aperture nie uzywasz, wiec mialem nadzieje ze moze masz odpowiedz na moje pytanie, widze ze nie masz.

czy to tylko ja czy ostatnio na forum jest wiecej krytyki niz pomocy jakiejkolwiek?
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    a lightroom?
    wlasnie ciagne triala, zostawilem go na koniec, kiedys uzywalem c1pro na windows, ale nowa 4 wersja ktora jest zupelnie niezrozumiala dla mnie.
    dzieki za podpowiedz, czy masz jakies doswiadczenia z lightroom jako programem do poanowania 35 tysiecy zdjec?

kiedys widzialem pare artykulow jak to slawni ludzie robia z tymi zdjeciami, ale za diabla nie moge tego znalesc teraz.
    Andrzej

Strona 24 z 371 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów