Close

Strona 22 z 234 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 3702

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Remy Martin (jedne z droższych koniaków, przypisek dla abstynentów) miał kiedyś wspaniałą reklamę. Leciało to mniej więcej tak: Jeżeli nie czujesz różnicy między koniakami Remy Martin a innymi koniakami to kupuj inne koniaki.
    To zdanie w zasadzie podsumowuje tę całą dyskusję...
    Piękne. Zapamiętam

Domyślnie

Ciekawy artykuł:
    http://technowinki.onet.pl/artykuly/...1,artykul.html
    Pokazuje na przełomie lat te najbardziej nieudane pomysły Apple i wiecie co - może nie tyle były one do końca nieudane czy nie trafione ale poległy głównie przez jedną wspólną cechę......CENĘ - daje do myślenia nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Pokazuje na przełomie lat te najbardziej nieudane pomysły Apple
    Pomijając drobny fakt, że praktycznie wszystkie te urządzenia były protoplastami wyznaczającymi pewne kierunki dziś traktowane jako normalne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Pomijając drobny fakt, że praktycznie wszystkie te urządzenia były protoplastami wyznaczającymi pewne kierunki dziś traktowane jako normalne.
    Niestety rynek zweryfikował boleśnie nadmuchane "ego" Apple z cenami z kosmosu coś za coś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Niestety rynek zweryfikował boleśnie nadmuchane "ego" Apple z cenami z kosmosu coś za coś
    Bez przesady. Kilkukrotnie w tym wątku przewinął się aspekt cen Apple. Trzeba sobie uzmysłowić że każdy firmowy sprzęt dobrej jakości kosztuje kilkukrotnie więcej niż dalekowschodni low-end. To że Polska jest biedniejszym rynkiem niż np Niemcy i udział rynku skrajnie taniego badziewia nie oznacza jeszcze że ów segment u nas królujący jest normą i materiałem do porównań. Dlaczego mało kto porównuje np stację roboczą HP z Mac Pro, choć to jest właśnie ta sama klasa, a zamiast tego byle jakie składaki?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Ja nie mówię o stanie obecnym a o stanie opisanym w tamtych czasach w artykule - przykładowo " Lisa" za 10 kawałków $, nawet w USA wtedy nie upadli na głowę, każdy luksus ma swoją cenę ale też i każdy swój rozsądek

Domyślnie

No własnie. Dobrze jest się nad tym co napisałeś pochylic. Bo jak było z Apple na przełomie lat 80 i 90 każdy wie. Było to po czesci spowodowane także ceną tamtych produktów. Nawet współcześnie zdarzają się Apple urządzenia, które nie zdobywają uznania na rynku.
    Obala to w mojej ocenie argument o bezkrytycznych wyznawcach Apple , którzy "lykaja" wszystko co im Jobs podsunie i kupują komputery dwa razy droższe niż odpowiadające im pc. Zresztą dyskusja na temat aktualnych cen Apple robi się już nudna bo co rusz pojawia się ktoś kto rzuca: apple jest dwa trzy razy droższe od zwykłego pc. Gdy prawdziwe zdanie powinno brzmieć: Apple jest dwa trzy razy droższe od mojego składaka, którego złożyłem w moim pokoju, z elementów niewiadomego na zasadzie " może zadziala a jak nie to coś pokombinuje".

Domyślnie

Apple jest dwa trzy razy droższe od mojego składaka, którego złożył mi człowiek zajmujący się tym na codzień. Za darmo. A raczej dlatego, że zdecydowałem się kupić u niego składniki owego składaka. Komponenty nie są niewiadomego pochodzenia, część przyjechała z Chin, część z Tajwanu, a reszta z Korei, niektóre pewnie z tej samej fabryki, co sprzęt wkładany do Maców. Dobierałem je na zasadzie 'skoro chwalą je i są popularne, to i ja powinienem być zadowolony'. I rzeczywiście, komputer od momentu instalacji systemu do dzisiaj nie zawiesił się ani razu. Z tej perspektywy trudno mi pojąć przesłanie powyższej wypowiedzi.

Składanie komputerów to naprawdę nie jest fizyka jądrowa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oem Zobacz posta
    niektóre pewnie z tej samej fabryki, co sprzęt wkładany do Maców
    Jedna z wielu tzw "mądrości ludowych".

Cytat Zamieszczone przez oem Zobacz posta
    Składanie komputerów to naprawdę nie jest fizyka jądrowa...
    Oczywiście. Raczej jest to układanie rysunku z puzzli 10-elementowych. Jednak jeśli ktoś sądzi, że wynikowy obrazek będzie takiej samej jakości jak narysowany jako całość, po prostu nie wie o czym pisze.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 28-12-2009 o 10:45

Domyślnie

Sam niegdyś sobie składałem komputery PC, czasem żadnych problemów, czasem coś się gryzło. Trzeba było kombinować szukać.
    Po jakimś czasie z tego po prostu wyrosłem, znudziło mi się po prostu dłubanie dla dłubania w komputerach. Komputer jest dla mnie tylko narzędziem i on jest dla mnie a nie na odwrót, ma być możliwie jak najbardziej niezawodny. Obecnie posiadam iMac 24". Jeśli nie był by to Apple z pewnością było by to coś markowego jak Dell, HP itp. Jestem w stanie dopłacić za komfort psychiczny
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Strona 22 z 234 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów