Close

Strona 22 z 371 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 3702
    tomski1974
    Gość

Domyślnie

A ja mam pytanie wlasnie dot. Apple i PeCetow- chodzi o Adobe PS, stabilnosc stabilnoscia, ale po przejsciu z PPC na Intela przynajmniej do wersji CS2 krazyla leganda ze PS szybciej chodzi pod Winda odpalona na Mac'ku pod przykladowo bootcampem niz pod MacOS'em, chyba ze obecnie sie zmienilo cos jak sie pokazala wersja Universal czyli i pod PPC i Intele- wczesniejsze wersje, wiadomo jak pod Intelem to uruchamialy sie na MacOS pod Rosseta, czyli emulowanym proc. PPC

Domyślnie

nie kupuj rozszerzenia w apple
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

W Chipie 12/2007 zrobili artykul "Mac kontra PC" - nie przepadam za ta gazetka ale jak ktos lubi to niech sobie poczyta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    nie kupuj rozszerzenia w apple
    Dzieki!!

Jak dojdzie do zakupu to zgłoszę się z zapytaniem o kości RAM

Pozdrawiam
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomski1974 Zobacz posta
    A ja mam pytanie wlasnie dot. Apple i PeCetow- chodzi o Adobe PS, stabilnosc stabilnoscia, ale po przejsciu z PPC na Intela przynajmniej do wersji CS2 krazyla leganda ze PS szybciej chodzi pod Winda odpalona na Mac'ku pod przykladowo bootcampem niz pod MacOS'em, chyba ze obecnie sie zmienilo cos jak sie pokazala wersja Universal czyli i pod PPC i Intele- wczesniejsze wersje, wiadomo jak pod Intelem to uruchamialy sie na MacOS pod Rosseta, czyli emulowanym proc. PPC
    CS2 jest optymalny dla dzialania na PPC - mówię oczyście o platformie MacOS. Na Intelu chodzi w sposób podobny do PPC. Zoptymalizowany pod intela jest CS3, który lekko 'przysiada' na PPC - co nie oznacza, że chodzi źle. Oczywistym jest, że też zależy jakie PPC

Domyślnie

Poniekad OT, ale zapytam tutaj.
    Co brac: nowy Intel iMac czy uzywany G5 iMac lub Powermac G5?
    W sumie sklaniam sie ku G5 gdyz:
    - zwiekszona szybkosc/wydajnosc procesora Intela w porownaniu do G5 wydaje mi sie sprawa drugorzedna przy moim okazjonalnym i raczej nieintensywnym uzywaniu komputera. Do dzis w miare sprawnie radze sobie na G3.
    - nie widze koniecznosci (jak na dzis) instalowania Windows na Macu. Od tego mam inna, "natywna" skrzynke.
    - G5 zakosztuje mniej. Przyznaje sie - jestem centuś.
    - Wyzej w watku wspominano, ze matryce w nowym iMacu sa cos nie bardzo.
    Z drugiej strony niechcialbym znalezc sie z G5 w sytuacji takiej, w jakiej jestem w tej chwili z G3 czyli daleko za peletonem nie mogac zainstalowac nowszych wersji OS X.
    Tak wiec, jak pytal kiedys W.I. Lenin, pytam i ja: "Co robic?"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wkrass Zobacz posta
    Poniekad OT, ale zapytam tutaj.
    Co brac: nowy Intel iMac czy uzywany G5 iMac lub Powermac G5?
    W sumie sklaniam sie ku G5 gdyz:
    - zwiekszona szybkosc/wydajnosc procesora Intela w porownaniu do G5 wydaje mi sie sprawa drugorzedna przy moim okazjonalnym i raczej nieintensywnym uzywaniu komputera. Do dzis w miare sprawnie radze sobie na G3.
    - nie widze koniecznosci (jak na dzis) instalowania Windows na Macu. Od tego mam inna, "natywna" skrzynke.
    - G5 zakosztuje mniej. Przyznaje sie - jestem centuś.
    - Wyzej w watku wspominano, ze matryce w nowym iMacu sa cos nie bardzo.
    Z drugiej strony niechcialbym znalezc sie z G5 w sytuacji takiej, w jakiej jestem w tej chwili z G3 czyli daleko za peletonem nie mogac zainstalowac nowszych wersji OS X.
    Tak wiec, jak pytal kiedys W.I. Lenin, pytam i ja: "Co robic?"
    Jeżeli nie masz potrzeb związanych z windowsem to proponowałbym G5 (nie bierz G4 przypadkiem - to już jest za stare). Z G3 znalazłeś się w sytuacji o jakiej wspomnialeś, ale pamiętraj, że produkcji G3 zaprzestano bodajże w w1999 - jeśli nie 1998 roku. Sporo lat wstecz. G5 jeszcze przez parę lat będzie dobrym komputerem.

Domyślnie

zdecydowanie intel mac - szybkie to jak pieron a g5 z cala sympatia to juz przeszlosc. za jakis pewnie niedlugi czas okaze sie ze nowy soft juz nie bardzo chce na tym chodzic jak trzeba.

intele sa juz na prawde dopracowane

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

jeżeli na "dziś" to spokojnie G5.
    Ale jutro,pojutrze ... ciężko powiedzieć. Raczej intel starczy ci na dłużej, apple za 2,3 lata wypuści software tylko pod intele...
    tylko najtańsze 20' zostały wyposażone w matryce TN.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    zdecydowanie intel mac - szybkie to jak pieron a g5 z cala sympatia to juz przeszlosc. za jakis pewnie niedlugi czas okaze sie ze nowy soft juz nie bardzo chce na tym chodzic jak trzeba...
    Olo - masz oczywiście rację. Ale zwróć uwagę, że kolega na dziś posługuje się G3 - więc na G5 odleci. I poleci spokojnie przez parę lat. Opieram rozumowanie na tym G3. I zdecydowanie polecam ostatnie serie G5 - i tu akurat może być problem - gdyż wcale nie są zbyt chętnie sprzedawane.
    Ale należy powiedzieć i podkreślić, że lepiej rysuje się przyszłośc na intelach.

Strona 22 z 371 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów