Close

Strona 21 z 371 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    zamiana pamięci na 4GB - 3399zł!
    Pewnie jakies diamentowe... Ehhh... Niektorzy to chyba jednak lubia, jak sie z nich idiotow robi...
    Te kostki kosztuja po nieco ponad 100 zl za 1 GB. Czyli rozszerzenie z 1 GB do 4 GB, powinno kosztowac niecale 350 zl. 3399, to jest bodajze 10x tyle, tak?!
    Ostatnio edytowane przez stig ; 20-11-2007 o 20:31
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

1. Nigdy nie wykupuje sie zmiany pamieci w markowych kompach przy kupnie. Oni nie "dołożą" ci pamięci, ale wyślą zamówienie na nowy "nietypowy" zestaw do fabryki, gdzie oddzielnie Ci go złożą przetestują, wyślą do sklepu. I to cena za tą "usługę". Po zakupie sprzętu, kupujesz normalne pamięci i wkładasz.
    2. Porównujesz iMac (komputer w obudowie monitora) do zwykłego zestawu. Znajdź w ofercie Vobisu taki komp.
    3. IMac ma nagrywarkę.

Domyślnie

Faktycznie mogles nie zauwazyc nagrywarki bo napęd jest szczelinowy

a Ramu to i tak nikt prawie nie wymienia u nich tylko dokupuje na wlasną rękę, zresztą nie wiem jak w iMac-u (mam eMac-a i iBooka G4, ktorych już nie ma w sprzedazy) to wymiana ramu na wlasną rękę jest umozliwiona i nie powoduje utraty zadnej gwarancji czy cos w tym rodzaju. W eMacu odkręca się 2 sróbki a w iBooku trzeba wyjąć klawiaturę (co trunde nie jest) i odkręcic 4 srubki. Instrukcje są bodajże na stronach apple. z tego co sie orientuje to kazdy model ma mozliwosc wymiany ramu bez większego rozkręcania kompa, ale glowy za to nie dam
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    2. Porównujesz iMac (komputer w obudowie monitora) do zwykłego zestawu. Znajdź w ofercie Vobisu taki komp.
    nie znalazłem, dlatego iMac bardzo mi się spodobał, ale dopłata za design jest trochę słona...
    znalazłem za to w ofercie Apple odpowiednik ( dość chyba zbliżony ) konfiguracji Vobisu - Mac Pro, kosztowałby co najmniej 9tys zł
    nie wiem co jest lepsze, ale dowiedziałem się co jest 3x droższe, i niestety dla mnie to wystarczający argument przeciw, bo racjonalne dowody na faktyczną wyższość jednego nad drugim ( dla zwykłego, domowego, średniozaawansowanego użytkownika ) jakoś trudno mi w tym wątku odnaleźć
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

MacPro jest na Xeonach - to nie jest odpowiednik Core 2 Quad.

Domyślnie

ram kosztuje dokladnie tyle ile do pc
    trzeba se tylko wymienic
    robie tak i jakos nie mam problemow z doplatami w ispocie
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

rabijki możesz rozwinąć temat...
    Jaki ram DO IMACA 24', jak wymieniasz i jak to się ma do gwarancji ?

Pozdrawiam!
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

ok
    z wlasnego podworka
    czytam specyfikacje
    ide w katowicach do hurtowni ktora zwie sie pronox i w ktorej zaopatruje sie nie tylko wiekszosc sklepow malych ale i duze markety.
    wczesniej oczywiscie sie musialem tam zarejestrowac jako firma, ale jak nie mozesz sie zarejestrowac to prosisz kogos kto moze.
    tam podaje parametry
    dostaje towar i place jakies smieszne pieniadze ( szczegolow nie pamietam, ale gdy kupowalem kosci do macbooka to zaplacilem 2/3 najtanszej ceny w sieci czyli gdzies 1/3 ceny apple)
    bede w pronoksie lad dzien wiec moge sprawdzic ceny jesli chcesz.

wymieniam sam bo to robota banalnie prosta
    nie robi to najmniejszego problemu z gwarancja

aha
    jesli hchcesz zebym spradzil napisz mi parametry kosci

pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Rozbawiła mnie do bólu a jednocześnie zasmuciła dyskusja na temat wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy..........)....

Zacietrzewienie prowadzące do ortodoksyjnego fanatyzmu, a tu już blisko do wojny..... ..... dotyczy to obu obozów.

Niech każdy kupi sobie to co chce, ewentualnie podoba mu się, a ostatecznie na co go stać.

Szkoda "bić pianę" - zdecydowanie lepiej robić zdjęcia i niektórym zacietrzewionym w tej dyskusji to proponuję.

Yaro
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    ok
    jesli hchcesz zebym spradzil napisz mi parametry kosci
    Jeszcze nie jestem użytkownikiem Maca... poprostu się orientuję, czy warto dopłacać odrazu taką kwotę przy zakupia iMaca 24` za ram zwiększając do 4, czy wziąć z 1MB Ramu i dokupić tak jak mówisz np. w Pronoxie

Pozdrawiam!
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Strona 21 z 371 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów