Szukaj
Ostatnio edytowane przez stig ; 20-11-2007 o 20:31
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
1. Nigdy nie wykupuje sie zmiany pamieci w markowych kompach przy kupnie. Oni nie "dołożą" ci pamięci, ale wyślą zamówienie na nowy "nietypowy" zestaw do fabryki, gdzie oddzielnie Ci go złożą przetestują, wyślą do sklepu. I to cena za tą "usługę". Po zakupie sprzętu, kupujesz normalne pamięci i wkładasz.
2. Porównujesz iMac (komputer w obudowie monitora) do zwykłego zestawu. Znajdź w ofercie Vobisu taki komp.
3. IMac ma nagrywarkę.
Faktycznie mogles nie zauwazyc nagrywarki bo napęd jest szczelinowy
a Ramu to i tak nikt prawie nie wymienia u nich tylko dokupuje na wlasną rękę, zresztą nie wiem jak w iMac-u (mam eMac-a i iBooka G4, ktorych już nie ma w sprzedazy) to wymiana ramu na wlasną rękę jest umozliwiona i nie powoduje utraty zadnej gwarancji czy cos w tym rodzaju. W eMacu odkręca się 2 sróbki a w iBooku trzeba wyjąć klawiaturę (co trunde nie jest) i odkręcic 4 srubki. Instrukcje są bodajże na stronach apple. z tego co sie orientuje to kazdy model ma mozliwosc wymiany ramu bez większego rozkręcania kompa, ale glowy za to nie dam![]()
D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
| tobiks flickR
nie znalazłem, dlatego iMac bardzo mi się spodobał, ale dopłata za design jest trochę słona...
znalazłem za to w ofercie Apple odpowiednik ( dość chyba zbliżony ) konfiguracji Vobisu - Mac Pro, kosztowałby co najmniej 9tys zł
nie wiem co jest lepsze, ale dowiedziałem się co jest 3x droższe, i niestety dla mnie to wystarczający argument przeciw, bo racjonalne dowody na faktyczną wyższość jednego nad drugim ( dla zwykłego, domowego, średniozaawansowanego użytkownika ) jakoś trudno mi w tym wątku odnaleźć
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
MacPro jest na Xeonach - to nie jest odpowiednik Core 2 Quad.
ram kosztuje dokladnie tyle ile do pc
trzeba se tylko wymienic
robie tak i jakos nie mam problemow z doplatami w ispocie![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
rabijki możesz rozwinąć temat...
Jaki ram DO IMACA 24', jak wymieniasz i jak to się ma do gwarancji ?
Pozdrawiam!
ok
z wlasnego podworka
czytam specyfikacje
ide w katowicach do hurtowni ktora zwie sie pronox i w ktorej zaopatruje sie nie tylko wiekszosc sklepow malych ale i duze markety.
wczesniej oczywiscie sie musialem tam zarejestrowac jako firma, ale jak nie mozesz sie zarejestrowac to prosisz kogos kto moze.
tam podaje parametry
dostaje towar i place jakies smieszne pieniadze ( szczegolow nie pamietam, ale gdy kupowalem kosci do macbooka to zaplacilem 2/3 najtanszej ceny w sieci czyli gdzies 1/3 ceny apple)
bede w pronoksie lad dzien wiec moge sprawdzic ceny jesli chcesz.
wymieniam sam bo to robota banalnie prosta
nie robi to najmniejszego problemu z gwarancja
aha
jesli hchcesz zebym spradzil napisz mi parametry kosci
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Rozbawiła mnie do bólu a jednocześnie zasmuciła dyskusja na temat wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy..........)....
Zacietrzewienie prowadzące do ortodoksyjnego fanatyzmu, a tu już blisko do wojny..... ..... dotyczy to obu obozów.
Niech każdy kupi sobie to co chce, ewentualnie podoba mu się, a ostatecznie na co go stać.
Szkoda "bić pianę" - zdecydowanie lepiej robić zdjęcia i niektórym zacietrzewionym w tej dyskusji to proponuję.
Yaro
foto, jazz & more .....
Skontaktuj się z nami