Close

Strona 13 z 371 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 3702

Domyślnie

Lesiuc:
    Ale pamiętaj: 1 GB RAM albo wyżej. Zapomnij w ogóle o 512 MB RAM, bo się umęczysz z tym komputerem. To jest normalny UNIX: jak nie ma RAMu to ładuje na swap, a ten z kolei jest wolny bo to 2,5" HDD. A co do GG to pomyśl nad iChat i transerfami GG via Jabber. Ten temat (MacMini) uważam za zamknięty i sugeruję przenieść go na myapple.pl.

Pozdrawiam
    M.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacklon Zobacz posta
    ...
    Ten temat (MacMini) uważam za zamknięty i sugeruję przenieść go na myapple.pl.

Pozdrawiam
    M.
    Prawie jak moderator...

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    To zdanie jest niezrozumiałe. Jeśli pytasz, jak sprawują się (jak działają) na makówce z jej systemem aplikacje windowsowe, to odpowiedź brzmi: wcale, po prostu ich nie uruchomisz. Jeśli pytanie było inne, zadaj je w jakimś znanym forumowiczom języku.
    oj tam, ja tam rozumiem
    juz otrzymalem odpowiedz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dusker Zobacz posta
    wiec polewaj sie z jednej chryi leoparda vs zylionowi exploitow dostepnych zeby skutecznie otrzymac roota w przerpznych linuxch + stabilnosci windowsa oraz jego wydajnosci
    wiesz, w tej chwili (od dobrego roku) latwiej jest "zdobyc" roota w osx niz w dowolnym linuksie a nawet windows. systuacje ratuje jedynie stosunkowo mala ilosc makow
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Krótko i na temat. Żeby nie rozwlekać.

http://www.radiomerkury.pl/index.php?art=169

http://www.takt.com.pl

Cytat:

Przy użyciu rozwiązań firmy Avid nakręcone zostały wszystkie filmy, które zdobyły w tym roku Oscary oraz nominacje w kluczowych kategoriach nagród Akademii Filmowej. Przy ich edycji i montażu korzystano z co najmniej jednego systemu Avid®, Digidesign® lub Softimage®. Blisko dwie trzecie wszystkich nominowanych filmów stworzono bazując na procesie produkcyjnym opartym na wielostanowiskowych systemach Avid. Ponadto, siódmy rok z rzędu, każda produkcja nominowana za edycję dźwięku bazowała na systemie do obróbki i tworzenia efektów dźwiękowych Digidesign Pro Tools®.

Domyślnie

Przepraszam, a jaki to jest związek z Mac / PC? Czy to przypadkiem nie jest dedykowana platforma do edycji dźwięku? "Pro Tools" mi się kojarzy z software'em dla Maca, ale mogę się mylić, bo nie znam tego rynku w ogóle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peter Zobacz posta
    Przy użyciu rozwiązań firmy Avid nakręcone zostały wszystkie filmy, które zdobyły w tym roku Oscary oraz nominacje w kluczowych kategoriach nagród Akademii Filmowej.
    To tak, jakbysmy przeczytali informacje, ze przy pomocy Aperture edytowano zdjecia, ktore wygraly np. konkurs NG. Kilka wiecej suwakow czy ladniejsze okienka albo lepsze wyostrzanie nie zastapi kreatywnosci, fantazji, umiejetnosci czy wiedzy tworcow. Dajcie juz spokoj tym bredniom.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacklon Zobacz posta
    Przepraszam, a jaki to jest związek z Mac / PC? Czy to przypadkiem nie jest dedykowana platforma do edycji dźwięku? "Pro Tools" mi się kojarzy z software'em dla Maca, ale mogę się mylić, bo nie znam tego rynku w ogóle.
    Ja też się audio specjalnie nie interesuję. Z tego co się dowiedziałem z oficjalnej strony, soft jest na PC i na Mac'a.

Natomiast chciałem pokazać na powyższych przykładach, że nie tylko Apple.
    Oczywiście zaraz dostanę ripostę, że się nie znam itd.

Domyślnie

Piotrze, nie do końca tak: "riposta, że się nie znam". Po prostu troszkę wystrzeliłeś ni z gruszki ni z pietruszki. W grafice jest dosyć istotne co i w jakim stopniu się wykorzystuje. Myślę tutaj o operacjach stało-, zmienno- przecinkowych, GPU, wielowątkowość (to już bardziej sama aplikacja), wieloprocesorowość (a tu już OS), użycie koprocesora... Wtedy możemy porównywać dwie różne architektury, gdyż punkt odniesienia jest jeden: bitmapowa grafika 2D + RAWy. I to jest akurat jak najbardziej w naszej działce (fotografów - forum Nikon).
    Natomiast dźwięk jest nam ciut już bardziej obcy, gdyż wykorzystuje się tam całkowicie co innego i w inny sposób. Przykład: sądzę, że nawet w OS X lepsza karta graficzna nie wiele zmieni (CoreImage - wykorzystanie GPU). A u nas to już gra rolę. Reasumując: przyjeliśmy do wiadomości, że w radiu Merkury korzystają z systemu Avid.

A na koniec: podzieliłem grafikę bitmapową i RAWy, gdyż do klasycznego PS'a wykorzystywane są znów troszkę inne zasoby niż w przypadku np. ACR. A jak dołożymy do tego możliwości systemów to okazuje się, że to wszystko lata jak analizator widma w różnych gatunkach muzycznych Oczywiście filtry w PS to kolejny temat do rozmów. Wiem, wiem już nic więcej nie piszę...

Domyślnie

Ale w Radio Merkury (studio) nie używają Avid tylko Cubase i Sonic. Tak dla formalności.
    I żeby już nie męczyć tematu. Był taki gość Zbigniew Beksiński. Bardzo mu się spodobał Apple.
    Natomiast używał PC ze względów ekonomicznych (tańszy w tamtych czasach). Zarabiał malując obrazy.
    A w Photoshopie (głównie) sobie dłubał montaże. I nie ma znaczenia na jakim kompie.
    Ważne, że robił "klimatyczne" obrazki i było to jego pasją. I o to właśnie chodzi.
    I na koniec życzę bezstresowej i przyjemnej pracy niezależnie od używanego hardware/software.

Strona 13 z 371 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów