Close

Strona 14 z 35 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ja pomimo całej sympatii dla cropa DXowego i jego współpracy z długimi tele, widzę i lubię inny rozkład GO przy FF Myślę, że habakuk ma sporo racji w tym co pisze o wizji i jej realizacji przy wykorzystaniu tak małej głębi jaką daje FF i prawie w pełni otwarte jasne szkła. Pracując na DXie trzeba mieć po prostu inną wizję
    Poza tym uważam, że bokeh odpowiedni dla FF mniej podkreśla szumy.
    zgadzam się w 100%. Co do ślubów - możliwe są róźne podejścia. Uwielbiam małą GO (szczególnie w portrecie i lubie tez takie zdjęcia na naprawde długich tele z jednym planem), kupiłem 85/1.4 właśnie dla małej GO.
    Ale najczęsciej w pracy robię na bardziej przymknietych przysłonkach, nie zawsze robie to co najbardziej lubię
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ale najczęsciej w pracy robię na bardziej przymknietych przysłonkach, nie zawsze robie to co najbardziej lubię
    bo praca to nie tylko przyjemność hehhe
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

dlaczego? Czasami mam bardzo miło i przyjemnie, pomysły na zdjęcia stylistki bywają fajne, modelka bywa porządna, miewam czasami wolna rękę w tym co mam zrobić. Szkoda, że tak jest tylko średnio 1 raz w miesiącu
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

modelka bywa porządna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Staram sie być precyzyjnym w wypowiedziach. Tak jest. Są różne.
    podobno będę fotografował niedługo jedną od ciebie? (phoenix)

Domyślnie

Staram sie być precyzyjnym w wypowiedziach. Tak jest. Są różne.
    podobno będę fotografował niedługo jedną od ciebie? (phoenix)

przefajna, "polecam". nie dośc, że piękna to i sympatyczna, mądra dziewczyna. i cóż - nie będe cię łudził Jacku - porządna jest

Domyślnie

no i dlatego polemizowałem z tym, że do slubów polecane są jasne szkła. GO wypada zbyt mała. Polecałem obiektyw z VR, który łapie więcej zastanego dzięki dłuższym czasom, a przysłonka 5,6 to większe GO niz te pootwierane stałki 1,4.
    Juz było o tym kiedyś - przy robieniu foty komus w ruchu VR nie pomoże.
    Ale jak tu widać co fotograf to inna filozofia GO. I dobrze bo obie filozofie jak widać sie mają dobrze
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Juz było o tym kiedyś - przy robieniu foty komus w ruchu VR nie pomoże.
    Ale jak tu widać co fotograf to inna filozofia GO. I dobrze bo obie filozofie jak widać sie mają dobrze
    No ale ślub to w końcu nie wyścig chartów, tzn jest to dość statyczna uroczystość. Sam pewnie bym sie jeszcze nie odważył robić zdjęć ciemnym VR-em w kościele, ale jak Ktoś ma dużą wprawę i za względu na doświadczenie emocje nim za bardzo nie targają to ma to sens IMHO
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    No ale ślub to w końcu nie wyścig chartów, tzn jest to dość statyczna uroczystość. Sam pewnie bym sie jeszcze nie odważył robić zdjęć ciemnym VR-em w kościele, ale jak Ktoś ma dużą wprawę i za względu na doświadczenie emocje nim za bardzo nie targają to ma to sens IMHO
    pozdrawiam

w ciemnym kościele czasy spadaja dramatycznie. i nawet jeśli vr go utrzyma, to czesto zwykły ruch głowa może już wyjśc jako smuga. imo - co światło, to światło

Oszczędny w słowach Awatar wodstock
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

VR w kościele ma jak najbadziej miejsce. Takie 70-200 na 200 i 2,8 często jest wystarczające do zdjęć bez lampy, ale tylko dzięki VR. Z ciemniejszym i tańszym "bratem" będzie już gożej i 5,6 (czy ile tam jest przy 200) będzie już za ciemne nawet dzięki VR.
    D9070s

Strona 14 z 35 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów