Close

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 262

Domyślnie

Pytasz kolego czy warto D40? Nie będe się rozpisywać, bo wiele rzeczy na te teamty zostało powiedziane a kolejne kłótnie na temat co lepsze mnie irytują. Skoro zadałeś proste pytanie czy warto: WARTO.
    D750 | N50/1.8 | N85/1.8 | N105/2.8

Domyślnie

A ja dopisze ze wczoraj odebralem odbitke 30x45cm z mojego nikona D40. Plik wywolany z raw'a, lekko ekspozycja zmieniona bo zdjecie bylo ciut przepalone, wyostrzenie i to cala obrobka. Wywolywalem w media-markt na matowym papierze i jak na moje potrzeby to jakosc jest po prostu super! Jestem ogromnie zaskoczony ze tak dobrze to wyglada, z poprzedniego aparatu (canon a80 4mpix) jak robilem 20x30 to jakosc byla taka sobie. I to jest wlasnie kolejny powod zakupu lustrzanki - wielkosc matrycy ma bardzo duze znaczenie i 6mpix sie nie rowna 6mpix w innych 'malpkowatych' czy hybrydowych aparatach.

Pozdrawiam.
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Talking

Cytat Zamieszczone przez pablodesign Zobacz posta
    6mpix sie nie rowna 6mpix w innych 'malpkowatych' czy hybrydowych aparatach.
    Widać że masz zerowe pojęcie na temat fotografii
    Canon Power Shot SX200 IS

Domyślnie

Mozesz rozwinac swoja wypowiedz? Chetnie przeczytam co miales na mysli...

Moze napisalem niezbyt jasno - porownujac wydrukowane zdjecie o wymiarach 20x30cm i wiekszych, pomiedzy matryca o wielkosci DX 6mpix a matryca z kompaktowego aparatu 6mpix (o fizycznej wielkosci 1/2,5 cala - chyba taka teraz jest najczesciej spotykana), wg mnie roznica jakosciowa bedzie wyrazna.

Jesli masz inne zdanie to czekam na twoje argumenty.
    Ostatnio edytowane przez pablodesign ; 12-10-2007 o 15:32
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojt@s!o Zobacz posta
    Widać że masz zerowe pojęcie na temat fotografii
    To żeś se teraz sam sobie dowalił chłopie!

Co do D40, dla szeroko rozumianego amatora fotografii - W A R T O.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Dziekuje za wszystkie pomoce dotychczas przez was napisane o d40 wiem juz coraz wiecej. A teraz takie pytanie jak sie oblicza zoom w lustrzankach wiem ze cos sie mnozy..... pokazcie mi na przykladzie nikona d40 przynajmniej sie dowem jaki on ma
    A jak sie ma trwalosc tej lustrzanki wiem ze canon 400d wytrzymuje 50tys zdjec ile nikon? kiedy hot pixele sie pojawiaja

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez wojtekwk1 ; 12-10-2007 o 16:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Co do D40, dla szeroko rozumianego amatora fotografii - W A R T O.
    warto! I tak za kilka lat kupisz nowe body, a szkła zostaną
    jeszcze niezajechany NIKON d610 + szeroka N-stałka + średnio-długie N-tele

Domyślnie

A to już zależy co do d40 podepniesz
    Natomiast odnośnie pytania, to mówiąc krótko jest to stosunek najkrótszej i najdłuższej ogniskowej...np. dla popularnego obiektywu Nikkor 18-70 będzie to ok. 3.8
    D40x | N 18-70 | SanDisk Extreme III 2GB | Nikon Crumpler That

Domyślnie

ja mam pytanie odnosnie tego kitowego bo to od niego sie wszystko zacznie jakie jest najwieksze powiekszenie tego obiektywu!!!???

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtekwk1 Zobacz posta
    ja mam pytanie odnosnie tego kitowego bo to od niego sie wszystko zacznie jakie jest najwieksze powiekszenie tego obiektywu!!!???pozdrawiam
    jeszcze niezajechany NIKON d610 + szeroka N-stałka + średnio-długie N-tele

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów