Close

Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 262

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    To żeś se teraz sam sobie dowalił chłopie!

Co do D40, dla szeroko rozumianego amatora fotografii - W A R T O.
    A może źle napisalem??No nie wmówisz mi że do wywołania zdjęć w jakimś tam większym formacie ma znaczenie różnica matryc 6mpix.Różnica matryc czy to bedzie CMOC czy CCD nie ma znaczenia na to czy wywolasz zdjęcie w formacie 20x30.Zastanówcie się co piszecie.
    Canon Power Shot SX200 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablodesign Zobacz posta
    Mozesz rozwinac swoja wypowiedz? Chetnie przeczytam co miales na mysli...

Moze napisalem niezbyt jasno - porownujac wydrukowane zdjecie o wymiarach 20x30cm i wiekszych, pomiedzy matryca o wielkosci DX 6mpix a matryca z kompaktowego aparatu 6mpix (o fizycznej wielkosci 1/2,5 cala - chyba taka teraz jest najczesciej spotykana), wg mnie roznica jakosciowa bedzie wyrazna.

Jesli masz inne zdanie to czekam na twoje argumenty.
    Ja odebralem to w ten sposob ze nie mozesz wywolac ze slabszej matrycy o tej samej ilosci pikseli zdjecia o danych wymiarach bez straty jakosci.Jesli chodzi o samo porównanie matryc to oczywiste jest ,że matryce CCD sa niewątpliwie gorsze, szczególnie przy wyższych wartościach ISO.
    Ostatnio edytowane przez Wojt@s!o ; 12-10-2007 o 19:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojt@s!o Zobacz posta
    Jesli chodzi o samo porównanie matryc to oczywiste jest ,że matryce CCD sa niewątpliwie lepsze, szczególnie przy wyższych wartościach ISO.
    aaa to coś nowego......

podoba mi się ten wątek coraz lepiej - najpierw większa ilość pól AF przeszkadza, teraz takie kwiatki...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

ależ tu jest śmieeesznie co do D40 dla początkującego to wystarcza, nie ukrywam, że 3 pola ostrości to stanowczo za mało:/ no ale coś kosztem czegoś. Ogólnie aparat fajny
    pozdrawiam, Łukasz

Domyślnie

Mam ta lustrzanke od okolo dwoch tygodni. Jestem z niej bardzo zadowolona. Po okolo tysiacu wypstrykanych zdjec, doszlam do nastepujacych wnioskow:
    1. Kitowy obiektyw wcale nie jest taki kitowy jak by sie moglo wydawac. Owszem, zbieram pieniazki na nowy (Nikkor 18-200 f/3.5-5.6G ED-IF AF-S DX VR II), ale to raczej z czystej checi rozwoju, a nie koniecznosci.
    2. Aparat jest tak leciutki, ze przy kazdym wyjsciu z domu biore go ze soba i nie stanowi to zadnego problemu. Jest to ogromnym plusem, bo szczegolnie w takim miescie jak NY jest co fotografowac. Zawsze i wszedzie.
    3. Autofocus w kitowym obiektywie ... jest ok. Nie oszalamia predkoscia, nie zalamuje, jest po prostu ok. Na potrzeby amatora w zupelnosci wystarczajacy.
    4. Brak motorka w korpusie aparatu jakos specjalnie mnie nie smuci. Wybor obiektywow z SWM jest na dzien dzisiejszy zadowalajacy. Ceny sa tez do przelkniecia, wiec nie jest to zaden specjalny problem.
    5. Menu i wyswietlacz sa rzeczywiscie sliczne, szczegolnie cieszy opcja wyboru jezyka polskiego. Jedyny mankament to brak mozliwosci calkowitego wylaczenia ekranu, ktory czasami przeszkadza razac w oczy podczas patrzenia przez wizjer. Niedogodnosc, ale jeszcze nie dramat.
    6. Jakosc zdjec ? Ocene pozostawiam Wam. Zapraszam do mojej galerii (http://www.flickr.com/photos/14369388@N02/ ).

Jestem totalna amatorka. W zasadzie to zakup tego aparatu pchnal mnie silnie ku fotografii. Na nim sie ucze, rosne i rozwijam. Polecam kazdemu poczatkujacemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frenczu Zobacz posta
    nie ukrywam, że 3 pola ostrości to stanowczo za mało:/ no ale coś kosztem czegoś. Ogólnie aparat fajny
    no na czymś musieli koszty obciąć. Do nauki aparat dobry i tyle.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez so_martinha Zobacz posta
    5. Menu i wyswietlacz sa rzeczywiscie sliczne, szczegolnie cieszy opcja wyboru jezyka polskiego. Jedyny mankament to brak mozliwosci calkowitego wylaczenia ekranu, ktory czasami przeszkadza razac w oczy podczas patrzenia przez wizjer. Niedogodnosc, ale jeszcze nie dramat.
    Da sie go wyłaczyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frenczu Zobacz posta
    ależ tu jest śmieeesznie co do D40 dla początkującego to wystarcza, nie ukrywam, że 3 pola ostrości to stanowczo za mało:/ no ale coś kosztem czegoś. Ogólnie aparat fajny
    Wiesz, nigdy nie widziałem potrzeby używania więcej niż jednego (centralnego) pola AF. Mam przynajmniej pewność, że aparat złapie focus w tym miejscu co ja chcę, a nie co mu sie wydaje. No, można przełączyć aktywne pole, ale moim zdaniem szybciej jest przekadrować po złapaniu focusa
    Druh Synchro Pinhole
    http://www.spychalski.info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojt@s!o Zobacz posta
    Ja odebralem to w ten sposob ze nie mozesz wywolac ze slabszej matrycy o tej samej ilosci pikseli zdjecia o danych wymiarach bez straty jakosci.Jesli chodzi o samo porównanie matryc to oczywiste jest ,że matryce CCD sa niewątpliwie gorsze, szczególnie przy wyższych wartościach ISO.
    Chodzilo mi glownie o wielkosc _fizyczna_ matrycy, czyli jej wymiar w milimetrach. Przy wywolywaniu odbitek o wiekszych wymiarach to ma znaczenie, sam sprawdzilem. O wiele lepiej wyglada odbitka 20x30 z matrycy 6mpix o fizycznej wielkosci ~ 24x16mm a inaczej z matrycy 6mpix o fizycznej wielkosci 3x4mm ? (tu strzelam w ciemno bo nie wiem jakie te malenstwa maja wymiary). Zdjecie o tej samej ilosci mpix z matrycy fizycznie wiekszej zawsze bedzie lepszej jakosci niz to z matrycy fizycznie mniejszej.

Pozdrawiam.
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Domyślnie

DzikuNo, można przełączyć aktywne pole, ale moim zdaniem szybciej jest przekadrować po złapaniu focusa
    no to chciałbym Twoje fotki zoabczyc skoro łapiesz ostrosc na drzewo w środku a później robisz bociana w lewym górnym i jeszcze mi powiesz, że są ostre jak żyleta, to nie jest kompakt którego tak oszukasz i powiesz, że nie widac różnicy.
    D50 | N18-55 | N70-300 G | SB-800

Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów