Close

Strona 5 z 35 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Domyślnie

a ilu przy tym bluźni na Canona, znam co najmniej takich 2, ale żaden na forach się do tego nie przyzna, a szkoda
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Dalibyście już spokój. Jesień ładna za oknem. Idźcie na spacer.

Domyślnie

a Ty co tu robisz ja właśnie wróciłem ze spaceru z psem
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    a Ty co tu robisz ja właśnie wróciłem ze spaceru z psem
    No to zazdroszczę - bo ja się wpatruję w kalendarz wysyłany do druku czy jest OK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    a ilu przy tym bluźni na Canona, znam co najmniej takich 2, ale żaden na forach się do tego nie przyzna, a szkoda
    dla dobra wszystkich, powinieneś takich kolesi zdemaskować
    (obiektywizm to rzecz, o którą coraz trudniej niestety

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A w canonach ich przy iso1000 nie widzisz ? Zobacz dokładnie, są i to nawet przy 1dmk3. Tylko mają całkowicie inny charakter. Obraz z nikona jest przy tej czułości już lekko szorstki, ziarnisty ale bez kolorowej papki, natomiast canony mają jedwabisty obrazek z kolorowym planktonem. To lepsze co się komu bardziej podoba. Ja jednak wolę na odbitce monochromatyczne ziarno niż kolorową sraczkę. Nie gloryfikujmy tak tego canona bo on też szumi, tylko jego szum ładniej wygląda na monitorze - a na nim najczęściej porównuje się cropy. Wystarczy spojrzeć na sample z 1d i1ds które zamieścił Jacek_Z; zielonoczerwona sraczka pojawia sie wszędzie już przy iso800
    ...widocznie większość bardziej akceptuje szum w kolorze Pamiętacie jak w tamtym roku robili test porównawczy d200 z 5d bodajrze w "Foto Kurier"? Tam konkluzja w porównaniu szumów była podobna...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A w canonach ich przy iso1000 nie widzisz ? Zobacz dokładnie, są i to nawet przy 1dmk3. Tylko mają całkowicie inny charakter. Obraz z nikona jest przy tej czułości już lekko szorstki, ziarnisty ale bez kolorowej papki, natomiast canony mają jedwabisty obrazek z kolorowym planktonem.
    domyslam się, że to odnośnie fot wstawuionych przez Jacka. jednak w szerszym kontekście planktonu, wygląda na to, że trafiła mi się dobra sztuka

ISO 1250, 0 odszumiania

i crop

Ostatnio edytowane przez Adam Trzcionka ; 10-10-2007 o 20:00

Domyślnie

hmm, na cropie niestety nie ostre ale daj cropa ciemnych miejsc, albo ławkę albo marynarkę
    pozdrawiam Piotr

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ISO 1250, 0 odszumiania
    Pierdu pierdu Habakuk Raw otwarty w CS2, ktory standardowo zdejmuje szum w kanale chrominancji Wystaw RAWa to Ci pokaze jak to wygląda bez odszumiania Widac z reszta w cieniach ze jest odszumione (powstaja charakterystyczne artefakty)

Domyślnie

nie ostre? jak wyobrażasz sobie ostrzejsze zdjęcie w niewielkim cropie, w niejasnym kościele, robione zoomem na 3.2? ostrzej?

Strona 5 z 35 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów