dwie matryce aps-c ułozone pionowo obok siebie dadzą ci ok 23,7 na 31 mm jak by nie przyłożyć to w sumie nawet mniej niż ff
Szukaj
dwie matryce aps-c ułozone pionowo obok siebie dadzą ci ok 23,7 na 31 mm jak by nie przyłożyć to w sumie nawet mniej niż ff
Ostatnio edytowane przez blekota ; 09-10-2007 o 22:15
nie wiem po co ten spór d300 - 5d. wydruków A0 i tak z żadnego z nich nie bedziecie robić.
a myślałeś, że iso 3200 w d300 będzie całkowicie pozbawione szumu?
Ale ludzie mają wymagania...
Poza tym - skąd wiesz, jakie są szumy na d300, skoro tylko parę sampli pojawiło się raptem? Będzie w sprzedaży, będą testy userów niniejszego forum, wtedy można będzie coś więcej powiedzieć...
Albercik wie lepiej...
d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,
Aaaaa, kolega chce pewnie billboardy robić w 300 dpi![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
D700/D300 N24-70/2,8 N105/2,8 VR SB-900
wiem że tak działa marketing, dlatego chcę się przekonać osobiście o jakości.
A co do wspomnianego D2x vs D300 to wg mnie D300 jest ciekawszą ofertą, bo:
- ma przynajmniej tak samo dobrą matrycę jak D2x, a pewnie lepszą
- jest szybszy
- nowy przetwornik obrazu
- nowy AF
- "bajerancki" wyświetlacz
- mniejszy korpus (dla niektórych ma to znaczenie)
W Canonach średnio podoba mi się ergonomia i filozofia działania, choć wiem że akturat to jest kwestią przyzwyczajenia, bo na Nikona przesiadałem się z Minolty Dynax 7 i też musiałem sie przyzwyczajać (a tak przy okazji, to Dynax 7 był chyba najlepiej opracowanym aparatem dla zaawansowanych amatorów).
Co do wysokich ISO, to czasami bardzo mi ich brakuje, szczególnie gdy chcę robić fotki w kościele na ślubie bez lampy, wiele z nich jest tak ciemnych, że jest to prawie niemożliwe przy zachowaniu odpowiedniej jakości w D70.
D700/D300 N24-70/2,8 N105/2,8 VR SB-900
Skontaktuj się z nami