Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
Twoja opinia, że kogoś "ustawiam" jest tylko twoją opinią. Masz prawo tak sądzić, masz prawo się mylić, ja nie muszę się tłumaczyć. Widać nadajemy na innych falach, skoro ja nie odczytuję twoich intencji, a ty moich. Trudno, możemy się różnić i wymieniać poglądy bez zacietrzewienia.
Nie wymagam żadnego tłumaczenia się, a nawet go nie chcę. Wymieniać poglądy? W taki sposób? Ty tu nie wymieniasz poglądów. Kilka osób napisało swój pogląd na temat tekstu i jego przesłania (niestety inny niż Ty chciałeś), więc stwierdziłeś, że wszyscy bezrefleksyjnie to odrzucili, czego zresztą się spodziewałeś. To jest wg Ciebie wymiana poglądów? "Przemyśl to". Dobrze byś się czuł, gdyby ktoś napisał, że bezrefleksyjnie przyjąłeś ten tekst i tego się po Tobie spodziewał?

Nie chodzi o baty i nie mieszaj OjTama do tego Macie parę narzędzi, żeby ludzi zachęcić do zamieszczania zdjęć, nie korzystacie. Pisałem, że nie chcę zaśmiecać pięknego wątku technicznego marudzeniem o forum. Ważne, że uczestnicy tego tasiemca mają zabawę i niech tak zostanie.
Pisałeś, że nie chcesz, więc po co zacząłeś ten temat? Masz pomysły jak pobudzić ludzi do wstawiania fotek przy użyciu różnych narzędzi? Super. Napisz o tym w dziale "Sprawy naszego forum", załóż temat "Wiem jak zachęcić ludzi do umieszczania zdjęć na forum". Chętnie poczytam, piszę to bez żadnej ironii.

Co do FB to nie śledzę Nikoniarzy, ale czasem pokazuje mi zdjęcia z tej grupy. Zdecydowanie więcej niż na forum, przynajmniej odnoszę takie wrażenie, nie mam statystyki.
Napisałem tekst w kontrze do tego na blogu inter foto, nie zrozumiałeś jego konwencji nawet po tym co odpisałem cybulskiemu. Odpowiadasz na pytanie, podczas gdy nie było żadnego pytania (a nawet znaku zapytania) cytując jedynie wycięte ostatnie zdanie. Wspominasz o moich przekonaniach, ale najwidoczniej nie wiesz jakie one są. Ja piszę o grupie na FB "Nikon Z", Ty odpowiadasz, że nie śledzisz "Nikoniarzy". Stąd potem biorą się kolejne nieporozumienia.

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
Poświęcono obraz dla szybkości. Szybko robić zdjęcia to najważniejsze?
R5 mk2 też ma już gorszy DR niż pierwszy R5!
Wydajniejszy odczyt matrycy wpływa nie tylko na szybkość zdjęć seryjnych, ale też na rolling shutter, responsywność EVF i częstotliwość aktualizacji danych dla AF.