Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie nikon d800 czy może inny

cześć,

planuję kupić nowego Nikodema.
    Moim wymarzonym aparatem jest nikon d700 + opcja nagrywania filmów HD.
    Dlatego też przymierzam się do zakupu nikona d800.
    Czy jest jeszcze jakiś inny nikon, którego możecie polecić z podobnymi parametrami?

Zależy mi głównie na dużym iso, pełnej klatce, szybkim AF i filmach w HD.

Dajcie proszę znać, chętnie rozważę jeszcze inny zakup.

Pozdrawiam :}

Domyślnie

nie bardzo rozumie stwierdzenie,ze moim wymarzonym aparatem jest d700 a chce kupic inny?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norty Zobacz posta
    nie bardzo rozumie stwierdzenie,ze moim wymarzonym aparatem jest d700 a chce kupic inny?
    A D700 robi filmy w HD?

Domyślnie

tłumaczę łopatologicznie (niestety czasami niektórym trzeba )
    idealny aparat do taki jak nikon d700 ALE z funkcją filmów hd. Oznacza to, że nikon d700 nie ma funkcji hd i dlatego też potrzebuje inny model jak najbardziej zbliżony do d700 ale Z FUNKCJĄ HD.

Moje pytanie dotyczyło modelu jak najbliżej zbliżonego aparatu do d700 Z FUNKCJĄ FILMÓW HD.

Czy jakoś łatwiej mogę to określić? A może będziemy teraz rozkminiać słowo "wymarzony"?
    W tym celu proponuję założenie tematu nikoniarze - filozoficznie.

Co do budżetu to chciałam za używany (jakiś do 30 000 klatek) dać do 8000 zł.
    Dlatego też pomyślałam o nikonie d800.

Dla tych, którym udało się zrozumieć moją jakże niezwykle trudną wypowiedź - dzięki za info :}

Domyślnie

nie,nie robi,wiec skoro mi chodzi o aparat z filmowaniem to nie marze o takim bez,proste? to tak jakbym marzyl o ferrari ale zebym mogl przewozic nim towar do swojego sklepu i kupilbym sobie dostawczaka

Domyślnie

nie,nie robi,wiec skoro mi chodzi o aparat z filmowaniem to nie marze o takim bez,proste? to tak jakbym marzyl o ferrari ale zebym mogl przewozic nim towar do swojego sklepu i kupilbym sobie dostawczaka
    Gdyby mógł być D700 to by nie było tego tematu
    Ma być D700 + filmy HD, pytanie więc brzmi jaki model nikoniarze polecają. Zostają dwa modele, które napisał S4INT.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

nie,nie robi,wiec skoro mi chodzi o aparat z filmowaniem to nie marze o takim bez,proste?
    Nie, nie proste, litości. Naprawdę tak ciężko jest zrozumieć co autor napisał w pierwszy poście? Aparat mógłby być kropka w kropke jak D700 + do tego filmowanie. A że taki aparat nie istnieje nie ma to pyta jaki będzie najbliżej spełniającym te wymagania.

Oszczędny w słowach Awatar Larson
    Miasto
    Poronin - ale to nie miasto

Domyślnie

norty czyli wg Ciebie D700 to ferrari a D810 dostawczak? Ciekawe porównanie
    D777

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Larson Zobacz posta
    norty czyli wg Ciebie D700 to ferrari a D810 dostawczak? Ciekawe porównanie
    o d810 nawet nie wspomnialem
    po za tym jak o czyms marze to kupuje to o czym marze,a nie ma czegos takiego jak d700+filmowanie,a skoro o tym wiem to nie pisze tego tylko od razu ,ze szukam aparatu z filmowaniem

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów