Close

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 223

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Nie cierpię DR500. Argumenty które prezentują są skierowane tylko i wyłącznie marketingowo. Jeśli ktoś mówi, że niczego nie reklamuje, to właśnie reklamuje Dla mnie ten kanał, to był i jest dla ludzi którzy nie wiedzą czego chcą od fotografii .. Oczywiście nie mam nic do tego, ale uważam, że każdym sprzętem można robić spoko fotki. FF Sony, spoko, ale lepsze szkła mega drogie. No i nie wyobrażam sobie tej beznadziejnej guzikologii w sony- tragedia po prostu
    Teraz to chyba bardziej pasuje do bezluster Nikona niż do Sony. Do Sony jest obecnie duży wybór szkieł w całkiem fajnych cenach - Viltrox, Tokina, Samyang 85 chociażby.

A co Ty chcesz tak w ogóle focić?
    Ostatnio edytowane przez Umbra ; 04-04-2020 o 22:37

Domyślnie

@Mazzi - jeżeli wiesz czego chcesz, a czego z całą pewnością nie chcesz, to właściwie do czego jesteśmy Ci potrzebni ?

Kupuj i rób zdjęcia.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    A co Ty chcesz tak w ogóle focić?
    Zważywszy na to, że trochę już na tym forum się znamy Albo się nie rozumiemy.
    Zaś jeśli chodzi o mnie, to focę wszystko
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    @Mazzi - jeżeli wiesz czego chcesz, a czego z całą pewnością nie chcesz, to właściwie do czego jesteśmy Ci potrzebni ?

Kupuj i rób zdjęcia.
    Gdyby tak było to nie zawracałbym czterech literek
    Wiem czego nie chcę - lustra.
    Potrafię wymienić co jest dla mnie ważne ale nie potrafię podjąć (jeszcze) decyzji - stoję na rozdrożu między Fuji X-T3, a Sony A7 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mazzi Zobacz posta
    stoję na rozdrożu między Fuji X-T3, a Sony A7 II
    Ani to, ani to:
    X-T3 - za mały sensor
    A7II - za mała bateria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Ani to, ani to:
    X-T3 - za mały sensor
    Ligo ma rację, zdjęcia robią tylko FF (róznica między apsc a FF jest tak kolosalna że serwisy hostingowe zastanawiają się nad zakazem umieszczania zdjęć z matryc apsc i mniejszych na ich serwerach) albo od razu średni format bierz. Potem zdjęcia 10x15 wyglądają o tyle lepiej że oglądający muszą mieć założone okulary przeciwsłoneczne bo plastyka mityczna i ogólny ich blask tak bije po oczach. Do tego wśród znajomych wyglądasz jeszcze bardziej Pro. O ustępowaniu miejsca w tramwaju kiedy masz na pasku fulfrejma chyba nie musze wspominać. Dla mnie wybór jest prosty.

Domyślnie

@czomolungma - przy takim podejściu, wystarczy smarkfon, niepotrzebnie męczysz się z aparatami foto.

Lato się zbliża, a do bokserek aparatu nie wsadzisz, nawet APS-C.
    NIKON

ksh
    Gość

Domyślnie

Można sobie kpić i zaginać rzeczywistość ale mając przy sobie pełną klatkę i aps-c ale wchodząc do np podziemi, kościoła, jakiś jaskiń, albo wieczorkiem czy jak mam pięknie słoneczny dzień ale i coś w cieniu to sięgam zawsze po pełną klatkę, w efekcie okazuje się że aps-c z 70-300 rzadko używany.
    Jakbym nie widział różnicy to już dawno używałbym fona jak większość i polecam jeśli ktoś nie widzi różnicy brać co pasuje.

A7II miałem długo i był fajny, pięć zapasowych baterii na dzień wystarczał i jakoś z tym żyłem.
    Zakup aps-c za tyle kasy co w/w fuji można potraktować w stylu "kto bogatemu zabroni".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    @czomolungma - przy takim podejściu, wystarczy smarkfon, niepotrzebnie męczysz się z aparatami foto.

Lato się zbliża, a do bokserek aparatu nie wsadzisz, nawet APS-C.
    Jeśli nie widzisz jaka jest róznica między apsc vs ff a apsc vs smartfon to rzuc foto bo z oczami nie jest za dobrze.
    Ale dalej zaginajcie rzeczywistość że niczym ponizej FF nie mozna zdjęc robić. A potem łazicie z tymi FFami i pot z Was spływa ja idąc w górach z małym bezlustrem smieje sie pod nosem. A fotki niemal identyczne ( w rozmiarach jakie sa używane najczęściej ) Zresztą powiem więcej jak oglądam fotki w dziale fuji niektorych i Wasze wielkie fotki z ff to się płakac chce, o co ten krzyk. Żadnej róznicy w tym rozmiarze a często i gorsze. Założe sie że gdyby polowa z tych ludzi wrzucala w waszy watku fotki i podpisywała Nikon to byście peany śpiewali a potem wydałoby się ze to apsc i to fuji to by Wam się głupio zrobiło. I pisze to świadomie jako były użytkownik D610 które to niby lepsze do X-T2....tylko w czym ? zdjecia mniej ostre bo wiecznie ff/bf raz mniejszy raz większy, szczegółow na zdjęciu 20x30 tyle samo ISO lepsze o tyle że się można roześmiać. Bo nikt nie lata z lupą i nie robi cropa w rogu. Więc jeśli macie te farmazony pitolic to idzcie do swojego wątku o nikonie i róbcie tam sobie ołtarzyk. Bo w tym wątku nie znajdują się ludzie którzy nigdy nic innego w ręku oprócz fuji nie mieli a wrecz przeciwnie, sami tacy którzy z innych systemów emigrowali i mają porównanie. Gdyby ten wasz cały boski nikon tak miażdzył konkurencję to nikt rozsądny by się nie przesiadał, a ja takiego kopa dałem temu żółtemu badziewiu że na taką odległość poleciał że nie jest w stanie wrócić.
    Zastanawiam się czy wy w ogóle robicie zdjęcia czy podniecacie sie wycinkami na dxo ? kto normalny robiac zdjęcia powiększa je metr na metr i szuka róznicy w szczególach ? mówimy o fotografi na co dzien a nie studyjnej czy reklamowej gdzie wiesza sie reklame na blok. Czy wy tę roznicę kumacie czy tyko pitolicie dla samego pitolenia bo lepiej się czujecie zachwalając to co macie ?
    Każdy który twierdzi że na zwykłej odbitce widzi roznice w detalu niech uda się do okulisty póki jeszcze czas.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Można sobie kpić i zaginać rzeczywistość ale mając przy sobie pełną klatkę i aps-c ale wchodząc do np podziemi, kościoła, jakiś jaskiń, albo wieczorkiem czy jak mam pięknie słoneczny dzień ale i coś w cieniu to sięgam zawsze po pełną klatkę, w efekcie okazuje się że aps-c z 70-300 rzadko używany.
    Jakbym nie widział różnicy to już dawno używałbym fona jak większość i polecam jeśli ktoś nie widzi różnicy brać co pasuje.

A7II miałem długo i był fajny, pięć zapasowych baterii na dzień wystarczał i jakoś z tym żyłem.
    Zakup aps-c za tyle kasy co w/w fuji można potraktować w stylu "kto bogatemu zabroni".
    Tak to jest jeśli zamiast myśleć nad kadrem robisz 21456 fotek i wybierasz w domu 3 lub latasz z właczonym aparatem. Kto oprócz wesela robi tyle zdjęc na codzien na spacerze aby 5 baterii zużyć, a mówimy tu o wykorzystywaniu aparatu na co dzien a nie do szczególnych zadań. Ja mam 1 baterie i na 3 dni mi wystarcza, ale nie wale serii jak z karabinu. Z całym szacunkiem ale z fotek jakie tu wrzucałeś to zadna nie przekonuje do zakupu FF niczym się nie róznia od tych w tym dziale, a nawet są gorsze. Taka prawda. Nie każdy chce latac z klocem typu Z, dodatkowo klucha w postaci przejsciówki bo szkiel jest tyle że smiac sie chce ( i do tego okropne wydmuskzi plastik fantastik ktore rozpadną sie po intensywniejszym uzytowaniu) aby mieć dzialke lepsze ISO o 23.34 w nocy robiąc na spacerze 2 fotki. I o tym mówimy a ni eo kims kto potrzebuje Jak David mega matrycy bo robi na sciane wydruki 2m na 1.80 na przyklad.
    Rzeczywiscie wchodzenie do jaskiń i podziemi jest fotografia codzienną i oczywiscie według twoich teorii ff zrobi krzyształ a apsc się zesra róznica będzie taka w szumach że zmniejszając fotkę do internetu lub wydruku w książce foto ( bo chyba po to robi się codzienne fotki ?) ledwo to zauważysz. Ale tak bierz lupę rozciągaj copa i szukaj róznicy i udowadniaj że tylko ff podoła. Po drugie wymyślona nie wiem czy wiesz statyw kiedys i możesz spokojnie na iso 200 robić. Serio ja juz nie mogę tych Twoich wypocin czytać, w każdym wątku jestes najmądrzejszy serio. A;f ai omega tego forum.
    Ostatnio edytowane przez czomolungma ; 05-04-2020 o 15:03

Domyślnie

Typowe dziecię internetu, szkoda czasu na przepychanki.
    NIKON

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni