Close

Strona 87 z 90 PierwszyPierwszy ... 37778586878889 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 898

Wątek: COVID-19

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Znaczy co tak serio? Że aluzja dotyczyła Andrzeja Kozery i większość słuchających tego dialogu go rozumiała? Odpowiedź: Tak.
    Że propaganda w obecnej TVP jest na poziomie tej za Gierka? Tak i to przyznają nawet niektórzy posłowie PiS.
    No no czyli jesteś pisior

Jakbym nie chciał dyskutować to bym nie zakładał tego tematu.
    Smuci mnie że tak mało dyskutujemy o sprawach ważniejszych niż polityka, liczyłem że polityka będzie i sam też wrzucam posty o polityce ale widzę że kilka nicków tu tylko wałkuje wklejki z mediów antyrządowych i nic więcej.

- - - - kolejny post - - - - - -

A wy dyskutujecie z argumentami? Bo nie zauważyłem. Na razie je ignorujecie.
    Ale jak dyskutować z tobą jeśli mamy temat "w ostatniej dobie wykonano w Polsce 3000 testów" i dziennikarz francuski podaje to za przykład do naśladowania bo na tym etapie Francja miała szkoły otwarte, turystyka była w 90% otwarta i testy olewano, a u nas opozycja tylko za mało testów za mało testów i jak nakręcona pierdzi jedno i to samo o wyborach.

Co do wyborów, czy opozycja faktycznie chce żeby Duda jeszcze rok był Prezydentem RP, chyba ze są tak naiwni i zaślepieni szczuciem że myślą że przesuniecie wyborów można sobie o tak na miesiąc odsunąć ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    No no czyli jesteś pisior
    A na podstawie czego to wywnioskowałeś? Że paru posłów PiS też twierdzi, że TVP prowadzi tępą propagandę?
    Dziwna ta twoja logika...

Jakbym nie chciał dyskutować to bym nie zakładał tego tematu.
    Smuci mnie że tak mało dyskutujemy o sprawach ważniejszych niż polityka, liczyłem że polityka będzie i sam też wrzucam posty o polityce ale widzę że kilka nicków tu tylko wałkuje wklejki z mediów antyrządowych i nic więcej.
    Aha czyli tobie wolno o polityce innym nie. Ty decydujesz co jest ważne inni nie mają do tego prawa. Super. Trzeba było to na początku zaznaczyć. Albo zupełnie nie wstawiać tekstów politycznych. Bo sytuacja jest jaka jest i widać ją jak na dłoni.
    Ale jak dyskutować z tobą jeśli mamy temat "w ostatniej dobie wykonano w Polsce 3000 testów" i dziennikarz francuski podaje to za przykład do naśladowania bo na tym etapie Francja miała szkoły otwarte, turystyka była w 90% otwarta i testy olewano, a u nas opozycja tylko za mało testów za mało testów i jak nakręcona pierdzi jedno i to samo o wyborach.
    Ale Francja już nas wyprzedziła w testach per capita. Więc w tym wypadku nie ma co chwalić. Nie będę mówić, że ktoś wszystko dobrze zrobił, jeżeli dobrze zrobił jedną rzecz Nie wiem gdzie wiem gdzie widziałeś, żebym napisał coś złego o wprowadzeniu kwarantanny (no może poza tym, że ci, którzy przybyli LOTem zostali wpuszczeni do Polski bez kwarantanny.
    Co do wyborów. Jeżeli kampanie wyborczą może prowadzić tylko jeden kandydat to chyba nie jest to uczciwe?
    Ostatnio edytowane przez pawelp ; 23-03-2020 o 17:12

ksh
    Gość

Domyślnie

Aha...
    Czy napisałeś coś w tym temacie poza polityką ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Czy napisałeś coś w tym temacie poza polityką ?
    Tak .

Domyślnie

Zakładając, że szybkie testy są możliwe, są dostępne i są wiarygodne to powinny być wykonywane również na życzenie. W tym wypadku za drobną opłatą. Przykład: chcę odwiedzić dzieci i wnuków w innym mieście. Przed wyjazdem robimy z żoną test robią je dzieci na miejscu i spokojnie w kilka osób możemy się spotkać.
    Nikon Z50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-C...onawirusa.html

Mam nadzieje że kolega milczy bo wreszcie jest pod opieką..
    Ciekawe - jeśli to się potwierdzi to jest to najprostszy "test" i wskazówka żeby trzeba się odizolować.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

...
    Jeżeli kampanie wyborczą może prowadzić tylko jeden kandydat to chyba nie jest to uczciwe?
    Uprasza się kolegę pawłap o nie używanie abstrakcyjnych pojęć
    Generalnie mało interesuję się tematami, gdzie trudno wywnioskować coś sensownego. Wybory się odbędą 10.05, albo nie odbędą, albo zostaną uznane za ważne, albo nie. Wszystko da się wytłumaczyć przecież Takie drobiazgi, jak
    A. Kampanii nie można prowadzić, bo jest zakaz zgromadzeń pow.50 osób;
    B. TV zwana publiczną poświęca ponad 90% czasu jednemu z kandydatów;
    C. Przeprowadzenie wyborów jest ryzykowne z punktu medycznego, co widać po zachorowaniach francuskich członków komisji wyborczych;
    nie mają absolutnie znaczenia. Ważne będzie, czy w połowie kwietnia jeden z kandydatów będzie miał w sondażach pow. 50% czy nie.
    Czasu jeszcze trochę jest, pożyjemy, zobaczymy.

Domyślnie

O ile pożyjemy...

Domyślnie

A tymczasem w kwestii powrotów z zagranicy do domu (uwaga! Gazeta!)

"KE: Polska aktywowała unijny mechanizm. Loty z zagranicy nareszcie darmowe
    Polacy wracający z zagranicy wkrótce nie będą musieli płacić za bilety. Polska, po wielu dniach zwłoki, przystąpiła bowiem do unijnego mechanizmu, który zapewnia przewoźnikom zwrot kosztów podróży. "Lot do domu" wymaga płacenia nawet kilku tysięcy zł. (...)
    Polacy wrócą do Polski za darmo. Polska przystąpiła do unijnego mechanizmu
    Tymczasem mechanizm unijny umożliwia powrót całkowicie bezpłatny. 75 proc. kosztów ponoszonych przez przewoźnika zwraca Unia, pasażer nie płaci nic.
    - Z nieoficjalnych informacji wynika, że chodzi o Polaków, którzy są w Czadzie, Sudanie, Nepalu i na Malediwach - informuje Niezalezna.pl.
    Obywatele innych krajów nie płacili za loty
    Inne unijne kraje - np. Czechy czy Niemcy - powrót obywateli do kraju zorganizowały, wykorzystując unijny mechanizm. Warto podkreślić, że pasażerowie za taki lot nie płacą, a Unia Europejska zwraca przewoźnikowi 75 proc. kosztu biletu.
    Szacuje się, że chwili ogłoszenia zamknięcia granic poza terytorium Polski przebywało od 200 do 400 tysięcy Polaków, którzy mogą chcieć powrócić w najbliższym czasie do kraju.(...)"

Więc z tego "fejka" można wyciągnąć prosty wniosek, zamknięto granice, odwołano loty, ogłoszono program #lotdodomu, kazano ludziom kupić nowe bilety za dość wysokie ceny. A dziś Polska przystępuje do unijnego programu, bo w parę miejsc LOT-owi już się nie kalkuluje latać (to jest moje pytanie). Chętnie zobaczę dementi tego "fejka", bo w takie wy^&^%$*ie tysięcy ludzi aż nie wierzę.

Strona 87 z 90 PierwszyPierwszy ... 37778586878889 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów