Close

Strona 89 z 90 PierwszyPierwszy ... 397987888990 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejcman Zobacz posta
    ...Jeśli argumentem mają być pieniądze to mogli siedzieć jeszcze i czekać na promocję.
    Siedzenie za granicą nie kosztuje? To nie jest do końca tak, że ludzie chcą wracać za wasze pieniądzę. Większość z nich miała wykupione bilety powrotne z których nie mogli skorzystać więc przepadły. W zamian za to rząd zaproponował opcję z lotem, pewnie większości wydaje się, że na koszt państwa, ale nie jest to prawda. Bilety są bardzo drogie, choć w tej chwili czesto i tak tańsze niż u konkurencji, bo w tej chwili jest szaleństwo przez to, że wszyscy zaczynają się odcinać. Sama decyzja o zamknięciu granic być może słuszna, nie mnie to oceniać, bo nie jestem wirusologiem, ale na 100% można to było zrobić lepiej, taniej i możliwe, że bezpieczniej. Tak jak to zrobiło wiele innych państw. Czemu dopiero teraz uruchomiono program unijny? Czemu nie zrobiono jak w kilku innych krajach gdzie dano ludziom np 3 dni na powrót z wcześniej wykupionymi biletami zamykając granice tylko dla cudzoziemców? Nie będę odpowiadał, bo jestem subiektywny i nie chce tu śmiecić swoimi teoriami spiskowymi.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    powinni dostosować ilość taboru do por frekwencji. dużo taboru jeździ często prawie puste, ale są linie które są wypełnione. w Warszawie szybko odeszli od weekendowego rozkładu jazdy
    Tzn w warszawie wprowadzili dzisiaj i zrezygnowali już czy jak ? https://metrowarszawa.gazeta.pl/metr...miejskiej.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...Wkurzajace jest to co wyprawiają z komunikacją u nas, rozumiem względy ekonomiczne ale nie w takiej sytuacji żeby zmniejszać ilość autobusów, dzisiaj przeraziło mnie jak w Krakowie na rondzie grunwaldzkim zobaczyłem upakowany na full przegubowiec bo zmniejszyli ilość o połowę, cholernie mądre !!
    Podobnie w Warszawie wprowadzono sobotni rozkład komunikacji w dni powszednie. Efekt, zatłoczone autobusy na niektórych liniach. Miejmy nadzieję, że to tylko głupota i szybko się z tego wycofają
    https://wpolityce.pl/polityka/492494...nauci-oburzeni
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 23-03-2020 o 21:59

Domyślnie

Rozmowa z lekarzem z Bergamo w reżimowej tv, pewnie jarosław to spreparował, więc zapomnij.
    Rzeczowa odpowiedź. Dzięki!
    Nikon Z50

Domyślnie

@koesh

Nie jest prawdą, że program unijny jest wprowadzony jedynie tam gdzie LOT nie lata. O pozwolenia trzeba się starać niezależnie od tego. Program został wprowadzony za późno co działało na szkodę tych, którzy mogli skorzystać wcześniej. Tak samo z widełkami. Niby są, ale i tak obowiązuje górna granica. Którą i tak przekroczyłem Także co innego co sobie tam gdzieś wyczytasz a co innego jak to wygląda w praktyce.

ksh
    Gość

Domyślnie

Bardzo wysoki odsetek testów, około 80 proc. dał błędne wyniki – tak na pytanie o rzetelność importowanych z Chin ekspresowych testów na koronawirusa odpowiedziała Pavla Svrčinová, dyrektor wojewódzkiej stacji sanitarno-epidemiologicznej w Ostrawie.

Nie jest prawdą, że program unijny jest wprowadzony jedynie tam gdzie LOT nie lata. O pozwolenia trzeba się starać niezależnie od tego. Program został wprowadzony za późno co działało na szkodę tych, którzy mogli skorzystać wcześniej. Tak samo z widełkami. Niby są, ale i tak obowiązuje górna granica. Którą i tak przekroczyłem Także co innego co sobie tam gdzieś wyczytasz a co innego jak to wygląda w praktyce.
    OK ale akcja zorganizowana przez LOT jest unikalna na skalę świata i należy się przynajmniej malutka pochwała.

Domyślnie

OK ale akcja zorganizowana przez LOT jest unikalna na skalę świata i należy się przynajmniej malutka pochwała.
    Cieszę się ogólnie, że mam opcję na powrót, bo inni mają trochę mniej szczęścia. Ale mogłem wrócić na własnym bilecie i nic bym nie musiał dopłacać. Można było też uruchomić program unijny i też bym wrócił. Pamiętajcie też, że nie wszyscy wracają z Londynu. Jest wiele miejsc w których ludzi przyblokowała ta natychmiastowa decyzja o zamknięciu granic. Jeśli ktoś siedział w Azji PW cz Ameryce Pd to powrót, przebukowanie lotów w tak krótkim czasie są nierealne. Ludzie teraz są albo całkowicie odcięci albo skaczą z kraju do kraju w nadziei, że gdzieś złapią powrotny. A te skoki są teraz bardzo drogie. Także z tymi brawkami za program lot do dom pewnie niektórzy się wstrzymają.

Domyślnie

Ja już dziękuję za uwagę. Chciałem jedynie nakreślić skrótowo jak w praktyce wygląda program lotdodomu, bo z tego co czytam to część uważa, ze to takie prawie za darmo loty sponsorowane przez Państwo. Czyli przez was. Nie jest to prawdą a ceny są od przeciętnych po wysokie. A z tego co tu czytam to z tego programu najbardziej zadowoleni są Ci, którzy nie musieli z niego korzystać Mam tylko nadzieję, że LOT nie zapomi o tych, którzy jeszcze zostali i gdzie loty są trochę mniej opłacalne. Wtedy miałbym pewność, że to nie był tylko skok na kasę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    nie czytałem wątku bo tasiemiec się zrobił ale moja opinia, jak zawsze pewnie niepoprawna jest następująca - najbardziej przerażające mogą się okazać skutki gospodarcze jakie państwa sobie takimi izolacjami/kwarantannami zafundują. giełdy lecą na pysk, waluty lecą na pysk, ropa - szkoda gadać, padają firmy, ludzie tracą pracę itd itp.
    wg mojej skromnej opinii, i mało istotne czy legitymuję się dyplomem medyka czy ekonomisty, wirus powinien się przetoczyć przez społeczeństwo, odizolować, objąć kwarantanną jedynie najbardziej narażone, starsze osoby aby nie zatkały służby zdrowia, zrozumiałe, że wszystkim pomóc się nie da. Tak jak nie da się zatrzymać wielu procesów, łańcuchów dostaw na świecie na długie miesiące, gdyż grozi to o niebo groźniejszymi konsekwencjami niż utrata promila obywateli...
    Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Gospodarka ważniejsza niż jednostki.
    Eliminacja najsłabszych... Gdzieś kiedyś już to było...
    Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    @nowart
    Szczerze ? Dla mnie to nie jest wydumana sprawa, to luźne rozważania w kontekście przetrwania cywilizacji. Jeżeli jesteś w stanie przyjąć jedno to stań z boku i pomyśl trochę dłużej
    Od razu dodam - nei podobają mi się obydwa "rozwiązania "
    Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    @nowart
    na zadnym kroku personel medyczny nie stawia sobie pytania kogo ratowac. Nie w cywilizowanym swiecie. Ratowani sa wszyscy, chyba ze sobie tego wyraznie nie zycza.
    No to wracając do bardziej przyziemnych tematów, odchodząc od polityki, przypomnę tylko co pisałem ledwo kilka dni temu. Słowa, które to wzbudziły tyle wzburzenia, że jak to? że faszyzm? że eliminacja najsłabszych? że ratuje się każdego a nie dokonuje wyborów!
    No i nie minął nawet tydzień a tu już we Włoszech slużba zdrowia staje jednak przed wyborem - odłączamy ludzi >60 roku życia aby ratować młodszych, mających większe szanse na przeżycie... długo nie trzeba było czekać aby ten "cywilizowany świat" został zmuszony do dokonywania brutalnej segregacji - pan na prawo, pani na lewo.
    Kwestii wizji upadku gospodarczego nawet nie będę znów poruszał bo to już stało się nader oczywiste...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 89 z 90 PierwszyPierwszy ... 397987888990 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów