Close

Strona 9 z 90 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 898

Wątek: COVID-19

ksh
    Gość

Domyślnie

Widzę że sporo teorii spiskowych i wizji rodem z powieści sc-fi
    Co może zrobić reszta świata patrząc jak dominacja Chin w taniej produkcji trzęsie ich gospodarkami ?
    USA pewnie zacznie inwestować w Indiach aż stworzy się drugie Chiny i powtórkę z rozrywki.
    EU jest słabiutkie, nawet nie potrafi wspólnie podejmować decyzji mających na celu bezpieczeństwo mieszkańców całej EU, za to bardzo łatwo przychodzi im zajmowanie się pierdołami.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    Ciekawa jest ta informacja o 13-u ozdrowionych osobach. Dopiero co nie było chorych a tu nagle trzynastu ozdrowieńców?
    Chorych jest ponad 80, a że pierwsze zachorowania są sprzed ponad dwóch tygodni to i są już ozdrowienia, co w tym dziwnego ?

Za jakieś dwa tygodnie będzie u nas pewnie kulminacyjna górka zachorowań.

Pięć dni temu u znajomych przywlekli do domu grypę, zwykłą grypę, wczoraj zmarła im babcia 84 lata na grypę, zwykłą grypę, nie potrzeba korona wirusa w takich przypadkach.

Domyślnie

Chorych jest przeszło 100.
    Co do tych wyzdrowieńców, pytanie czy serio wyzdrowieli, czy tylko objawów nie dają, a wirusik dalej roznoszą.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

A koesh nie odpuści okazji, żeby błysnąć opiniami prosto z TVP.
    Dla mnie to nawet ciekawe, bo w moim środowisku to obciach powtarzać propagandowe hasła.

EU jest słabiutkie, nawet nie potrafi wspólnie podejmować decyzji mających na celu bezpieczeństwo mieszkańców całej EU, za to bardzo łatwo przychodzi im zajmowanie się pierdołami.

Domyślnie

Mówisz o tym co ja napisałem? Przecież to raporty i analizy rynkowe . Wojna handlowa jest faktem. Nikt się z tym nie kryje. Teoria spiskowa to padła z ust Chin które oskarżają USA o tego wirusa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Dla mnie to nawet ciekawe, bo w moim środowisku to obciach powtarzać propagandowe hasła.
    Nawet nie pytam o to środowisko. Ale powiem Wam, że dobrze być "odciętym" zarówno od TVP, jak i od TVN.
    Człowiek zdrowszy.

Domyślnie

To prawda ale bez UE Europa niewiele znaczy na runku międzynarodowym. Twierdzi się że w Europie nie jest możliwe wprowadzenie takich mocnych decyzji jak w Chinach. Co też pewnie powoduje że każdy kraj podchodzi indywidualnie do zagrożenia. W końcu będzie później z tego oceniany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ..Chorych jest ponad 80, a że pierwsze zachorowania są sprzed ponad dwóch tygodni to i są już ozdrowienia, co w tym dziwnego ?...
    Sprzed jakich dwóch tygodni? Masz jakieś nieoficjalne dane?
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...

A co do tej sprawnie działającej EU, dlaczego nie ma wspólnych decyzji o lotach, granicach, szkołach, epidemii, firmach turystycznych, ...
    Głębszą integrację blokują eurosceptyczne rządy na czele z twoimi idolami. Klasyka, rano integracja to zagrożenie dla niepodległości i samo zło, wieczorem UE bezsilna. Prawicowa ciuciubabka, nie wiem jak to można łykać.
    Ciekawe do kogo w Polsce popłyną te miliardy, które "nam" UE przekazała na walkę z koronawirusem.

Ps. "Bezsilna Unia" to ostatni zaobserwowany fake news rozsiewany przez ruskich trolli.

Domyślnie

koesh, zaraz dostaniesz bana za politykę, to już trzeci post.
    A 13 osób - pomyśl, czy 2 tygodnie temu było tylu chorych, by mogli wyzdrowieć? Czy są cuda, i wyzdrowieli ci co chorowali kilka dni?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Nawet nie pytam o to środowisko. Ale powiem Wam, że dobrze być "odciętym" zarówno od TVP, jak i od TVN.
    Człowiek zdrowszy.
    Nie pytaj. Zwykli, wykształceni ludzi, którzy pokończyli studia, zobaczyli trochę świata, ale pamiętają dobrze komunę, stan wojenny itd. Uczuleni na kłamstwo.

Ps. "Politykę" czytam regularnie gdzieś od 30 lat, kupowałem kiedy koledzy zaczytywali się "Przeglądem Sportowym". Zacząłem krótko po tym, jak skończył się "Tygodnik Solidarność", skiepścił "Tygodnik Powszechny" a podziemne bibułki zaczęły być wydawane oficjalnie i straciły na atrakcyjności. Ale zacząłem tego typu lektury wcześnie, fakt, jako dzieciak. Dziś to abstrakcja, żeby 12-13 latek czytywał takie rzeczy. Uwielbiałem tzw. bibułę. Dorwałem się do wywalonej w stanie wojennym jakiejś biblioteczki "Solidarności", którą przywlokłem do domu. Potem kolega dał mi książki z innej zakładowej biblioteczki "Solidarności", które schował jego ojciec po 13.12. W LO to próbując zrozumieć komunę sięgnąłem nawet po Marksa, Kołakowskiego. Wszystkiego nie wyliczę, bo i nie pamiętam. Więc nie pisz mi o TVN, bo to dosyć obraźliwe uproszczenie.

Strona 9 z 90 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów