Close

Strona 38 z 187 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1868

Domyślnie

No to wyjaśnię. Piszemy o konkretnym sprzęcie. Skoro ktoś zauważył, że wideo w tym modelu jest okrojone to nie ma sensu go przekonywać argumentacją, że i tak się to sprzeda albo, że Canon i tak zabierze połowę tortu. Dlatego prosiłem byś się postawił w sytuacji kogoś, kto np chce kupić sprzęt pełnoklatkowy z napisem 4K po to by filmować w 4K wykorzystując do tego pełną klatkę. Super 35 to może być dodatek. To, że Canon filmuje w aps-c a slomo ma przy ekscytującej rozdzielczości 720p nie dla wszystkich oznacza, że dobił do mety na pierwszym miejscu. Wystarczy sprawdzić co w tej materii oferuje konkurencja. A to, że się będzie sprzedawać najlepiej na świecie to dla takiej osoby słabe pocieszenie.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 11-09-2018 o 12:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Skoro ktoś zauważył, że wideo w tym modelu jest okrojone to nie ma sensu go przekonywać argumentacją, że i tak się to sprzeda...
    Ale przekonywać do czego? Przecież ja się tylko podzieliłem swoim spostrzeżeniem dotyczącym polityki Canona i jego sukcesu rynkowego. Nigdzie nawet nie podjąłem próby przekonywania kogokolwiek, że wideo w Canonie nie jest okrojone.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Zastąp słowo przekonywać jakimś bardziej neutralnym jeśli wolisz. Chodzi mi o samą argumentację. Podałeś argument, że Canon jest w pewnym sensie lepszy do filmowania, bo daje zarówno gibany ekranik jak i dobry AF. Z tą częścią się zgadzam, ale dla mnie nie jest zwycięzca skoro jednocześnie zabiera tak wiele. Jak dla mnie stanowczo za dużo. Możemy się pospierać czy Canon w ogóle jest w stanie to dostarczyć, czy się nie dało, albo czy nie jest to przypadkiem jakaś strategia. Stawiam raczej na to ostatnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badtorro Zobacz posta
    Ten odchylany ekranik ma tyle wad co zalet, nie każdy lubi gibane ekraniki
    pouzywaj aparatu z gibanym ekranikiem i dobrym AF przez ten ekranik. to wrocimy do dyskusji

co do wad/zalet rozwiazania canonowskiego... jest tego jedna praktyczna zaleta: jest to bardzo uzyteczne przy pionowych kadrach (w moim przypadku glownie do macro), tutaj ekranik z mocowaniem jak w D750 sie nie sprawdza. ale przy orientacji poziomej IMHO lepiej miec taki most zwodzony jak D750 - nie utrudnia projektowania L-bracketow (canonowski ekranik jest pod tym wzgledem czyrakiem na d*) i nie ma niczego wystajacego, co mozna uszkodzic.

Domyślnie

cz4rnuch, nie bardzo wiem o czym w ogóle jest dyskusja. Canon wygrywa w wyścigu o udziały w rynku i tyle. Jest lepszy w rozpoznawaniu potrzeb masowego odbiorcy, nic więcej. Obiektywna prawda, jak 2+2. Nad czym się tu rozwodzić? A że nie trafia w gusta wszystkich, to chyba oczywiste.

Cytat Zamieszczone przez badtorro Zobacz posta
    Ten odchylany ekranik ma tyle wad co zalet...
    Ten może tak, ale wystarczy, że będzie się odchylał jak w Fuji X-T100 i już nie będzie miał żadnych wad.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 11-09-2018 o 13:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    cz4rnuch, nie bardzo wiem o czym w ogóle jest dyskusja. Canon wygrywa w wyścigu o udziały w rynku i tyle?.
    Pisałeś o wideo. Jesteś pewny, że rozpoznanie w tej materii działa ostatnio u Canona tak jak trzeba? Ze słupków sprzedaży aparatów fotograficznych z funkcją wideo bezpośrednio chyba nie da się tego wyczytać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ze słupków sprzedaży aparatów fotograficznych z funkcją wideo bezpośrednio chyba nie da się tego wyczytać.
    bo to sie czyta w slupkach z kamerami

Domyślnie

Przecież wszystkie aparaty Canona mają funkcję wideo. Widziałem słupki, z których wynika, że Canon ma ponad 50% rynku aparatów z wymienną optyką. Jak z tego można odczytać coś innego?

Domyślnie

Wiem, wiem. A telefon służy tylko do wykonywania rozmów telefonicznych.

- - - - kolejny post - - - - - -

Przecież wszystkie aparaty Canona mają funkcję wideo. Widziałem słupki, z których wynika, że Canon ma ponad 50% rynku aparatów z wymienną optyką. Jak z tego można odczytać coś innego?
    Wybacz, ale to chyba nadinterpretacja. Każdy telefon ma też funcję wideo, ale moje dziewcze nigdy z niej nie skorzystało więc wątpię by to był powód dla którego kupiła swojego fona. Canon ma w swoich aparatach sporo do zaoferowania więc to nie jest tak, że ludzie muszą je kupować ze względu na wideo. A o wideo przecież pisałeś. Czy teraz piszemy już bardziej ogólnie?

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A co ma do tego Nikon? I co tam jest wykastrowane co ma dyskwalifikować zakup?
    Mamy 2018 rok, sony ma już na rynku osiem modeli A7 i jeden A9, Nikon zaprezentował dwa modele, a Canon jakby nigdy nic wrzuca sprzęt bez stabilizacji matrycy i co zaskakujące ma gorsze video od nikona ?

- - - - kolejny post - - - - - -

PAle masowy odbiorca ma to w d... i Canon dobrze o tym wie. Masowy odbiorca ogląda filmiki na YT i widzi, jak jeden czy drugi znany vlogger nagrywa swojego ryja Canonem, obraz jest ostry, a na ekranie wszystko widać. I masowy odbiorca sięga po portfel.
    Obecnie to olympusy, panasy, sony, a nie jakieś przedpotopowe canony, troszkę to poszło do przodu w wymaganiach, a nie tylko istotne logo na pasku.

Strona 38 z 187 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni