Szukaj
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Nie wierzą, że mogła? Czy, że chciała?
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 11-09-2018 o 16:12
Oczywiście, że mogła.
No to przynajmniej w jednym się zgadzamyW sumie to przy wideo oprócz powyższych przydałby się także IBIS. Już wiadomo, że część szkieł nie będzie miała stabilizacji, nie ma jej także cześć szkieł z mocowaniem EF oraz nie mają jej pleśniaczki. Do focenia z ręki, przynajmniej dla mnie, nie jest to jakiś must have, ale przy filmowaniu się to przydaje.
Tez właśnie mam ograniczony budżet, nie zarabiam na foto, wiec nie odpisze sobie ani od vatu ani od dochodowego. Nie dostanę tez leasingu. Ale raz na 10 lat mogę sobie pozwolić na wymianę aparatu na nowy i już bardzo chciałbym to zrobić. Z tym ze dla mnie to wybór strategiczny - jak kupie kolejne body to na wiele lat ze wszystkimi tego konsekwencjami. Jeśli kupie Z6 to mogę do niego już kupić 35/1.8S zamiast 35/1.8G lub Sigmy ART i inne obiektywy z bagnetem Z. Wiec za 10 lat jak przyjdzie kolejna okazja do zmiany body to będę miał już natywne obiektywy zamiast zabawy w przelotki i to jest dla mnie argument większy niż jakieś niedostatki pierwszej generacji Z czy Eos R
Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR
Jest to jakaś strategia. Oczywiście o ile wcześniej nie wybije nas jakaś pandemia super bakterii, która obudzi się wraz z topniejącymi lodowcami. Nie jest też wykluczone, że za 10 lat fotki będziemy robić grafenowymi soczewkami umieszczonymi w naszych ślipiach a nowe Zetki będą miały wzięcie jedynie na pchlich targach północnej AfrykiOczywiście żartuję. Optycznie nowe Nikkory są pewnie super i o ile bagnet się przyjmie posłużą kilka lat.
Za 10 lat będzie matryca 100Mpix i canon zrobi video 8K z cropem 1.8x 30fps, a ekran będzie lewitował nad aparatem![]()
X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4
Skontaktuj się z nami