jak to o co chodzi? chodzi o to, żeby powstrzymać odpływ klientów do sony / fuji, a jednocześnie nie skanibalizować biznesu lustrzankowego i profesjonalnych kamer video
ci którzy maja parcie na ML nie musza juz isc do konkurencji
Szukaj
jak to o co chodzi? chodzi o to, żeby powstrzymać odpływ klientów do sony / fuji, a jednocześnie nie skanibalizować biznesu lustrzankowego i profesjonalnych kamer video
ci którzy maja parcie na ML nie musza juz isc do konkurencji
Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR
Canon znalazł swoją niszę: Dual Pixel i gibany ekran, a reszta w zasadzie nieważna. I tak się jakoś złożyło, że ta nisza to jakieś 50% rynku![]()
Plus legendarna optyka opakowana w gustowne i zawsze modne biele oraz kolory, kolory, ach te kolory.
I dziwi mnie to, że nikt inny nie potrafi zrobić aparatu z odchylanym ekranem i dobrym AF w wideo. NIKT. Konkurencja Canona jedzie na wypasionych rowerach, ale sama sobie wpycha kij w szprychy. Wypieprza się od razu, a kulawy Canon w dziurawych butach kuśtyka dalej i kończy wyścig na podium.
Ten odchylany ekranik ma tyle wad co zalet, nie każdy lubi gibane ekraniki. Zdaje się ze Ztki beda mieć świetnie video i śledzenie AF. Jeśli chodzi o nagrywanie w pomieszczeniach to bez problemu można podejrzeć video na zew monitorze a w plenerze do nagrywania własnej gęby istnieja chyba poręczniejsze aparaty niż FF. No i kto by kupował aparat za 2000€ żeby nagrać swoją gębę...
Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR
Gwoli ścisłości to w kwestii wideo w aparatach (nie w kamerach) Canon kuśtyka do mety, ale kierunki mu się pomyliły (crop 1,8, 720p @ 120fps ). Nie wiem jak będzie w nowej Rce, ale w starszych aparatkach obrazek nie grzeszy też ostrością. Oczywiście wyniki sprzedaży, kurs akcji czy co tam się tu jeszcze w dyskusji przywoła, budzą szacunek, ale to jest argument za kupnem akcji firmy a nie samego aparatu. Jako udziałowiec byłbym zachwycony, ale dla kogoś kto wyrósł na 5DII i wideo jest dla niego sprawą priorytetową (ewentualnie potrzebuje sprzętu hybrydowego) to przytaczanie danych sprzedaży nie zatuszuje niedoróbek.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 11-09-2018 o 12:37
Po co się kupuje taki aparat, to nie wiem. Ale dzięki takiemu ekranowi niektórzy nie muszą już kupować drugiego aparatu do nagrywania "własnej gęby". Sam chętnie pozbyłbym się Canona G7X II, gdyby tylko mój główny aparat radził sobie w partyzanckim wideo równie dobrze, jak on.
Ale masowy odbiorca ma to w d... i Canon dobrze o tym wie. Masowy odbiorca ogląda filmiki na YT i widzi, jak jeden czy drugi znany vlogger nagrywa swojego ryja Canonem, obraz jest ostry, a na ekranie wszystko widać. I masowy odbiorca sięga po portfel.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 11-09-2018 o 12:46
Ale co ma do rzeczy gdzie co ma masowy odbiorca? Jest to dla Ciebie istotne? Masz coś z tego, że komuś pasuje sprzęt, który nie spełnia Twoich oczekiwań (załóżmy, że nie spełnia)?
Skontaktuj się z nami