Close

Strona 37 z 187 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1868

Domyślnie

jak to o co chodzi? chodzi o to, żeby powstrzymać odpływ klientów do sony / fuji, a jednocześnie nie skanibalizować biznesu lustrzankowego i profesjonalnych kamer video
    ci którzy maja parcie na ML nie musza juz isc do konkurencji
    Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Co do Canona R to momentami zastanawiam się o co chodzi i dlaczego taka cena za tak wykastrowany sprzęt, przecież dobrze znali co przygotowuje Nikon, podejrzewam ze cena szybko zostanie zweryfikowana dobrymi promocjami i cashback.
    A co ma do tego Nikon? I co tam jest wykastrowane co ma dyskwalifikować zakup?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Canon znalazł swoją niszę: Dual Pixel i gibany ekran, a reszta w zasadzie nieważna. I tak się jakoś złożyło, że ta nisza to jakieś 50% rynku
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Plus legendarna optyka opakowana w gustowne i zawsze modne biele oraz kolory, kolory, ach te kolory.

Domyślnie

I dziwi mnie to, że nikt inny nie potrafi zrobić aparatu z odchylanym ekranem i dobrym AF w wideo. NIKT. Konkurencja Canona jedzie na wypasionych rowerach, ale sama sobie wpycha kij w szprychy. Wypieprza się od razu, a kulawy Canon w dziurawych butach kuśtyka dalej i kończy wyścig na podium.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    I dziwi mnie to, że nikt inny nie potrafi zrobić aparatu z odchylanym ekranem i dobrym AF w wideo. NIKT. Konkurencja Canona jedzie na wypasionych rowerach, ale sama sobie wpycha kij w szprychy. Wypieprza się od razu, a kulawy Canon w dziurawych butach kuśtyka dalej i kończy wyścig na podium.
    Ten odchylany ekranik ma tyle wad co zalet, nie każdy lubi gibane ekraniki. Zdaje się ze Ztki beda mieć świetnie video i śledzenie AF. Jeśli chodzi o nagrywanie w pomieszczeniach to bez problemu można podejrzeć video na zew monitorze a w plenerze do nagrywania własnej gęby istnieja chyba poręczniejsze aparaty niż FF. No i kto by kupował aparat za 2000€ żeby nagrać swoją gębę...
    Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Gwoli ścisłości to w kwestii wideo w aparatach (nie w kamerach) Canon kuśtyka do mety, ale kierunki mu się pomyliły (crop 1,8, 720p @ 120fps ). Nie wiem jak będzie w nowej Rce, ale w starszych aparatkach obrazek nie grzeszy też ostrością. Oczywiście wyniki sprzedaży, kurs akcji czy co tam się tu jeszcze w dyskusji przywoła, budzą szacunek, ale to jest argument za kupnem akcji firmy a nie samego aparatu. Jako udziałowiec byłbym zachwycony, ale dla kogoś kto wyrósł na 5DII i wideo jest dla niego sprawą priorytetową (ewentualnie potrzebuje sprzętu hybrydowego) to przytaczanie danych sprzedaży nie zatuszuje niedoróbek.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 11-09-2018 o 12:37

Domyślnie

Po co się kupuje taki aparat, to nie wiem. Ale dzięki takiemu ekranowi niektórzy nie muszą już kupować drugiego aparatu do nagrywania "własnej gęby". Sam chętnie pozbyłbym się Canona G7X II, gdyby tylko mój główny aparat radził sobie w partyzanckim wideo równie dobrze, jak on.

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    ...crop 1,8, 720p @ 120fps...
    Ale masowy odbiorca ma to w d... i Canon dobrze o tym wie. Masowy odbiorca ogląda filmiki na YT i widzi, jak jeden czy drugi znany vlogger nagrywa swojego ryja Canonem, obraz jest ostry, a na ekranie wszystko widać. I masowy odbiorca sięga po portfel.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 11-09-2018 o 12:46

Domyślnie

Ale co ma do rzeczy gdzie co ma masowy odbiorca? Jest to dla Ciebie istotne? Masz coś z tego, że komuś pasuje sprzęt, który nie spełnia Twoich oczekiwań (załóżmy, że nie spełnia)?

Domyślnie

Ale co ma do rzeczy gdzie co ma masowy odbiorca? Jest to dla Ciebie istotne?
    Owszem, jest istotne, bo ja właśnie jestem takim masowym odbiorcą jeśli chodzi o wideo.

Masz coś z tego, że komuś pasuje sprzęt, który nie spełnia Twoich oczekiwań (załóżmy, że nie spełnia)?
    Nie rozumiem pytania.

Strona 37 z 187 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni