Close

Strona 999 z 1914 PierwszyPierwszy ... 499899949989997998999100010011009104910991499 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 981 do 9 990 z 19131

Domyślnie

To, że nie ma tele w systemie Sony FE, nie znaczy, że a9 staje się zabawką. No bez jaj. A w ogóle zarzuty fanatyzmu, kiedy samemu ma się nick "nikoniarz" są trochę zabawne. Nikon ma swoje problemy, Sony swoje. Najlepszy zawsze wydawał mi się Pentax. Z jakichś dziwnych powodów nie cieszy się popularnością.

Domyślnie

@cz4rnuch: ano idzie nowe Dyskusja rozgrzała się do czerwoności. Jeśli jednak możesz,napisz o tym "szkiełku" w wątku,może jeszcze komuś się przyda Ale tak czy inaczej dziękuję za poświęcony czas
    Ostatnio edytowane przez dannywrocek ; 27-01-2018 o 18:58
    Lubię robić zdjęcia Na razie pstrykam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Ok, tamte argumenty nie trafiły to spróbuję inną drogą. Chociaż to OT i zapewne poleci do kosza: A9 jest zabawką dla tych którzy potrzebują długich profesjonalnych obiektywów. Bo jak mogą nazwać urządzenie które dla nich jest bezużyteczne. Podkreślam od samego początku- nigdzie nie pisałem, że A9 jest ogólnie upośledzone, tylko w konkretnych przypadkach. Podobne podejście mogą mieć osoby dla których bezpieczeństwo danych jest istotne i chcę mieć dwa sloty. Podobnie niesmak mogą czuć niektórzy ze względu na max 5fps przy użyciu lampy. Ktoś może grymasić na USB2.0. Konkurencja pod tymi względami jest znacznie z przodu. Na serio się dziwisz, że niechętnie z Tobą dyskutuję skoro nie są to dla Ciebie argumenty?
    Nie, byłem ciekaw jakie to są rzeczywiście argumenty i takie w przeciwieństwie do 'zabawkowatości' uznaję. Tylko że w przeciwieństwie do tego co piszesz a9 akurat ma 2 sloty pamięci... Wiesz, nie chcę wyjść na fanatyka i naskakującego natręta i Cię dyskredytować jako źródła argumentów ale nie wygląda to najlepiej... pewnie z testu optycznych przepisałeś wady bo tam tak te dwa sloty są słabo opisane że się można było walnąć Ile trzeba fpsów z lampą aby obiektyw przestał być zabawką i zaczął być chociaż normalny a już nie mówiąc o profesjonalnym...? Poważnie. Ile mają konkurenci? Ja nie wiem, a ciekawi mnie granica. Nikon 850 w ogóle ma 6-7fpsów (chyba że z jakimiś gripami i specjalnymi bateriami). To chyba poważny sprzęt, a nie zabawka? A jak aparat ma 2-3lata i ma mniej fpsów z lampą to przestaje być profesjonalnym?
    USB 3,0 pewnie by było fajne ale żeby przez to aparat był 'zabawką'? To argument jak moje paprochy w wizjerze... A taki EOS-1D X Mark II nie ma nawet wifi. I to nie problem w byciu profesjonalnym aparatem?

Jeszcze nazywanie czegoś zabawką tylko ze względu na inne preferencje to bezsensowny argument. Jak używam szkieł z bagnetem M to wszystkie lustrzanki to zabawki bo nie mogę podpiąć do nich tych szkieł? No sorry, nie dziw się że tak cisnę na takie argumenty ale uważam je za delikatnie mówiąc niemądre...

Będzie już nawet w systemie jakaś stałka 400mm to będzie że za ciemne/za drogie/za duże/ja wolę 333mm/potrzebuję stabilizacji/chcę w żółtym kolorze... Szkieł już trochę jest, jak by te telestałki były aż tak ważne w systemie to by raczej od nich zaczęli budowanie systemu ale widać jest to taka malusieńka, malusieńka niszka że są dopiero po wszystkim innym.
    Inna sprawa że wszystkie tele canona i soniaki A można podpiąć z AFem ale zaraz się zacznie litania narzekań i wyjdzie na to że lepiej w ogóle nie mieć danej opcji niż ją mieć
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    To, że nie ma tele w systemie Sony FE, nie znaczy, że a9 staje się zabawką. No bez jaj. A w ogóle zarzuty fanatyzmu, kiedy samemu ma się nick "nikoniarz" są trochę zabawne. Nikon ma swoje problemy, Sony swoje. Najlepszy zawsze wydawał mi się Pentax. Z jakichś dziwnych powodów nie cieszy się popularnością.
    Serio na podstawie nicka można określić fanatyzm? Dobre... I tak, uważam że staje A9 się zabawką w konkretnym zastosowaniu. Podobnie jak C czy N staje się zabawką dla kogoś, dla kogo nie spełnia oczekiwań. Nie ma chyba sensu dyskutować nad interpretacją co dla kogo jest zabawą a co profesjonalizmem, bo każdy podchodzi do tego inaczej.

Widzisz @ikit- dalej wykazujesz się niezrozumieniem i oczekujesz wyjaśnień.

Domyślnie

I zaskakuje mnie podejście @ikit do sytuacji:
    Problemem dla niego jest BF/FF, syf na matówce itp a jednocześnie nie dopuszcza ewentualności, że dla kogoś ograniczenia w profecjonalnej optyce, w pracy z lamą, w wydajności aku mogą być nieporfesjonale w jego użytkowaniu.
    Martwi mnie że zeiss już nie jest 'profesjonalną' optyką Ani leika. Na szczęście można do FE podpiąć też te profesjonalne obiektywy o których myślisz
    Nie pisałem że tamte argumenty nie są nieprofesjonalne. Kilka dobrych postów prosiłem o podanie argumentów to się zasłaniałeś jakimś fanatyzmem... A teraz wciskasz mi że argumenty których nie podałeś uważam za nieistotne, no bez kitu...
    Zresztą w poprzednim poście jak je wreszcie podałeś to już na nie odpisałem:P

Stawia swoje potrzeby nad potrzeby innych, a każdy negatywny (i nawet sensowny) argument przeciwko Sony działa na niego jak płachta na byka. On może mieć argumenty przeciwko lustrzankom które są dla niego istotne, ale gdy inni mają argumenty przeciwko bezlusterkowcom to robi się "problem". Uwierz mi, że to nie zachęca do dyskusji.
    Nie stawiam swoich potrzeb nad innymi. Wytykam błędy logiczne, podejście uznaniowe, stygmatyzowanie, powielanie mitów, brak wiedzy, brak doświadczenia z bezlustrami, fanatyzm z 'drugiej strony'. Wiem że to niewygodne ale lustrzanki mają masę wad których nie ma w bezlustrach. Zresztą sami docenicie jak C/N wejdą w bezlustra
    Co oczywiście nie oznacza że bezlustra są bez wad
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dannywrocek Zobacz posta
    ... Jeśli jednak możesz,napisz o tym "szkiełku" w wątku,może jeszcze komuś się przyda
    To wtedy może odczekam kilka tygodni aż temperatura dyskusji nieco spadnie? Tak czy inaczej jestem dumny z tego, że ten zwykły, niepozorny wątek, który kilka lat temu sobie założyłem stał się prawdziwą międzysystemową platformą do wymiany doświadczeń.

PS Coś wrzucę Kilka słów mogę i dziś, ale może skuszę się na coś większego to wtedy za kilka dni (ale pewnie nie, bo ostatnio nic mi się nie chce )

Domyślnie

Serio na podstawie nicka można określić fanatyzm? Dobre... I tak, uważam że staje A9 się zabawką w konkretnym zastosowaniu. Podobnie jak C czy N staje się zabawką dla kogoś, dla kogo nie spełnia oczekiwań. Nie ma chyba sensu dyskutować nad interpretacją co dla kogo jest zabawą a co profesjonalizmem, bo każdy podchodzi do tego inaczej.

Widzisz @ikit- dalej wykazujesz się niezrozumieniem i oczekujesz wyjaśnień.
    Oczywiście że oczekuję.
    Rzucasz jakieś niesprecyzowane slogany o ilości fpsów z błyskiem a nie wiesz ile mają inne aparaty. Rzucasz oskarżenia o brak drugiego slota podczas gdy jest drugi slot. Uznajesz za profesjonalne co chcesz a resztę nazywasz zabawkami. No sorry, jak się mam nie czepiać? Zresztą już Cię koledzy pozamiatali

Domyślnie

Także myślę, że dyskusja została wyjaśniona.

Ps. posiłkowałem się nie optycznymi a dpreview czytając równocześnie o a9 i a7 więc pewnie stąd gafa ze slotem. I jakby ktoś zarzucił, że jedynie "czytam"- do stwierdzenia pewnych cech nie ma potrzeby posiadania sprzętu. Jeśli wiem, że chciałbym minimum 8-9fps bo tak mi się dobrze fotografuje to oczywiste, że nie kupię takiego co ma 5 by się przekonać, że to nie to... Ale to tylko taki luźny przykład.
    Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Oczywiście że oczekuję.
    Rzucasz jakieś niesprecyzowane slogany o ilości fpsów z błyskiem a nie wiesz ile mają inne aparaty.
    Skoro oczekujesz, to masz. Wiem. Dużo więcej.

Domyślnie

Skoro oczekujesz, to masz. Wiem. Dużo więcej.
    Rzucasz oskarżenia to ich dowiedź. Na optycznych napisali o fpsach z lampą tylko w teście a9, a w innych testach nie i ciężko znaleźć informacje (w ogóle śmiesznie że w teście A9 to 'wada' a innym nie podali....)? Boisz się że znowu - że się tak wyrażę w temacie - 'błysnąłeś' brakiem wiedzy? Dawaj. Z linkami do informacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Rzucasz oskarżenia to ich dowiedź. Na optycznych napisali o fpsach z lampą tylko w teście a9, a w innych testach nie i ciężko znaleźć informacje (w ogóle śmiesznie że w teście A9 to 'wada' a innym nie podali....)? Boisz się że znowu - że się tak wyrażę w temacie - 'błysnąłeś' brakiem wiedzy? Dawaj. Z linkami do informacji.
    Nie ma problemu. Na dpreviev masz o ilości błysków w a9. A co do błysków w nikonie- body nie jest żadnym ograniczeniem. Lampa błyska 11 fps jeśli tylko pozwala jej na to moc. Nie podali bo nie ma ograniczeń. Proste.

Strona 999 z 1914 PierwszyPierwszy ... 499899949989997998999100010011009104910991499 ... OstatniOstatni