Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Domyślnie

Problemy takie, że nie da się teraz w tej chwili, a widzę, że Wy już nogami przebieracie. Najszybciej w RAWkach jeżeli się uda to w przyszłym tygodniu ok. czwartku-piątku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siemalysy Zobacz posta
    Problemy takie, że nie da się teraz w tej chwili, a widzę, że Wy już nogami przebieracie. Najszybciej w RAWkach jeżeli się uda to w przyszłym tygodniu ok. czwartku-piątku.
    Nie wiem, jak autor, ale ja wytrzymam z tym przebieraniem do przyszlego tygodnia
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrekjeczen Zobacz posta
    Następnym elementem jest technika i tu zaczynają się schody bo dla laika przepał jest niczym strasznym a dla mnie jest to poważny błąd fotografii świadczący o tym, że wiedza autora o fotografowaniu jest równie znakomita jak moja o szydełkowaniu. I co z tego, że zacznę tłumaczyć czym jest przepał jak nagle wpada banda osób, które mówiąc wprost, że są amatorami próbują mi wmówić, że przepał nie jest niczym złym - skoro więc nie jest niczym złym to po co kupujecie aparaty ze skomplikowanymi systemami pomiaru światła? Przecież skoro przepał jest czymś poprawnym to f/9 i 1/125 i w większości przypadków otrzymacie jakiś obrazek, idąc dalej tym tokiem myślenia nie rozumiem też po co komuś np AF skoro ostrość da się ustawić ręcznie.

Także mój drogi frogi nie szukaj wytłumaczenia dla swojej opinii... Przepał, brak estetyki, aberracje - jedna wielka niepoprawność techniczna, którą Ty podsumowałeś jednym szczerym słowem. Jest to masakra.
    Ale zdajesz sobie sprawę że twoje uogólnienia są dość...niebezpieczne?
    Uważam że powinieneś zaznaczyć że chodzi ci o fotografię krajobrazową choć mam jakieś dziwne wrażenie ze i tutaj można by znaleźć pewne wyjątki od tej sztywnej reguły .
    I „moim zdaniem”

Domyślnie

Kadr i to co się dzieje na zdjęciu jest naprawdę zacne.
    Może nie najlepiej zostało to pokazane i dlatego tyle biczów dostało?

Jak dla mnie, jasności są akceptowalne i nawet te prześwity nie przeszkadzają ale!
    Kontrast i ciemne partie to na zdjęciu "smoła"

Warto posiedzieć i wysłuchać paru uwag od kolegów i wyciągnąć wnioski
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Kadr i to co się dzieje na zdjęciu jest naprawdę zacne.
    Może nie najlepiej zostało to pokazane i dlatego tyle biczów dostało?

Jak dla mnie, jasności są akceptowalne i nawet te prześwity nie przeszkadzają ale!
    Kontrast i ciemne partie to na zdjęciu "smoła"

Warto posiedzieć i wysłuchać paru uwag od kolegów i wyciągnąć wnioski
    Głos rozsądku!
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345