Dobrze powiedziane... Mi się podoba. Może trochę chmur z góry do obcięcia. Pewnie kilka minusów by się znalazło ale ogólne wrażenie ok. Pewnie nie wygra konkursu NatGeo ale czy naprawdę warte określeniem "masakra"? Czy na pewno nie można udzielić tutaj kilku konstruktywnych porad? "Ciut w lewo", "w prawo", "niżej, wyżej"? Chyba można. Tak jak napisał kolega wyżej - to natura. Plus 5 za odwagę zamieszczenia zdjęcia do oceny tutaj. A może właśnie nie do oceny tylko do oglądnięcia, popatrzenia? Bo komentarze zamieszczane w tym dziale mają z merytoryczną oceną tyle co nic. Nie podważam żadnego z nich - jestem amatorem, może ciut bardziej świadomym ale nadal amatorem. Jednak wystarczy przejrzeć ileś tam postów ze zdjęciami i komentarze aby odnieść wrażenie totalnego matrixu.
"To jest twoja wizja, wizja fotografa" vs "a co to ma być, totalna masakra, co chciałeś pokazać" i tak w kółko. Czasem ma się wrażenie, że jedynym celem wpisu jest przekręcenie licznika.
"Masakra, nie wiem nad czym tu dywagować"? A może włąśnie można dywagować i próbować stopniować tę "masakrę". Bo wg niektórych masakrą jest wystający patyczek z lewej strony jak i również taką samą masakrą jest horyzont o kącie nachylenia 45. Przepał raz jest czymś co wypala matryce w monitorach innym razem znów ani słowa o nim.
Myślę, że to wszystko zniechęca sporo osób do pokazywania swoich prac. Można nawet pokusić się o przewidywanie co i kto napisze pod zdjęciem. O ramkach, podpisie itp. Jeśli to moja odosobniona opinia to sorry - zmykam. Jeśli ktoś myśli podobnie to miło mi. Pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami