Szukaj
Na alledrogo
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-------------------
www.marianduda.pl
Taaak. .. Identyczną wersję masz, jak znajdziesz darmowego "kraka" i nic nie płacisz!
Swoją drogą dziwię się, że allegro przez całe lata toleruje taki proceder.
Pozbywają się też całkowicie oryginalnych wersji dodawanych do canonów w jakiejś akcji.
Żeby było śmieszniej to LR5 ma seriala z tyłu i nie trzeba nawet otwierać opakowania żeby go poznaćPewnie można było iść do jakiegoś empiku i spisać numery (chyba że 'normalne' wersje były inaczej pakowane niż te 'dodawane').
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
LR jest OK, chociaż poza modułem Develop niczego innego tam nie używałem. Nie potrzebuję przykładowo bazy/katalogu zdjeć, itp.
W sumie ściągnąłem wczoraj Capture One Express for Sony oraz DigiKam i powinny w zupełności wystarczyć.
- - - - kolejny post - - - - - -
Myślałem, że mówicie o 20 zł za miesiąc w Adobe Cloud Subscription.
18,89 zł widzę za wersję 5.7.1 - sprawa jest do przemyślenia![]()
No to chyba ostatnie dzwonki żeby dorwać jakieś oprogramowanie fizycznie 'na całe życie', a nie w chmurze:/
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Nie lubię softu w chmurze i oczywiście wolę wersję off-line, itd. Tylko takie korpo jak Adobe i tak nas zmuszą "do lepszego" rozwiązania (tj. lepszego dla nich).
Wystarczy, że kupisz nowy aparat, którego oczywiście już nie obsłuży stara wersja.
Mam normalną sklepową wersje LR 5 i białe pudełko z płytą jest w barwnej obwolucie, do której jest przyklejone. Bez oderwania lub przecięcia tej naklejki nie da się podejrzeć klucza.
Dodam jeszcze, że z nowszych wersji Camera Raw można też wyciągnąć profile do nowych szkieł i zapodać je do LRa. Zatem jak ktoś nie ma parcia na chmurę, na nowe funkcje, może sobie całkiem nieźle radzić na starszej wersji.
Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 08-12-2016 o 21:45
Gdyby ktoś chciał przygarnąć A6000, znajdzie mnie na Allegro.
Bezlusterkowiec Sony i kilka słoików
Skontaktuj się z nami