Bardzo proszę administracje o usunięcie mojego zdjęcia i "problemu" bo nie chce być kojarzony z tymi głupotami wypisywanymi tutaj. Nic nie poradzę że ludzie nie czytają tego co jest napisane.
Szukaj
Bardzo proszę administracje o usunięcie mojego zdjęcia i "problemu" bo nie chce być kojarzony z tymi głupotami wypisywanymi tutaj. Nic nie poradzę że ludzie nie czytają tego co jest napisane.
Które? Bo dałeś ostatnio dwa linki.
I będzie problem, bo jak usunę posty odwołujące się do oceny tego zdjęcia to będzie zła moderacja, cenzura itd...
Jacek.... obydwa zdjęcia bo dotyczą tego samego problemu.
Ok. Nie usuwaj, faktycznie natychmiast schizole zareagują tak jak to opisałeś.
Nie wycofuje swoich słów o głupstwach które ludzie napisali. Nie interesuje mnie kto jaka ma wiedzę. Odnoszę sie tylko do tego, że ludzie nie sa łaskawi nawet przeczytać dokładnie tego co inni piszą. Nie sa w stanie nawet dokładnie obejrzeć zdjęcia, bo... w sumie nie mam pojęcia dlaczego.
Zdyboo, dokładnie napisał jaki problem zauważył, czyli jednak da się, tylko trzeba minimum chęci.
CHODZI o POZIOME białe linie, drobne, białe, które powstają tylko przy bardzo silnym prześwietleniu jakiegoś źródła światła które umieścimy w kadrze.
To nie jest zdjecie umieszczone w celu "oceny", tylko jako rodzaj informacji i przykładu że takie kwiatki w nexach mogą sie pojawić.
Nie interesują mnie oceny że za mocno prześwietlone, że jest nieostre itp. Naświetlam i kadruje tak jak widzi to mój chory i spaczony umysł i jest mi z tym dobrze.
Powtarza sie właściwie sytuacja, gdyż na forum wstawiłem zdjęcia z 14-24 2.8 i jego cudna flara od słońca a także gdy napisałem o problemach D700 ze słońcem w kadrze. Generalne założenie błędu. Dobrze że miałem wtedy znajomego w dziale obsługi nikona, który przebadał tez inne puszki nikona i potwierdził moje obserwacje.
- - - - kolejny post - - - - - -
Ahhh i sugeruje abym został ukarany za "schizoli", bo inaczej będzie oskarżenie o to że należę do GTW,TWA itp...
Fafniak bez obrazy, ale
- zapodałeś zdjęcie i napisałeś "matryca dostaje fiksacji i generuje białe linie które w swoim charakterze sa podobne do tego co robiły drukarki igłowe gdzy nei pokrywały się przebiegi ..."
- link jest do zdjęcia w którym owych linii nie widać, bo jest to miniaturaka ale z racji prześwietlenia i kadru pod światło widać sporo rożnych białych linii : pionowych, ukośnych, ale tych o które ci chodziło nie.
- dobrzy ludzie chcieli pomóc ale ty nie potrafiłeś, czy ci się nie chciało dokładnie opisać o co chodzi.
- wystarczyło podać link do rozmiaru oryginalnego http://www.pbase.com/fafniak/image/164240109/original i napisać - ludzie chodzi mi o to i to. Zdyboo zauważył, bo może jest nad przeciętnie inteligentny, a może to przypadek
W kontekście tego trochę niezbyt ładnie tu sobie piszesz i .... w sumie nie mam pojęcia dlaczego
Schlebiasz mi, dziękuję, ale w tym wypadku będę bronił fafniaka.
Podał linka do oryginału i choć domyślnie otworzyła się wersja large, w której nie widząc jeszcze niczego niepokojącego, to nie wymagało ponadprzeciętnej inteligencji kliknięcie w "Original". otwiera się domyślnie w lewym górnym rogu, gdzie niepożądany efekt widać bardzo dobrze. Uzupełniwszy to wcześniejszym opisem Marcina, sam bym toczył pianę z pyska, jak ktoś by mi pisał o dyfrakcji, gdzie widać, że to nie jest problem.
Dżizas, wyślij to w końcu do CSI, zrobią Ci darmową wycenę i zdiagnozują problem, jak się nie będzie opłacało naprawiać to stracisz tylko koszty wysyłki...
Swoją drogą jak parę osób miało problem z Twoim problemem to może jednak coś sam źle zrobiłeś, a nie wina wszystkich innych... Było wkleić cropa na forum a nie jakieś linki do małych zdjęć które trzeba powiększać i na których można dopatrzyć się innych problemów...
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Tak wiem... myślenie boli, wiem z własnego doświadczenia
Skontaktuj się z nami