Zdyboo, barzo pikne to cz-b!
Szukaj
Dziękuję Panowie, to full kolor jest, ale chyba najlepszy na świecie pomiar matrycowy został oszukany nieco przez śnieg.
Nieco szersze ujęcie tego miejsca.
w Tatrach Ci było ciężko, a tam dałes rade?![]()
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
KolejąMyślę...
Wysłane z mojego SM-T530 przy użyciu Tapatalka
W Alpach najważniejsza była technika wbijania PINu karty.
Wszystkie fotki są z Aiguille du Midi na wys. 3842 m n.p.m. Wjazd i zjazd kolejką z Chamonix, aczkolwiek do stacji przesiadkowej na wys. ok 2 tyś m można zapodać bez problemu z buta, nachylenie znaczne, ale da się. Powyżej już trzeba mieć sprzęt.
Wjazd nie jest tani, w dwie strony kosztuje 60 euro, ale nawet przez moment nie żałowałem, jak zobaczyłem widoki.
Ten najwyższy, zasypany śniegiem to Mont Blanc.
Na górze jest tylko zimno, różnica temperatur pomiędzy Chamonix (+25), a szczytem Aiguille du Midi (-9) była spora, ale w słońcu i jak nie wiało było bardzo spoko.
Nawet posiadając wymagany sprzęt takie szczyty są poza moim zasięgiem, musiałbym aklimatyzować się, bo pierwszy raz byłem poza samolotem na takiej wysokości i jak pisałem wyraźnie odczuwałem niedobór tlenu.
Fajne. Czym kleiłeś?
Foty fajne ale brakuje wiecej nieba dla oddania duzej przestrzeni.
Jak widze te piekne widoki to az sie prosi ogniskowa 10-18![]()
X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4
Właśnie UWA nie zawsze sprawdza się w typowym landszafcie. Jest szeroko, ale góry robią się strasznie małe. Czasem lepiej skleić panoramę na węższej ogniskowej.
W każdym razie z premedytacją zabrałem na ten wyjazd tylko 16-70/4 i E20.
Jeszcze kilka ludzko - kolejkowych fotosów.
dzięki.
klejone automatycznie przez puszkę. oczywiście na 16mm.
Twoje też bardzo fajne. aż ciężko uwierzyć, że w lipcu jest tam tak zimno i biało. zapodawaj więcej, bo Twoje fotki nakręcają ten wątek.
ja mam sporo fajnych, ale kompletnie nie mam czasu, żeby coś wybrać, pomniejszać i wrzucać. może zimą znajde wiecej czasu na to
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
Skontaktuj się z nami