Szukaj
^^ jaki hardkor? tylko półtorej godzinki czekania w kolejce do łańcuchów. To może Morskie Oko?
SamsNX100 (z wywalonym hot mirrorem + filtr 630nm) + Sams 10/3.5 (fiszaj). Chyba też na f8
No i d blada!Adapter NX - EOS nie wciska bolca detekcji obiektywu w NX-ie. Występy bagnetu w adapterze są tak malutkie, że daleko im do wciśnięcia tego bolca - to nie kwestia ułamka milimetra. Adapter z Chin - nie warto reklamować.
Upychać to jakimś papierem, jakimś cienkim listkiem tworzywa?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Chciałbym zacząć focić obiekty głebokiego nieba i do tego muszę ustawić serię np 10 - 20 zdjęć po 10 sekund. Da się to zrobić na NX300 bez programowalnego wężyka? Jeśli nie to jaki wężyk to ogarnie?
Adam
Podłączę się pod pytanieNapatrzyłem się na zdjęcia nocnego nieba i mi się zamarzyło
Czy ktoś z Was mógłby coś podpowiedzieć jak się za to zabrać będąc uzbrojonym jedynie w:
- NX300
- 16/2.4
- Statyw
Jak na razie - efekty takie:
[/IMG]
NX300, 16mm/2.4, ISO 800, 30s
A przy okazji - wrzucę kwiatek zrobiony kitem (18-55 OIS III) - co myślicie? Mi się podoba... a pomyśleć, że miałem plan sprzedawać kita
[/IMG]
NX300, 18-55 OIS III (27mm/4.0), ISO 100, 1/50s
PS. Niebo - obrobione w LR (w miarę skromnych umiejętności). Kwiatek - czysty JPG z puszki
Ostatnio edytowane przez yugolex ; 28-08-2016 o 11:00
---
Sprzętowy heretyk
Skontaktuj się z nami