Close

Strona 241 z 371 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 401 do 2 410 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Mam jeszcze m.in. 136 GB zdjęć, zgrywanych na łapu-capu z różnych dysków, kart, itp., przy okazji różnych gorączkowych, chaotycznych backupów, przenosin na inny dysk, itd., które muszę przejrzeć, bo są zupełnie nieuporządkowane. Prawdopodobnie są to duplikaty, w całości do wywalenia, ale chcę to sprawdzić, zanim to zrobię, żeby potem nie żałować.
    Już wielokrotnie zabierałem się za takie porządki, ale zawsze mnie to przerastało, i w pewnym momencie przerywałem, a zdjęć przybywa... I za każdym razem, gdy się za to zabieram, jest gorzej...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał M Zobacz posta
    Niektórzy za to nawet ojczystym językiem nie umieją się posługiwać poprawnie. Interpunkcja wg nich nie istnieje, a składnia zdania woła o pomstę, nomen omen, do nieba
    Nie mogę nic odpowiedzieć, bo ja feel pain in mój cross.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Mam jeszcze m.in. 136 GB zdjęć, zgrywanych na łapu-capu z różnych dysków, kart, itp., przy okazji różnych gorączkowych, chaotycznych backupów, przenosin na inny dysk, itd., które muszę przejrzeć, bo są zupełnie nieuporządkowane. Prawdopodobnie są to duplikaty, w całości do wywalenia, ale chcę to sprawdzić, zanim to zrobię, żeby potem nie żałować.
    Już wielokrotnie zabierałem się za takie porządki, ale zawsze mnie to przerastało, i w pewnym momencie przerywałem, a zdjęć przybywa... I za każdym razem, gdy się za to zabieram, jest gorzej...
    Tak, dyski są duże to się nie zwraca uwagi na takie sprawy jak duplikaty, dziesięć wersji jednego ujęcia i wrzuca się tam wszystko a potem okazuje się, że nawet terabajty mają koniec. Ja przy okazji porządków powyrzucalem totalnie kiepskie zdjecia, rożnej maści testy etc. Do tego filmy nie warte archiwizowania i zyskalem ponad 300GB.

Domyślnie

Ale w moim przypadku nawet nie chodzi i powtórki kadrów, tylko liczne kopie tego samego pliku w różnych katalogach - raz zgrywałem z karty, drugi raz do innego folderu, potem była jakaś akcja fijoł pod hasłem trzeba na gwałt opróżnić kartę pamięci, itd., i podejrzewam, że niektóre pliki mogę mieć i w trzech albo czterech kopiach. Dopiero jak to przeczyszczę, zabiorę się za wywalanie złych i niepotrzebnych zdjęć. To robota na parę tygodni po 12 h dziennie...

Domyślnie

Mam ten sam ból.
    Z tym, że chyba zakupię dwa dyski po 2T i na nich zacznę porządnie segregować zdjęcia. W mojej sytuacji porządkowanie na aktualnych dyskach nic nie da. Na dwa dyski w dwóch kopiach będzie szybciej.

Nawiązując do wywoływania, to pierwszy raz od bardzo długiego czasu, wywołałem zdjęcia. To prezent dla babci i dalszej rodziny, więc w końcu jakaś motywacja. Papier Fuji, nawet ok, w miejscowym punkcie foto. Moim ulubionym jest Kodak Endura Professional, ale zauważyłem, że oprócz mojego ulubionego, matowego, o bardzo drobniutkiej strukturze, jest jeszcze wersja o fakturze nieregularnej, która nie przypada mi do gustu.

Druga sprawa, zmienilem TV w końcu. Zdjęcia i filmy teraz wyglądają zupełnie inaczej. Oglądanie powoduje opad szczęki. W końcu można sobie po oglądać także te 3D.

Na ślubie u kuzyna także pstryknąłem kilka. 10mm Samiego wymiata.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

@puch24
    To moze poszukaj jakiegos programu do wyszukiwania duplikatow. Pewnie i tak trzeba go bedzie kontrolowac, ale będzie nieco szybciej.

Domyślnie

Samsung NX 1
    16-50 S
    50 mm
    f/3.2
    ISO 125
    160 s
    AWB
    RAW

Domyślnie

Ale w moim przypadku nawet nie chodzi i powtórki kadrów, tylko liczne kopie tego samego pliku w różnych katalogach - raz zgrywałem z karty, drugi raz do innego folderu, potem była jakaś akcja fijoł pod hasłem trzeba na gwałt opróżnić kartę pamięci, itd., i podejrzewam, że niektóre pliki mogę mieć i w trzech albo czterech kopiach. Dopiero jak to przeczyszczę, zabiorę się za wywalanie złych i niepotrzebnych zdjęć. To robota na parę tygodni po 12 h dziennie...
    prosze, korzystam z lr findera daje rade, radze zapoznac sie instrukcja przed uzyciem http://www.bungenstock.de/teekesselc...n/tutorial.php
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Dzięki, być może spróbuję.

Domyślnie

I to jest ewidentna wada aparatów cyfrowych.Kiedyś, kiedy aparaty miały klisze (dla młodszych, to takie coś o długości 135cm z dziurkami na obu krawędziach czego nie należało wyjmować z małego okrągłego pudełka w świetle ) oszczędzało się każdą klatkę,wywoływało tylko udane zdjęcia i nie było problemu z tysiącami zalegających nikomu nie potrzebnych plików
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Strona 241 z 371 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów