Close

Strona 233 z 371 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283333 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 321 do 2 330 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

A tutaj mokra sikorka na 200mm, niestety nie trafiłem dziobka

Angry

Wq... znaczy, zdenerwowałem się po raz drugi tym samym. Kupiony z ChRL adapter do obiektywów Canon EOS do Samsunga NX nie wciska w aparacie bolca wykrywania obiektywu. I to bardzo go nie wciska, ledwie, ledwie go porusza. Machnąłem ręką i kupiłem inny adapter na Allegro. Dziś przyjechał, no i d... Adapter inny, historia ta sama: nie wciska bolca. Wciska go trochę mocniej niż ten z Chin, ale nadal niewystarczająco.
    Wcześniej już miałem taki problem z innymi adapterami (np. Minolta MD, ale tam wystarczał sam luz adaptera (lekkie dociśnięcie), by bolec zadziałał. Jednak w przypadku tych adapterów do EOSa nic nie pomaga. Dużo brakuje.
    Jeśli sobie z tym problemem jakoś radziliście, to jak? Bo prowizorycznie wcisnąłem kawałek zgniecionego papierka, i zablokowałem bolec w pozycji wciśniętej, co prawda wtedy z kolei trudno było założyć obiektyw firmowy.
    Ręce mi opadły. Ten nowy adapter oczywiście reklamuję, ciekawe, co odpiszą. Co zrobić? Po kolei kupować wszystkie oferowane, może któryś zadziała?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Hmmm...
    Adapter z Chin nie wciska bolca w żadnym z moich: NX100, 20, 30, 300, 2000.
    Adapter z Polski wciska bolec w NX300, w pozostałych nie.
    Sprzedawca przyznał, że mieli trzy takie przypadki, i twierdzi, że zależy to od egzemplarza aparatu. I poradził, żeby przylepić kawałek taśmy...
    Trochę to wkurza, bo zapłaciłem osiem dych i tak to "działa", że mam se jeszcze taśmą poprawiać?!

Domyślnie

Mi nie chce się bawić w adaptery te 3 naleśniki i zoom 50-200 to 75% moich potrzeb.

Domyślnie

Ale ja chcę tak dla jaj. NX100 kupiłem najpierw jako cyfrową dupkę do pleśniaków.

A poza tym, jak kupiłem, to ma, q, działać, nawet jeśli niczemu nie służy!
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 09-09-2016 o 12:31

Oszczędny w słowach Awatar largo
    Miasto
    las na Mazowszu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Ręce mi opadły. Ten nowy adapter oczywiście reklamuję, ciekawe, co odpiszą. Co zrobić? Po kolei kupować wszystkie oferowane, może któryś zadziała?
    Po co? Dostałbyś w zamian taki sam. Ja dałem kropelkę Poxipolu i zamalowałem na czarno, teraz wygląda jak fabryczny spaw.
    | D5200 | N60/2.8D |

ksh
    Gość

Domyślnie

Adaptery noname to loteria, kupuje tylko firmy KECAY i YEHON bo sprawdzone i dobrze wykonane, różnice widać na mocowaniu adaptera, jest to dosłownie ułamek milimetra mniejsza średnica i nie dociska bolca w dużej części modeli.

Mam na zbyciu nie używane FD-NX firmy Kecay i M42-NX firmy Yehon, kosztowały chyba coś po ~40zł, więc jak coś to pm.

Mój samsung NX3000 zaliczył upadek z trzech metrów na bruk i został skutecznie zdezintegrowany ale póki co nie pozbywam się reszty i szukam nowego co jak się okazuje nie jest takie proste

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez largo Zobacz posta
    Po co? Dostałbyś w zamian taki sam. Ja dałem kropelkę Poxipolu i zamalowałem na czarno, teraz wygląda jak fabryczny spaw.
    Dzięki za podpowiedź. Może spróbuję. Zresztą z ChRL wyruszył już trzeci adapter, K&F Concept chyba. Ten z Allegro oczywiście zwrócę.
    Nie zamierzałem wymieniać go na inny egzemplarz, tylko ewentualnie kupować po kolei wszystkie dostępne modele różnych producentów...

ksh
    Gość

Domyślnie

K&F działają poprawnie.

Domyślnie

A jednak Samsung chyba pracował nad pełnoklatkowym bezlusterkowcem:
    http://www.mirrorlessrumors.com/pate...orless-system/
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 233 z 371 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283333 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów